• frank coraci'nin yönettiği, kevin james'in yazıp oynadığı, salma hayek ve henry winkler katkılı, 2012 yılında vizyona girecek aksiyon ve komedi yüklü film.
  • nispeten eski bir parca da olsa basketbol maclarindan once oyuncular tanitilirken fonda calinsa milleti piz gaza getirebilecek bir sarki. hatta mesela macta her uc sayilik basketten ya da smac (bkz: slam dunk)'dan sonra da here comes the boom diye salon inletilebilir. bence fenerbahce ulker kendi salonunda dusunsun bunu, herkes tribunlerin sessizliginden sikayetci su siralar.
  • the longest yard isimli filmin soundtrackleri arasında olan şarkı. ayrıca çok pis gaza getirir maçlardan önce dinlenmelik.
  • çok komik sahneleri olan ve klişesini zartını zurtunu geçersek beklentilerimin oldukça üzerinde çıkan eğlenceli film.

    --- spoiler ---

    izlemeden önce filmin konusuna bakarken, "warrior'un komiklisi" heralde diye düşünmüştüm ve filmde warrior'dan joel edgerton'ın cameo yaptığını görmek ayrı bir hoşluk oldu. cuk oturmuş filme.

    edit: joel edgerton değilmiş. chael sonnen adlı eski bir dövüşçüymüş.
    --- spoiler ---
  • scott voss'ın (kevin james) öğretmen masasında pınar markasının (bildiğimiz süt, et ürünleri üreten pınar) üstünde olduğu bir kalem kutusunun birçok kez görülebildiği film. ilginç geldi açıkçası. yine türk-türkiye muhabbeti de geçiyor bir yerde ancak söz konusu bayat espri bazılarının pek de hoşuna gitmeyebilir.

    başarılı bir komedi filmi, güldürmeyi ve eğlendirmeyi başarıyor. 7/10
  • çok dal taşşak film diye başlanıp. eğlendirirken düşündüren film. amerikan goygoyu standart. adam sandler yapımcıyken zaten sınırsız goygoyu beraberinde getiriyor.

    türk marketlerinin ne kadar çok yayıldığının göstergesi olarak pınar krem peynir teneke kutusunun kalemlik olarak kullanıldığından anlıyoruz.
  • filmde türkiye'ye yapılan referanslar hayli ilginç. pınar'ın logosunun filmde bir yerlerde çaktırmadan görülmesi dikkat çekici. hani holivud işlerinde coca-cola logosu sağdan soldan çıkar ya, işte onun gibi bu filmde de pınar logosu sağdan soldan çıkıyor birkaç yerde. ayrıca jenerikteki metinde de iki renk kullanılmış, kırmızı ve beyaz. bu da ister istemez türkiye'yi akla getiriyor. bunlar saçmalık değil. zira bir yemek sahnesinde de türkiye ile ilgili birkaç espri yapılıyor. yani filmde bariz bir türkiye teması var.

    o meşhur formüle uygun ve işini iyi yapan bir film. söz konusu formülü sevmiyorsanız izlemeyin. türe özel bir ilginiz yoksa da es geçebilirsiniz. ama ben sevdim.
  • --- spoiler ---

    klişeyi bir kenara bırakılıp son dövüşü ken dietrich kazanmalı, herkesin yüzü düşmüşken mikrofonu alıp scott voss ve yaptığı işe duyduğu saygıdan bahsedip maçın ödülünü okula bağışlamalıydı.

    --- spoiler ---
  • gerçekten içinde pınar geçen film. *
    http://i.imgur.com/kd77h1y.jpg
hesabın var mı? giriş yap