• son umuttur hayata dair. ve asla gerçek olmasa da çok güzeldir. yalnız kalıp hayal kurduğunuzda sevgilinin eli değmişcesine okşanır düşünceleriniz. ben hep, bir temmuz akşamında çıplak ayaklarla dünyanın en güzel kumsalında sevdiğim erkeğimle yürüdüğümü hayal ederim.. bilmem belki hiç gerçek olmayacak ama bunu düşünmek beni her ortamda rahatlatıyor. hayal kurmak morfindir, uyuşturur evet. dozunda güzeldir o da diğer tüm zevkler gibi...
  • bazı bünyelere zararmış,öyle diyorlar. üşenmedim sordum ben bunu bir uzmana.sizin için çok zararlı, hemen bu alışkanlığını bırakmanız gerekiyor,yoksa gerçekle başa çıkamazsınız dediler. gücüm yetmez mi dedim.sen kimsin ki,tabi ki yetmez dediler. uyumadan önce ben sadece bir doz alıyorum o da mı zarar dedim. o en zararlısıymış. gün içindekini bünye hazmediyormuş da, uyku öncesi kurulan hayal on kat daha zararlıymış.peki dedim.unutmayalım gerçekleri.unutmayalım da, hayal kuramayınca benim de hevesim kaçıyor.bu da mı kurtarmaz?hevesimi saklamam lazımdı.hevesim kaçınca,peşinden başka başka şeyler de kaçıyor.koşup yetişmenin imkanı yok.

    velhasıl bir tufeyli sarmaşık zilletiyle, her şey başa sarıyor.
  • çok küçük yaslardan beri devam eden alışkanlık, su aralar araba kullanırken, uyumadan önce ya da derin bir sohbet arasında yapılan aktivite.
    ben kendimi hep büyük bi oyuncu ya da şarkıcı olarak hayal ederdim, hala da ederim. ya da herkesin yaşamayacağı güzellikte bir aşkı yaşarken düşünürüm. ama hayal kurmak, aslında gerçek olmadığı üzerinden yapılan düşünsel bir aktivitedir. yani gerçeklik payı sıfırdır. şayet bir gün gerçek olursa, insan ne yapacağını bilemez, tüm hayatını mahvedebilir.
  • beyinde "görme" ile yaklaşık olarak aynı bölümleri çalıştıran aksiyon. yani fazlası zarar, özellikle aşk meşk durumlarında.
  • yaşamak için bir neden yaratma çabası.
  • ''ben dünyadan ziyade kafamın içinde yaşayan bir insanım'' cümlesini akla getirir. insan bazen o kadar çok hayallerle yaşıyor ki, gerçekle bağlantısı tamamen kopuyor.
  • insanı bir süreliğine bulunduğu yerden, hatta bazen dünyayla olan tüm bağlantısı kopartan eylem.

    ama merak ettiğim bir şey var, yaş ilerledikçe insanların hayal kurmaya devam edip etmedikleri, yani belki de önlerinde hedef olarak koydukları hiçbir şey yok bilemiyorum. belki de bu durumda onların da hayalleri artık çoluk çocukları üzerine oluyordur.

    sanırım birçok şey gibi bunun da makbul olanı gençken olanı.
  • bedava, vergisi yok beyannamesi yok matrahı yok
  • bu hayatı katlanır kılan en büyük motivasyon kaynağı. hayaller olmadan, geleceğe dair ümit olmadan yaşamanın ne anlamı varki.
  • her gece mutlaka yaptığım eylem. nikotin bağımlılığı gibi başlayınca bırakamıyor insan.
hesabın var mı? giriş yap