• antalya'nın akseki ilçesine bağlı bir köy. burada taştan bile su çıkabilir, temmuzun ortasında yorganla uyumak adetten değil ihtiyaçtandır. ayrıca yine bu aylarda köye hücum eden ahali ve bu ahaliye bağlı genç nüfus köy kahvesinde nevizade havası yaratır, "noluyor lan" dedirtir.
  • http://www.guzelsu.com/ adlı bir internet sitesi var bu köyün.

    ana sayfasında doğum ve ölüm haberleri duyuruluyor. onun dışında güzelsu' nun tarihi gelişimi, köy halkının resimleri hatta eski mektuplar, soyağaçları, hatıralar gibi birçok fotoğraf ve yazı yayınlanıyor. ufak bir köy için şaşırtıcı ve güzel bir site. kim bilir belki de torosların arasında bir köyün en güzel iletişim şekli. hem köyde yaşayanlarla asla köyünü görememişleri bağlıyor hem de köyün dışına çıkmışların özlem gidermesini sağlıyor. keşke birçok köy bu uygulamaya geçse.

    köye gelince mezarlığın karşısındaki cafe'de karşılıklı bira içen kadın ve erkeklerin muhabbeti, nişanlıyken ten uyumu deneme efsaneleri, ellerinde tüfekle gezinen kadınları (savaş zamanı), cenazede bile puştluk yapmaktan çekinmeyen mizahi insanları ile değişik bir yer. her ne kadar gitmesek de görmesek de...
  • akseki, antalya'nın merkezine yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta. akseki'nin denizi çok güzel manzaralarıyla gören tek köyüdür, ayrıca. (eski nahiye) antalya - alanya yolu üzerinde manavgat'ı geçtikten yaklaşık 10 kilometre sonra konya yol ayrımından girilir, hacıobası, geceleme, fersin gibi köyler geçilir, yine yol üzerinde murtiçi'nden içeri girilip yukarı doğru 12 km'lik yolun ardından ulaşılır.

    köyün insanı, yerlisiyle, sadece tatillerde geleniyle olsun oldukça yüksek bir kültüre sahiptir, insanı güzeldir, gerçekten güzeldir, hem şekliyle hem zihniyle. öyle ki bu özelliğiyle diğer köyler içinde de çekim merkezi haline gelmiştir. iki tane kütüphanesiyle ülkemiz köylerinde rastlanmayan gerçekliklere sahiptir. kayacık ve beleğen yolu gençlerin ve kendini genç hissedenlerin uğrak yaşam alanlarıdır.

    gençlerin kemik bir kadrosu vardır, bayram-seyran, yaz-kış mutlaka bir zamanlarını bu yerde geçirirler, dağ köyü olması, artan nüfus, şehirleşmenin getirdiği olanaklar, son yıllarda orta yaş nüfusuna darbe vuran etmenlerdendir. yüksek öğrenim almayan genci neredeyse yoktur.
  • aynı zamanda adıyaman'ın gerger ilçesine bağlı bir köy.
  • cumhuriyetin ilk yıllarında 3 katlı, yatakhaneli bir okula sahip olan, 1940’lı, 50’li 60’lı yıllara kadar civar köylerden öğrencilerin yatılı eğitim gördüğü, ayrı bir kütüphaneye sahip, 1240 metrede bulunan aksekiye bağlı toros köyü. çevre köylerin çocuklarının ebeveynlernin çocukları bu sene hangi koleje yazdırsak diye düşünmediği yokluk yılları ve coğrafi şartlar göz önüne alındığında vizyoner bir eğitim politikası göze çarpmakta. 70 li yıllarda kentlere göçlerin etkisiyle ve okulun yıkılıp yerine küçük bir okul yapılmasına müteakip eğitim 1970-80 arası bitmiştir. bugün ziyaret ederseniz köyün girişinde solda daha sonra yapılan küçük okulun harabesini ve biraz daha ileride sağda kütüphaneyi( depo olarak kullanılıyor) görmeniz mümkün.
hesabın var mı? giriş yap