• bu sabah ailece ziyaret etme gafletinde bulunduğumuz termal tesis. şöyle ki, birkaç gündür güre'deyiz. nedense güzelim plajımızı, denizimizi, güneşimizi bırakıp annemin bu muhterem yerin adını duyması ve "ayağındaki kırığa iyi gelir şimdi sıcak su, bir gidelim görelim" demesi üzerine yola koyulduk. kapıda öğrendik ki tesisin günübirlik kullanım gibi bir fonksiyonu yokmuş, illa dillerine pelesenk ettikleri gibi, "x bedeli" ödemek gerekiyormuş tesisi kullanabilmek için. eyvallah diyip dönüyorduk ki birden kendimizi bir tesis tanıtım programında bulduk. yaklaşık 3 saat süren -abartmıyorum- bu işkence sırasında akranım bir üniversite öğrencisi bize eşlik etti. devre-mülkleri, havuzları, hamamları falan gezdik. buraya kadar her şey çok güzel, hatta amcam güre'de halihazırda bir yazlığı olmasına rağmen devre-mülk almakla da ilgilendi ciddi ciddi. ancak ne zaman fiyat sorulsa bize eşlik eden arkadaşımız "ben bilmem müdürüm bilir" cevabı verdi. tanıtımın sonunda tanıtıma gelen ailelerle birlikte bir kafeteryaya alındık. bu sefer her masada bir öğrenci, insanların zaten gezip gördüklerini a4lere yazarak yeniden aktardı. yine fiyatla ilgili yöneltilen sorular cevapsız kaldı, hep bir "x bedel" lafı döndü ama tanıtım yapan öğrencilerden tek bir bilgi kırıntısı sızdırılamadı. ne umduk ne bulduk şaşkınlığıyla sinir krizi geçiren bir tek biz miyiz diye bakınıyordum ki etrafımdaki başka ailelerin de bu dahiyane tanıtım stratejisinden bunaldıklarını gördüm. tanıtımı yapan arkadaşımız en sonunda tesisi beğenip beğenmediğimizi sordu, beğendik dedik, e o zaman hayırlı olsun dedi, elini kaldırdı, müdürü geldi. amcam da "beğendik ama şu an böyle bir yatırım yapamam" diyince müdür "o zaman siz beğendim derken yalan söylüyorsunuz" dedi. ardından bir iki saat de "sen bana nasıl yalancı dersin" kavgasıyla zaman öldürdük bu tesiste. ardından gelen diğer müdürler, özür dilemeler, amcama yalancı diyen müdüre (bir tanıtım bürosunda bile 20 tane müdür nasıl oluyor anlamadım) tatlısert bakışlar atan genel müdür falan filan.

    yalnız bitmedi. tanıtım stratejileri bir facia, onu anlattım. ancak daha önemli meseleler var. bir kere tesiste yaklaşık 1000 tane üniversite öğrencisi çalışıyormuş. gelenlere tanıtım yapmak, tesisi gezdirmek, çevre illerde yoldan geçen insanlara anket yapmak, insanları tesise davet etmek gibi işler yapıyorlar. ancak para mara aldıkları yok. eğer onların aracılığıyla bir devre-mülk satılırsa komisyon alıyorlarmış, yüzde bir gibi laf geçti, ancak emin değilim. her neyse, bu komisyon bile alıcı parayı ödedikten sonra gerçekleşiyor, yani tabir-i caizse 1000 tane ucuz emek kullanılıyor bu tesiste. üstelik müdürün amcamı yalancılıkla itham etmesinin faturası bile bize eşlik eden öğrenci arkadaşımıza kesilmiş, söylediğine göre bir hayli azarlanmış kızcağız ki burada çalışan öğrencilerin azarlanması az rastlanan bir durum da değilmiş. "e o zaman bırakın gidin, ne işiniz var burada zaten doğru düzgün para da almıyorsunuz" diye sorduğumuzda da öğreniyoruz ki tanıtım yapan öğrencilerin amacı bütün bu aşağılanmaların sonucunda bir gün -mümkün olursa- müdür olabilmek. sistemin kendi kendisini var etmesi ne kadar kolay: aşağıla, sömür, sonra da de ki tesisi kuran mehmet ali doğan bile bu yollardan geçmiş (paşa gönlün bilir, işine gelirse öğrenci arkadaşım anlamında).

    ayrıca, tesisin bulunduğu yer unesco tarafından koruma altına alınmış. o devasa tesis yapılırken kesilen ağaçların, kökünden edilen bitkilerin yeri, bu pazarlama stratejisinin getireceği devre-mülk kazançları ve bu kazançlarla inşa edilecek devasa botanik bahçesiyle doldurulabilir mi hiç emin değilim.
  • "x bedeli", liste fiyatı üzerinden, yaz dönemi ve iki hafta için yaklaşık 43 bin lira olan güre'deki termal tesis. üstüne bir de yılda 250 euro bakım parası veriyorsunuz. biraz peşinat verip kalanını bir ay içinde tamamlarsanız 25 bin liraya kadar iniyorlar. tesisin tamamı tamamlanmamış. 2013 yılında tamamlanması planlanıyor. rci üyesiymiş. buradaki tatil hakkınızı 135 euro vererek dünyadaki diğer rci üyesi kurumlarda geçirebiliyorsunuz. bu tesis için çalışan çoğu üniversite öğrencisi olan tanıtım görevlilerini edremit, akçay, güre ve altınoluk'taki büyük marketlerde, trafik ışıklarında görebilirsiniz.
  • çocuklu ailelerin uzak durması gereken yer. bin bir bahane bulup çocuğunuzla beraber ailecek tesislerden faydalanmanıza engel oluyorlar. zahmet edip bir çocuk havuzu yapmak akıllarına gelmeyen, havuzda çocuk görünce yaka paça dışarı atmaya çalışan yer.
  • çocuk havuzu ve parkı tamamlanmış tesis. edremit ilçesine bağlı güre'de yer almaktadır efenim. 2010'dan beri konaklama yapılabilmektedir.

    övülecek özellikleri fazlasıyla mevcut; havuzları, animatörleri, etkinlikleri, spor salonu, düzenlenen geziler, konaklanan apart daireler ve rezidans, yemekleri, termal suyu, saunası, masajı, kuaförü, osu, busu. yapısal olarak gerçekten çok güzel bir yer. uzanabileceğiniz -yılın her dönemi yeşil- çimler, temiz hava, çevresinde gezilebilecek bolca yer olması. (hem kültür, hem doğa turlarına çıkabilirsiniz)
    bunlar artı özellikleri. tesis gerçekten şık, bakımlı ve donanımlı.

    garsonları, temizlik personelleri, havuzla sorumlu kişilerde vs sıkıntı yok. gel gelelim; üst yönetim ve üye ilişkileri olarak adlandırdıkları bölüm ve pazarlama yapan arkadaşlar arası koordinasyon çok zayıf. birinden duyduğunuzu öteki yalanlayabilir. proje halen devam ettiği ve tesis sürekli olarak büyütüldüğü için bazı değişiklikler de yapılabiliyor, üyelerden habersiz. takipçi olmazsanız canınız sıkılabilir. örneğin yapılması planlanan hastane ve bazı sosyal tesislerin yeri değişti, bunlar gibi şeyler.

    rci üyeliği var, evet. tatilinizi yurtiçi veya yurtdışı rci üyesi bir tesiste geçirebiliyorsunuz. -bu konuda bilgilendirme yapmakta da biraz zayıflar.-

    en güzel özelliği ise şu, satın aldığınız devre x ayında y gününde ise, gerekli farkı ödemeniz ve rezervasyonda aşırı bir doluluk olmaması halinde -ki bayram sonrası gibi özel zamanlar hariç pek olmuyor- z ayına kaydırabiliyor olmanız.

    oldu ki ben bu yılki hakkımı kullanmayıp seneye saklayayım derseniz o da mevcut. yalnız kiraya vermek isterseniz ı-ıh diyorlar, hala kendi kiralama sistemini oturtamamış tesis. bireysel olarak kiraya vermeniz gerek.
    üye olmayıp 3-5 günlüğüne kiralıyim derseniz yer veriyorlar ama. yaman bir çelişki, nasıl yapıyorlar bilemiyorum.

    tek haftalık devre satın alırsanız, 40 küsür yıl kullanım hakkınız var. ancak iki haftalık devre almanız durumunda tabulu mülk edinmik oluyorsunuz. -bu sene çıkan bir kararla-

    hastane de yapılıp tesis tamama erdiğinde fiyatlar daha da artacak deniyor ki bence şu an yüksek, özellikle aidatları aşırı buluyorum. euro üzerinden olması hele müthiş gereksiz.

    iskandinav ülkelerinden sağlık turizmi kapsamında gelen ve tesiste konaklayan aileler var. ama genel olarak yeri turist geliyor. modern, muhafazakar, orta direk, zengin, doğulu, batılı her yerden gelen var.

    sanırım bilgilerimin ve deneyimlerimlerimin çoğunu anlattım, aklımdakiler bunlar. pazarlamacı değilim, ailem tesisin üyesi. gidilip görülesi bir yer. haftasonları düzenlenen turlarla gelebilirsiniz ücretsiz olarak, sonbahar aylarında özellikle. devre edinip edinmemek önemli değil ama beleş getiriyorlarken bir kalın derim havası, suyu güzel.

    merak edilen bir şey olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım efenim, mesaj kutuma beklerim.
  • arkadasimin tatil cekilisine davet etmek icin anket yapan bir firmada calismasindan!! dolayi haberdar oldugum.lanet yer.bir gunlugune yardim etmeye gittim,300 kisiyi aradim.kiza para da verdikleri yok.ayrica ben holdinglerde bile bu kadar müdür görmedim.yani 5 kisiden 3 ü müdürdü.bi tek bizimki deildi.ama yaptiklari is olarak ta bi farklilik gormedim sahsen.umarim o da orda mudur olcam diye kariyer plani yapmaz.

    -mudur!!
    +efendim
    +efendim
    +efendim
    -hmm neyse tamam.
  • eğer ücretsiz tanıtım turlarımızdan faydalanın diye kandırmaya çalışırlarsa sakın gitmeyin..tesis güzel yapılmış orası ayrı ama saatler boyu başınızda dururlar,bir an bile yalnız bırakmazlar ulan telefonla konuşucam yanımda geliyor satıcı..bildiğin satmak için insana işkence yapılıyor,geri dönüş saati size 22.30-23.00 denilebilir kanmayınız efendim.gece 01.00'den aşağı dönüş yok.bize böyle söylenmedi derseniz,'daha burdayız siz devre tatil almadan gitmek yok' cevabı alabilirsiniz
    he birde açıyorlar gümbür gümbür müziği,başın şişiyor bu şekilde satmaya çalışıyorlar.ulan devremülk alıyorsun 1 saatte böyle bir ortamda devremülkmü alınır,bakkaldan ekmekmi alıyorsun?
    uzak durun efendim,şiddetle uzak durun..
  • akçay, güre ve altınoluktaki trafik ışıklarında davetiye dağıtan görevlileri 10 plaka araçlara yüz vermiyor.
  • bu yaz birkaç gün tatil yaptığım yer. genel olarak beğendim. bence yaz tatili için değil de kış tatili için daha iyi bir tercih olabilir.

    kapalı termal havuz, sauna, hamam, spa vs iyi. her dairenin banyosunda yer alan termal çeşmesiyle de küveti termal suyla doldurup içinde takılabilirsiniz.
  • annemi senede 1 haftalık tatil için 26900 tl dolandıran kalpazan oluşum
  • 2018 yazında güre’deki tesisleri için elimi verip kolumu zor kurtardığım, asla tavsiye etmediğim şirket. çalışanları türlü oyunlarla yalanlarla sizi sözleşme imzalamak için ikna etmeye çalışır, cep telefonunuzu kullanmanıza izin vermez *, iyi niyetinizi sonuna kadar kullanırlar. tesiste kalan birkaç aile ile konuşma fırsatım olmuştu. çalışanların anlattıkları ile gerçekte olan arasında çok fark var. uzak durulmasını öneririm. şikayet var

    (bkz: hattuşa termal)
hesabın var mı? giriş yap