• yetişkin erkek bireylerde 12.00 ile 17.00 değer aralığında olması gerekirken kendimde devamlı olarak 18.50 çıkması ile öğrendiğim hede.

    bünyemdeki belirtileri:
    halsizlik ve yorgunluk, kamyon gibi horlama, uyku kalitesinde düşüklük, özellikle duş sonrası vücutta kaşıntı, kemik iskelet sisteminde güçsüzlük.
  • yetişkin erkeklerde görülen hemoglobin seviyesi yüksekliği (bkz: polisitemi) nin en sık görülen sebebi sigara kullanımıdır.
  • sağlık probleminiz yoksa yüksek olmasını genelde sigara ile ilişkilendiriyorlar çünkü sigaranın zararlı etkisini yok etmek için alyuvar üretimi daha fazla yapılıyormuş
  • birçok nedeni vardır. bunlardan biri, kandaki oksijen oranının düşüklüğüdür ki bu bendeki neptünyen kafanın sebebini de açıklar.

    bilindiği üzere, organlara oksijen, kan yoluyla taşınır. kanınızda oksijen oranınz düşükse organlar beyne der ki "nefes alamıyoruz". bunun üzerine beyin, kan hücrelerine fırça çeker; çalışın lan, köpekler!

    garibim kan hücreleri ne bilsin, aslında yetersizliğin kendilerinden değilde oksijen azlığından kaynaklandığını.

    doktor, iki ay sonra gel, demişti; bir sene oldu. yarın öğlen gitsem mi, acaba... hazır gitmişken pazardan, mısır için tencere de alırım. kışa hazırlık.
  • (bkz: sigara)
  • düzenli olarak kan bağışı yapan biriyim. kızılay'dan bronz madalyam var, yani 10 bağışı geçti. hayatımda hiçbir alışkanlığı değiştirmememe rağmen, çift doz biontech aşısından sonra hemoglobin seviyem 7 ay öncesinde 15.6'yken son bağışımda (2 hafta önce) 17.8'e çıktı.

    bağış öncesi kontrolü yapan hekim alakası olmadığını, kilo almış olabileceğimi söyledi ama kilo almadığım gibi 2 kilo da verdim.

    bilenlerin entrylerini bekliyorum.
  • hemoglobin seviyesi düşüklüğü nedeni ile hastanede ayakta tedavi bölümünde bana kan takviyesi yapılırken karşımda erkek bir hastanın da kanını alıyorlardı ve neredeyse belki bir litre kadar kanı aldıktan sonra direkt çöpe attılar ve düzenli olarak kan almaya ihtiyacı olan ben yerimden fırlayıp çöpe giden kana içim acıyarak "neden çöpe attınız?" diye büyük üzüntü ile sormuştum. yani hemoglobin seviyesi sınırdan yüksek olan hastaların kanı maalesef çöpe gidiyor.
  • bugünde 18 e yakın çıktı hemoglabinim .

    14. kan verişim neden niçin yüksek bir türlü cozemedim

    sigaram yok
    fazla kg yok
    aktif spor yaparım
    yaş 37
    kanımdaki oksijeni arasıra ölçüyorum 98 99 cikiyor
  • mutlaka bir hematoloji uzmanına görünmen gerekir. korkmanı gerektirecek bir durum yoktur muhtemelen ama pıhtı sorunu yaşatabilir. uzmanı ihmal etme
hesabın var mı? giriş yap