• hard rock cafe zincirinin bir ülkedeki ilk halkasının her zaman başkentte olması gerekliliği prensibinin bir sonucu olarak 1998'de açılıp 2002'de rağbetsizlikten kapanan hard rock cafe şubesi.

    memorablia olarak şöyle bir rozet görülebilir mesela.

    ismet berkan da ilk açıldığı zamanlarda radikal'de hrc ankara ile ilgili birşeyler yazmış.
  • mekanin tasarimini yapan firmanin internet sayfasinda bir kac fotografi var, sans eseri denk geldim. goremeyenler icin gelsin

    http://www.mtt.com.tr/…ornekler/hard-rock-cafe.html
  • or-an tarafında bulunan şimdi yerini* koray almış bir ankara efsanesidir.
  • ankara'nın değerini bilemediği bir oluşummuş, 1998 senesindeki ankara'ya güvenip böyle bir işe girişen yatırımcıyı gerçekten tebrik etmek lazım. belki bu günlerde açılsa daha başka olurdu, adam gibi oturulacak, müzik dinlenecek cafe sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek ankara'da güzel bir alternatif olurdu.

    şimdilerde rozetleri ebay'da yüksek fiyattan alıcı buluyor, benim bulabildiğim kadarıyla rozetlerinden birkaç örnek şu şekildeymiş.
  • yanlış bir zamanda ve semtte açılmış kafe. o dönemler türkiye'de çoğu kimsenin hard rock cafe gibi bir oluşumdan haberdar olduğunu zannetmiyorum. ama şimdi çıkın kalabalık bir sokağa, dolaşın 15-20 dakika hard rock cafe tişörtlü biriyle karşılaşma olasılığınız hiç de düşük değil. buradan yurtdışına giden insanların belirli durak noktalarından biri hard rock cafe oluyor. burada genç kesimde bilmeyen kalmadı gibi bir şey. hard rock cafe ye gitmek rock sevmekle veya rock müzikle alakalı olmakla ilgili bir durum da değil. hayatı boyunca adam gibi müzik dinlememiş biri veya disko boy için bile hard rock cafe çekici bir yer. yemekler çok güzel oluyor ve tişörtler, koleksiyonlarla rock müziğe ilgili biri için çok doğru bir nokta. en kötü ankara'nın tüm rock kitlesinin geleceği bir yer olur. bu da hiç azımsanacak bir sayı değil. dolayısıyla ankara'da şimdi hard rock cafe açılsa çok tutar hatta dolup taşar çok da güzel olur. param olsa bu işe girer ve tunus caddesi veya bestekar sokak tarafında ankara şubesini açarım.
  • bu restoranı belki sokakları cıvıl cıvıl insanlarla dolu 21. yüzyıl ankarasının geniş bulvar ve altgeçitlerini gören marka sahipleri "ankara meğer ne modern şehirmiş, en yaşanası şehir olmuş, hata etmişiz" diyip yeniden açarlar, bir de (bkz: yersen) diye efsane burger menüleriyle gelirler.

    eskilerden bir de şu var (bkz: ankara'ya açılan restoran zincirlerinin kapanması)
  • günümüzde eskişehir yolu üzerinde ya da çayyolu'nda açılsa önceki gibi tanınmamışlıkla birlikte gelen müşteri sıkıntısını asla yaşamazdı.
  • vaktinden once acilmis bir mekandir,yerinde koray degil blu magazasi vardir. harika bbq wings yaparlardi, porsiyonlar kocaman kocamandi. maalesef kapandi gitti.
  • internette fotoğraflarına uğraşmak çok zor. yukarıdaki arkadaşın verdiği link çalışmıyor, şuradan fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

    aslında mekan tasarımı harika ama açıkçası masalardaki o iğrenç sofra bezini görünce şok oldum.

    1998 yılında açılmış ve 2002'de kapatılmıştır. ilk açıldığı zaman beklediği ilgiyi gördüğü söyleniyor, fakat işletme sahibi bir süre sonra kafasına estiği gibi davranmaya başlayıp konseptin dışına çıkınca müşteri kitlesini kaybetmiş ve mekan sinek avlamaya başlamış. sonra da kapatılmış.

    dünyada kapatılan ilk hard rock cafe şubesi diye de geçiyor. pinlerine e-bay üzerinden ulaşmak mümkün. genelde nasreddin hocalı veya hitit güneş kursulogosu var pinlerde.

    açıldığı zamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum gerçi. bugünlerde tekrar açılsa çok tutar gibime geliyor. bugün başta bilkent ve ankara'daki diğer özel üniversitelere giderseniz insanların yarısının hard rock cafe t-shirtü giydiğini görürsünüz. bugünlerde tekrar açılsa bu kitlenin akın akın oraya gideceğinden eminim.
  • "hâlâ hizmet veriyor olsaydı nasıl bir çalma listesi olurdu?" diye düşündüm ve bir-iki saat içinde kendimce bir playlist oluşturdum. aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. sürekli güncelleyeceğim.

    hard rock cafe ankara on spotify
hesabın var mı? giriş yap