• her boku bildiğini sanan, velakin "unixdeki daemon, windowsdaki dll dosyasına karşılık gelir" gibi ucube cümleler kurmaktan öteye gidemeyen, ticari kaygılar ve yarım yamalak bilgisi ile unix karşıtlığı yayan cahil insan...
  • forumlarinda durduk yerde benimle kapi$maya kalkmi$ ulu bilge dandoldenyus. otisabi sayesinde ayar verme sekansini azcik olsun yakalayabilmi$ olsaydik, gerekeni yapardik tabi.
  • internet'in gelişimini porno sektörüne bağlayan kişi, çok iyi bir çevirmen olduğu için howto'lardan şahane çevirilerle kitap yapmaktadır.
  • turkiye'nin bilisim aciginin kapanmasi icin elinden geleni ardina koymayan kisi. ulkenin en buyuk planlama teskilatinin internetin gelismemesi icin, turk bilisimcilerinin sayisini bilerek minimumda tutmak istedigini soyluyor: "internet otoritenin etkisini azaltici yonde bir devrimdir". bu yuzden: "egitim toplumun isidir, devlete birakilamaz".. halen amerikada turklerin kurdugu bir universitede bolum baskani olarak gorevli. "amerika'nin sesi" radyosunda da program yapiyor.
    turkiyede kitapciklari bazi universitelerde fotokopi cektirilip ders kitabi olarak okutuluyor..
  • 07 ocak 2003 tarihinde bilgi üniversitesinde verdiği seminere satır satır kod anlatacak ümidiyle gelen katılımcı arkada$lar, i$te bu benim karım ona halen a$ığım diyerek seminere ba$lamasıyla ve devamında da medyadaki popüler tüm yazarlara giydirmesi sebebiyle pek bi $ok olmu$lardır.anlatımı güzel, tecrübeleri ilginç bunları payla$ması da sevindirici ama göstermeyi planladığı iki örneğin de seminer esnasında çalı$maması zamanında sitesinde verdiği örnekleri hatırlattı.lakin onlarında hiçbiri çalı$mazdı.hey gidi günler hey.
  • bir sure once sitesi kapanan/kapatılan kişi.
  • iyi bir gazeteci, yazar, sosyolog, hatip..vs.. olabilir, ama it konusunda bildiği sanılan şeylerin sanrıdan ibaret olduğunu anlamak için kahin olmaya gerek olmayan şahıs. kaldı ki terbiye konusunda da ciddi eksikleri var.
  • beni ilk defa yazar diye tanımlayan yazar.
  • ocak 1999 da yazdığı byte dergisi geçtim bir kaç gün önce elime. kendisini, muhteşem bilgili, süper kod yazan..vb.. övgü dolu cümleler ile ilintili sananlar için o sayıda ortaya attığı birkaç savı iletmek isterim ki ne bilip ne bilmediği ne kadar bilip ne kadar bilmediği ortaya çıksın. ha bakan görür o ayrı konu ama biz yine de gösterelim.

    javanın bu yılın (1999) götürecekleri arasında olduğunu şu şekilde iddia ediyor zat-ı muhterem.

    "ne? başlamadan bitiyor mu? yaa. maalesef. birincisi güvenli değil. "

    cümleler şöyle bitiyor;

    "unix, macos ve windows için ortak bir dil istiyorsanız ecmascript ne güne duruyor."

    linux için yazdıkları daha evlere şenlik;

    "linuxa yatırım yapabilirim diyorsunuz. fakat o da ne: mister linus ve kanuni temsilcileri ile yapmanız gereken bir anlaşma var. yazacağınız programın kaynak kodunu halka açmak zorundasınız! yani bugüne kadar kıskançlıkla koruduğunuz, şu kadar milyon yatırım yaptığınız, iyi kötü 5-6 kişiye iki üç senedir ekmek parası sağlayan kodu, liseli çocukların usenet gruplarına açacaksınız."

    şahsen ben yaş konusunda bir iğneleme yapmayı düşünmüyordum ama zat-ı muhterem kendisi kaşınmış. bir insana bu kadar cehalet ile bilgisayardan anlayan kişi denmez, ne denir biliyor musunuz? "dede kalk yerinde yat" denir. bir de "biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus da adam sansınlar" denir. hayatında gpl okumamış -hayır efendim okumuştur kesin diye çemkirmeyin oradan, gplin hiçbir yerinde "bedava vereceksin kardeşim kodunu" demez- ahkam kesiyor, hadi canım.. hadi.. yemezler.
hesabın var mı? giriş yap