• udk başkanı, itü bünyesinde prof. dr.
  • konusundaki en bilgili kisilerden biri olmasinin yani sira seker gibi bir insandir. ne de olsa itu'de prof diye gerilerek gittigim gorusmeden elimde bana yolluk olarak verdigi eti cin ile ayrildim. gercekten hem cok beyefendi hem de cok tatli biri. hocaligi da eminim harikadir cunku aslinda cok karmasik formullerle izah edilebilecek bir seyi iki dakikada o kadar basit bir dille anlatti ki "ulan madem bu kadar kolaymış müyendis mi olsaydım" diye bile düşündüm.
    http://www.geop.itu.edu.tr/…halukeyidogan-cv_tr.doc
    bir baska seker itu hocasi icin (bkz: mikdat kadioglu)
  • sismoloji ( ve hatta deprem mühendisliği) konusunda ülkemizin en yetkin ve en mütevazi jeofizik mühendisi.
  • 2011 seçimlerinde cumhuriyet halk partisi 2. bölge 7. sıradan millet vekili seçilen mütevazi insan.
  • meclisin kalitesini arttıracak milletvekillerinden biridir. deprem konusunda, çevre konusunda biraz daha farkındalık yaratırsa haluk hoca yaratır. sıkı bir muhalif olacağına eminim. türkiye için gerçek bir kazanç, kendisini tebrik ediyorum.
  • http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/…88&p=53&rid=4369 müftü olduğu iddia edilen sevgili hocam.
  • 2011 seçimlerinde cumhuriyet halk partisi 2. bölge 7. sıradan millet vekili seçilen, akademik kariyeri boyunca sergilediği çizgiyi milletvekilliği döneminde de bozmayan (!) kişi.

    kendisi laik cehape ile gerek ekonomik, gerek ideolojik olarak bir çok kez a.k. partisi'ni kürsüden eleştirmişken emekliliğinin tadını daha bir güzel çıkarabilmek adına a.k.partisi'nin zamanında vermiş olduğu milletvekili zammı ve 2 yıl milletvekilliği yapanın yaklaşık 7000 tl emekli maaşı alması teklifine ve yasasına hiç bir şekilde karşı çıkmamıştır. hatta (şimdi söyleyeceğim şeyden emin değilim, yanlış hatırlıyorsam şimdiden özür dilerim) yanlış hatırlamıyorsam mensubu olduğu partinin grup vekilleri yasa teklifine onayını veren imzayı atmış olmasına rağmen hiç eleştiride bulunmamıştır.

    kısacası, akademik ve milletvekilliği dönemi için, aynası işidir kişinin lafa bakılmaz
  • 20 temmuz 1950'de istanbul'da doğmuştur. 1969’da başladığı istanbul üniversite-si fen fakültesi jeofizik bölümünü tamamladıktan sonra, 1976’da yüksek lisansını yine aynı yerde; doktorasını ise istanbul teknik üniversitesi jeofizik bölümünde tamamlamıştır. itü maden fakültesi jeofizik kürsüsünde asistan olarak akademik hayatına başlamış; 1983 yılında doktor, 1987 yılında doçent ve 1993 yılında ise pro-fesör unvanlarını almıştır. başbakanlık proje uygulama birimi marmara dep-remi yeniden yapılandırma projesinde danışmanlık hizmetinde bulunmuştur. itü jeofizik mühendisliği bölüm başkanlığı, itü senatosu ve itü maden fakültesi yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. başbakanlık ulusal deprem konseyi başkanlığı görevini yürütmüş, avrupa sismoloji dergisi editörlüğü, tmmob jeofizik mühen-disleri odası, türkiye jeoloji kurumu, çağdaş yaşamı destekleme derneği, heybe-liada lions ve türkiye deprem vakfı yönetim kurulu üyeliklerini yürütmüştür. chp’den 24. dönem istanbul milletvekili olmuştur. yayınlanmış 3 kitabı ve çok sa-yıda makalesi bulunmaktadır.
  • zamanında chp neden istanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak gösterilmediğini düşündüğüm kişidir. tabi 2019 öncesine ait bir düşünceydi bu. 2024 yerel seçimlerinde istanbul'da herhangi bir ilçenin belediye başkanı olmasını can-ı gönülden isterim. istanbul gibi depremle içiçe olan bir yerin belediye meclisinde kesinlikle olması gerekir. hem partili hem alanında yetkin bir insan.
hesabın var mı? giriş yap