• son 6 aydır aldığım her yumurtada aynı sıkıntı var. amına kodumun şeyini her şekle göre haşladım fakat bir türlü eskisi gibi kolay soyulamıyor, kokusu da plastik gibi. kabuğunu soyarken soyduğum her parça deriye yapışıyor, sonra yumurtanın beyazıyla beraber geliyor dolayısıyla mahvoluyor yumurta. lan zaten protein ihtiyacını karşılayan bi yumurta var, onun da proteini kabuğa gidiyor. sikiyim böyle işi. ne sinir oldum ya.

    1- yumurtayı kaynatırken, kaynattığın suya tuz ve bir tatlı kaşığı sirke döküp karıştırırsan daha rahat soyulur.
    2- yumurtayı kaynattıktan sonra hemen soymaya çalışma, soğuk suyla dolu bir kase'nin içinde 5dk beklet(suyun olabildiğince soğuk olması önemli).
    3- yumurtayı rahat soymak için bir çorba kaşığı yardımıyla, yumurtanın kabuğu ve beyazı arasına gelecek şekilde soy.
    4- organik yumurtalar normal yumurtaya göre daha rahat soyulur.
    5- yumurta eğer tazeyse kabuğundan ayrılması zor olur. bu yüzden en az 1 hafta dinlendirilmesi gerekiyor.

    edit: +50 tane mesaj geldiği için gelen tariflerin bir kısmını buraya ekliyorum. tüm mesaj atan arkadaşlara teşekkürler.

    edit: bu entry niye debe'ye girdi anlamadım. yumurta bizim milletin ortak paydası.
  • herkesin bir derdi var.
  • ben çocukken annem taze yumurtanın kabuğa yapıştığını söylerdi ama çocukluğumun 90'lar başı olduğunu bilmekte fayda var..

    her derdinize neden başlık açarsınız onu da anlamam..

    (bkz: haşlanmış yumurta)
  • bunun tekniğini çok az kişi bilir. tazelikle vs alakası olmayan durum.

    edit: aynen amk sabah uyandım ve dedim ki yumurta kabuğunun soyulması ile ilgili bir yalan uydurmalıyım sonra da uzun uzun düşünmeye koyuldum, yalanı bulunca da buraya yazdım. yıllardır her sabah min 5 adet yumurta soymasam inanıcam.
  • bunun kesinlikle tazelikle alakası var. yok diyen uydurmasın. gayet taze olduğu için zor soyulur.
  • genel olarak haşlanmayı sevmeyen yumurtalardır. suya koymadan önce ricacı olun, eğer vereceği cevaplar sizi tatmin etmez ise farklı yöntemlerle pişirin. ne siz üzülün, ne yumurta üzülsün.

    evet bazı yumurtalar suda pişerken zarı kabukta kalmadığı için soyulamıyor. %50 işe yarar bir taktik, kabuğu iyice kırdıktan sonra suya tutarak soymayı deneyin.
  • kabuğu kolayca ayırmanın en güzel tekniği, kaynar sudan yada yumurta pişirme makinesinden çıkarır çıkarmaz soğuk suyun altında 2 dk tutmak. ben buzdolabından çıkarttığım suyun içinde bekletiyorum genelde, yumurta taze de olsa çok kolay soyuluyor.

    edit: https://youtu.be/a-3ija-ykeg

    https://youtu.be/mcjhv_qrg-e
  • herşey bitti bı derdimiz bu kaldı
  • çay kaşığı ile 5 saniyede hallettiğim durum. şu videoda çorba kaşığı kullanmış sayın arda bey ama çay kaşığı daha ince olduğu için çok daha rahat soyuluyor.

    (bkz: ben şansa inanmam)
hesabın var mı? giriş yap