• 2006 yapımı iki saatlik hirokazu koreeda filmi. doğru yazılırsa kore-eda yani. yirmi altinci uluslararasi istanbul film festivali nde gosterilecek. bu kore-eda'nın en iyisi dedi reger.
  • izlediğim en sempatik samuray temalı japon filmidir bu. olay, tam başsız kalmış samurayların (ronin) dağılıp, kaçıp saklandıkları zamanlamanın peşinden gelişir. soza, çok yakışıklı ama kılıç konusunda pek de usta olmayan genç bir samuraydır. aksi gibi de babasının intikamını alması gerekmektedir. üç-beş yıl intikam niyetiyle vakit geçirir soza. içine sinmeyen intikam hissi aşkla iyice gevşeyince olaylar sarpa sarar. üstelik, babasını öldüreni yakalar da intikamını alırsa (ya da kim yakalarsa) aşiretin (çeviri yapanın tanımıdır) büyük para ödülüne mazhar olacaktır. ön planda, soza'nın yaşadığı çevre ve o çevredeki sefalet, yokluk büyüdükçe... film, bildiğin komedi öğeleri taşıyan bir samuray yorumu ama çok keyifli. döğüş sahneleri bile var.
  • hafif bir film. son yıllarda çıkan "samuray esasında kimdir nedir" filmleri arasında sorduğu sorular açısından doğru, ancak verdiği cevaplar açısından biraz zayıf duran bir senaryosu var. esas oğlanı junichi okada kazmasının oynaması, buna karşılık her zamanki gibi karizmayı yardıran tadanobu asano'nun bir kaç sahnede görünen "can düşman" rolünü oynaması gibi talihsizlikler de mevcut filmde. zaten 2 saati aşan uzun süresine rağmen filmin ne yaptığı da belli değil. söylemek istediğini düzgün söyleyemiyor, araya manasız başka hikayeler-karakterler sıkıştırıyor, söylediği şey güzel de olsa derinlemesine işlemiyor. bunun yanında samuray kavramını ve kes-biç koşullanmasını sorgulayıp tek bir katana sahnesi bile koymadan derdini anlatmasını takdir etmek lazım, dramatik yönü de fena değil. ama gene de son tahlilde çok zayıf kalmış bir film. bunun yerine yoji yamada'nın samuray üçlemesinden herhangi bir film tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap