• duyurmayın güzel memleketimi. bilmesin kimse allah aşkına.
  • sus çaktırma. burayada doluşup mahfetmesinler. heryıl gider kamp yaparız burda. burayı gören biri ölüdeniz i beğenmez.
  • bartın'a bağlı bir köydür. plajı da vardır, ancak pek de gelişmiş olduğu söylenemez, pek insan elinin değmediği bir yerdir, pazar günleri dolar taşar, dolayısıyla haftaiçi gidebiliniyorsa gitmek çok daha iyidir, bir de ızgara yaptın mı değme keyfine, güneş batarken denize girmek daha bir güzeldir güzelcehisar'da, güneş adeta denizin içine batar, yakar denizi, öyle güzel kareler yakalayabilirsiniz ki eğer fotoğrafçılığa ilginiz varsa.
  • bartın'da bulunan ve zannımca türkiye'nin en güzel sahillerinden birine sahip olan köy. özellikle gün batımlarını izlemek için. tabi bunları okuyup oralara üşüşmek yok; teker teker gelin.
  • bartın sahilinde bulunan, ulaşımı biraz sinir bozucu olsa da ulaşıldığında insanı huzur dolduran lokasyon. kamp kurup takribi 1.5 gün geçirdim. sezon sebebiyle kalabalık bir tık can sıkıcı olsa da lav sütunları tarafındaki tertemiz deniz, çadırımdan gunbatımını izlemek beni oldukça memnun bıraktı.
  • güneşin en güzel doğup battığı yerdir.

    sahili sadece karadeniz değil türkiyenin sahilleri sıralamasında ilk 10'dadır. (temizlik,kum,vs..)

    sıcak bir aile ortamı olmakla birlikte kalıcı dostluklar kazandırmıştır.

    geceleri kumsalda yakılan ateşin başında yapılan sohbetin tadından yenmez.

    özlenendir..
  • sessiz ev sayesinde tanıdığımız bir yer.
  • amasra'nın cenova'lılardan osmanlı hakimiyetine geçtiği dönemde zaman zaman korsan gemilerinin ama genellikle büyük ticaret gemilerinin sıkça uğradığı, bölgenin en önemli limanlarından birine sahip olan bartın ın amasradan şahsi kanaatim daha güzel,sakin olan kasabası .

    25 yıl öncesinden itibaren ailecek giderek kamp yaptığımız,küçücük bir sahile ama her daim temiz,dalgasız bir denize sahip bu kasabada çadırından kalkarsın karşında mis gibi gürgen ağaçları,çamlar arkanda denizin sabah ki seni çağıran hırıltısı..

    yaz günleri asla şaşmaz tam dokuz da güneş ormanın arkasından günaydın der sana,sonra sıcacık ekmek arabası kampa girer,ardından köylüler en taze sebze meyvelerini getirir alışverisini yaparsın

    öğlen biraz atıştırma,yüzme akşama mangalını yapar biranı açar oturursun huzurluca.

    son on beş senedir ali baş amcamız işletmektedir,girişte sağdaki çadır kampingi.

    kendisine buradan selamlarımı iletir ellerinden öperim:)

    seviyorum seni güzelcehisar!!!
    edit; sahilde yürürken solda gördüğümüz tek katlı villaya 1992 yılından beri imrenirdim, keşke bizim olsa diye. zamanının karayolları müdürü kendisi için sit alanı olmasına rağmen bir yolunu bularak oraya inşa etmiş, 2 çocuğu ile beraber her yaz 3 ay keyiflerini sürerdi , şimdi hala yıpranmış olsada yerinde duruyor . ali baş in kampı doğa kamping'in ise alanı baya bir küçülmüş, yağmur sırasında direk sel alan bir yer olarak kalmış ama şu an girişte sol tarafta yer alan mekanlar daha güzel gibi durmakta. denize yüzünüze döndüğünüzde sağ tarafta yer alan hisar kalesine balık tutmaya gidebilirsiniz yaklaşık yürüme ile 1 saat vaktinizi alacaktır ne kadar yakın gözüksede.çok anılar biriktirdiğimiz hisar da uzun süre sonra ilk defa dün ziyaret ettik ve tekrardan o günleri hatırlayıp ali baş amcayı da gördük, allah ömür versin
  • hiç bir haltın bulunmadığı sadece bu nedenle sevilebilicek,deniz analarıyla kaynıo oluşunu göz ardı edersek ve kumunun toplamda 85 adım fln olduğunu da düşünürsek güzelcehisar küçük ve skindirik bi yerdir.
  • son üç haftadır sakinliğiyle beni mest eden koy. fakat geceleri gündüzler gibi değil, yağmur ve fırtına çadırda kalanlar için işkence olabiliyor.
hesabın var mı? giriş yap