• donald g. jackson ve r.j. kizer'ın yönettiği 1988 yapımı film.
  • biraz daha vizyoner bir yönetimle küçük çaplı bir mad max olabilecekken b movie cehennemine düşmüş bir film. oyunculuklar, başrolün amerikan güreşçisi roddy "rowdy" piper olduğu düşünülünce şaşırtıcı biçimde iyi. yardımcı başroldeki hanımabla güzel mi değil mi diye arada kaldım ama müthiş bir karizması var. müzikler meh. prodüksiyonu bütçesine(1.5 milyon dolares) göre hiç fena değil. senaryo tam bir post apokaliptik b movie şablonu gibi fakat enteresan öğeler, komik sahneler falan da yok değil. özenilmiş, üstüne çalışılmış ve ciddiye alınmış bir proje belli ki. ama uygulamada sıkıntılar çok.

    b movie standartlarında başyapıtlar arasına girmemesi için bir sebep göremiyorum. 3 tane yılan penisi olan kurbağa-insan mutantı bir kral var, daha ne olsun?!
  • izleme listeme nasıl girdi hatırlamıyorum ama 2022'de izlediğim ilk film oldu.

    ardı ardına gerçekleşen nükleer savaşlar sonrasında erkek nüfusunun %68,43'ü yok olur ve üreyebilen erkekler nadir hale gelir. böyle bir ortamda insanlıktan geriye kalanlar bir erkeğe, roddy piper tarafından canlandırılan sam hell'e bel bağlar.

    kahramanımızın bu kutlu görevi yerine getirebilmesi için küçük bir engeli aşması gerekiyordur sadece: insansı kurbağalar tarafından kaçırılan bir grup doğurgan kadını kurtarmaya yardım etmek.

    b film düşkünü olmayanların rahatlıkla atlayabileceği bir film. beni pek saramadı.

    ayrıca bir devam filmini de çekmişler. burada da frogtown'un insansı kurbağa lideri, herkesi kurbağaya dönüştürecek bir serum yapması için bir profesörü kaçırır ve bu sefer robert z'dar tarafından canlandırılan cesur sam hell dünyayı kurtarmak için yine kolları sıvar.

    https://www.imdb.com/title/tt0093171/
hesabın var mı? giriş yap