• basit matematikle açıklanamayacak durumdur. hdp'den 3, iyi partiden 2, chp'den 5 gelse etti mi sana 10... 10 etmez işte. hdp'nin destek vermesi durumunda iyi parti potansiyel oyunun büyük kısmını ciddi anlamda kaybedecektir, chp'den de bir miktar kayıp olur. netekim hdp'den de olacaktır. sonuç itibariyle durum pek değişmez, çok büyük beklentiye girmeyin.
  • hdp'yi meclise hangi partinin soktuğunu hatırlamayan yazarlara dert olmuştur.
  • hiç kusura bakmayın algı yönetimi kasmayın. hdp destek versede vermesede muhalefet bloğu birleşecek. hdp yi öcü gösterip bloğu bozma algısı oluşturmak istiyorlar. muhalefet bu hataya düşmeyecek.
  • öncelikle; seni yazar yapan kimse onu saygı ve sevgi ile andığımı belirteyim. sonra da sana; "git imla öğren ondan sonra gel başlık aç entry gir" diyeyim.

    sorunun cevabına gelince; hdp allah var dese sen bir müslüman olarak inkâr edemeyeceğin gibi, hdp doğru birşey yapıp bu ittifakı desteklerse de seve seve oyumu veririm.

    hdp desteklediği için değil, ben ittifakı desteklediğim için. hdp'ye bakarak siyaset geliştirmek olmaz bu.

    edit: mesaj atıp akp hdp ile ittifak yapsa siz akp'yi terörle işbirliği yapmakla suçlamaz mıydınız? diye soran değerli suserlar.

    pardon da; sizin ittifakınızın demirtaş'ın "seni başkan yaptırmayacağız" söylemi yüzünden bozulduğunu ne çabuk unuttunuz.

    siz; zamanında apo denen terörist başının mektubunu malûm paçavranın altında türkiye cumhuriyeti topraklarında okutturan, megri megri diye ağlaya ağlaya türküler çağıran, habur'da güle oynaya teröristleri karşılayan, yaptığımdan pişman değilim diyen teröristi bile "tamam pişmansın, etkin pişmanlıktan yararlandırıyorum seni" diyerek ülkenin sokaklarına salan, çözüm sürecinde hendeklerin kazılmasına ses çıkarmayan, engellemeye çalışan güvenlik güçlerine "müdahale etmeyin" diye emir veren, teröristle pazarlık yapan, tüm milliyetçilikleri ayaklarımın altına aldım diyen, türk kürt savaşında ölene şehit diyemeyiz bunu anlamak bu kadar zor mu diyen zihniyeti destekliyorsunuz da; muhalif kanat sadece parti desteğini aldığında mı milliyetçilik damarınız kabarıyor. yesinler sizin milliyetçiliğinizi.
  • gerçekse iyi partinin oyunu düşürmek için akp tarafından tezgahlanması muhtemel olay. iyi partinin hdp denilen pkk partisi ile ittifak yapmaya ihtiyacı yoktur aksine böyle birşey olursa oy kaybedebilir.
  • tamamen olaydan bağımsız bi şey diyecem. be amına kodumun iki yüzlüleri hdp = pkk ise partiyi neden kapatmıyosunuz? bakın değildir demiyorum. soruyorum sadece, madem hdp=pkk kapatın amına kodumun partisini. yarın kürt kardeşleriniz olur yine siyasi bi manevra ile amına kodumun dönekleri 15 senedir döne döne bir hal oldunuz.
  • nisan referandumunda %48.5'i herhalde chp ve iyi parti tek basina almadi. hdp'ye oy verenlerin o referandumda hayir'a verdigi destegi, bu secimde de erdogan'a hayir diyenlere vermesi kadar dogal bir sey olamaz.

    siz bakmayin hdp, bu ittifaka destek verirse oylar azalir diyen ulusalci ya da aktroll tayfasina. zaman bir araya gelme ve kenetlenme firsatidir. dahasi zaman barisma zamanidir. zira bu tren kacarsa sisi'nin misir'i gibi bir ulke bizleri bekliyor. soylemedi demeyin.
  • boş konuşmayın lan gevşekler iyi partinin ihtiyacı yokmuş o zaman ne diye seçime giriyor iyi parti. hdp seçmeni akp ye oy verse yüzde altmış bilemedin 58 civarı bir oy.ana muhalefeti değiştirme için seçime hazırlanıyorsa orası ayrı
  • hem pekmezim dökülmesin hem götüm sikilmesincilerin beş yüzüncü defa hiddetle reddedeceği fikir. başkanlık seçiminin ikinci tura kaldığı bir durumda statükonun değişmesinin tek yolu akp'nin yanında olmayan bütün partilerin desteklediği tek bir aday. ya bütün bu partileri ortak bir adayı destekleyecek, ya hep beraber büyük oranda boykot yapılacak -ki bunun bu saatten sonra olmayacağı bariz- ya da başkanlık paşa paşa süper demokratik bir şekilde rte'ye verilecek.

    yanlış partiyle ortak oldular diye oyunu vermeyecek toplam seçmen sayısı* hdp'nin toplam seçmen sayısından fazla olmadığı sürece (edit: gerçi bunun olma ihtimali de az değil düşününce) bunu yapmamak ahmaklık olur.
hesabın var mı? giriş yap