• karl dönitz'den sonra nuremberg mahkemelerinde yargılanmış en üst düzey nazi partisi üyesidir. çünkü daha üst seviyediki alman komutanlar ikinci dünya savaşı'nın sonunda çoğunlukla intihar etmişlerdir.
  • "bildung ist gefaehrlich. jeder gebildete ist ein künfiger feind." (egitim tehlikelidir. her egitimli müstakbel düsmandir.) ifadesini söylemis nazi bakanidir. ayni zamanda birilerinin danismanlarinin propaganda ve manipülasyon nasil yapilir ögrenmek icin üzerinde titizlikle calismis oldugu sahistir.
  • "no enemy bomber can reach the ruhr. if one reaches the ruhr, my name is not göring. you may call me meyer."
    - hermann meyer
  • et etkileyici sözleri şunlardır;

    "vicdansızım ben.benim vicdanım adolph hitlerdir!"
    "önce vurun sonra yargılayın, eğer hata yaparsanız sizi ben koruyacağım."
    (prusya polisine talimat, 1933)

    tanım:nazi almanyasanın baş kahramanlarından biri olup,yargılanırken neredeyse tüm suçları kabul eden ve adolph hitlere son dakikaya kadar bağlılığını gösteren asker.
  • her zaman, her ulusta işe yarayacak yöntemlerin mucidi sayılır.

    "insanlar her zaman liderlerini seçmek zorunda bırakılabilirler. bu çok basittir. bütün yapmanız gereken onlara tehlikede olduklarını anlatmak ve pasifist davranan diğer liderleri vatanına sahip çıkamamakla tehlikeye soktuklarına inandırmaktır. bu bütün uluslar için geçerlidir." —hermann göring

    (“the people can always be brought to the bidding of the leaders. that is easy. all you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. ıt works the same way in any country.” —hermann göring)
  • herr mannelig
  • sanata ve özellikle de lucas cranach'a sapkınlığı olan zat. derler ki malikanesinde duvarlarda yer kalmadığı için tavanlara tablolar asarmış. tabii dönemin en büyük kuvveti olduğu için de, o tabloları çalmaz ama değerinden çok daha az bir ücretle alırmış. hatta o dönemin yahudi sanat simsarlarının canlarını da onların tabloları yüzünden bağışlayıp almanya dışına sürermiş.

    ayrıca;
    (bkz: jacques goudstikker)

    yağmalamarıyla ilgili bir kaynak
  • adolf hitler'e büyük bir bağlılık göstermesine ve nsdap disiplininden asla vazgeçmemesine rağmen ikinci dünya savaşı sonuna doğru hitler'le köprüleri atan hava kuvvetleri komutanı. daha önceki entryilerde yazıldığı üzere statüye çok düşkündü. kendisinin, sırf kendisinin uğradığı mekanda ayağa kalkıp nazi selamı vermeyen iki katolik rahibi dachau toplama kampına göndermişliği vardır.

    1940 mayıs ayında alman ordusunun dunkirk şehrini ablukaya aldığı dönemde hermann göring maiyetiyle beraber ren nehri kıyısında bulunan wassenachadlı kasabada bir birahaneye uğrar. birahanedeki herkes ayağa kalkıp nazi selamı verirken, sadece iki katolik rahip ne ayağa kalkmış ne de nazi selamı vermişlerdir. bu duruma oldukça içerleyen göring aynı akşam adları josef zillicken ve johannes schulz olan iki rahibi tutuklattırır. iki rahip önce sachsenhausen toplama kampına ardından da buchenwald toplama kampına gönderilir. en sonunda da dachau toplama kampına sevk edilirler. göring'in keyfi yerindedir, bunu büyük bir marifetle de etrafına anlatır: " onlara günlerini gösterdim ve onları toplama kampına gönderdim. orada da bir sırığın üstüne benim eski bir kasketimi asmalarını askerlere emrettim. şimdi her gün bunun önünden geçmelerini ve nazi selamı vermelerini zorunlu tuttum."

    şartlar çok ağırdır ve zaten biri 68 öteki 56 yaşında olan iki rahibin de insanlık dışı şartlara dayanamamaları da oldukça muhtemeldir. önce rahip schulz, ağustos 1942'de yetersiz beslenmeden, daha doğrusu açlıktan hayatını kaybeder. rahip zillicken de bir buçuk ay sonra, ekim 1942'de veremden can verir. rahip schulz saarbrücken'de toprağa verilirken, zillicken de wassenach'a gömülür.
  • birinci ve ikinci dünya savaşlarında görev yapmış dünya tarihini değiştiren olaylarda etkisi bulunan alman hava kuvvetleri komutanı.

    meşhur dunkirk kuşatmasında hitlerin tanklara dur emri vermesinin sebeplerinden biri olduğu söylenir. öyle ki göring, hitler’e zaten kuşatma altında olan ingilizleri tanklarla değil hava kuvvetiyle yok etmeyi bu şekilde zaiyatın daha az olacağını önermiş ve ikna etmiştir. sonrasındaysa işler istenildiği gibi gitmemiş zaman kazanan ingilizler başarılı bir tahliye operasyonuyla kıskaçtan kurtulmuştur.

    luftwaffe komutanlığı yaparken de stalingard muhaberesi sürecinde ruslara karşı 6. orduyu koruyamamış ya da yeterli desteği sağlayamamıştır.

    alman hava kuvvetleri o dönemde çok güçlü olmakla övünür ve başarılarının bir kısmını bu yolla sağlamıştır. ancak erwin rommel komutasında yürüyen kuzey afrika cephesi de yine yetersiz destek sebebiyle çöküşe geçmiş kuzey afrika cephesinin kaybında en önemli sebeplerden biri de yine alınamayan destek olmuştur. gücüyle övünen alman hava kuvvetleri ingiliz kuvvetlerine karşı üstünlük kuramamış destek teçhizatlarını ulaştırmamıştır.

    göring ise ikinci dünya savaşı sonrası idama mahkum edilmiş ancak karar sonrası kendi başına ölmeyi tercih etmiş intihar ederek dünyadan ayrılmıştır.
  • asla mareşal ünvanını haketmeyen, sadece siyasi görüşlerinden ve hitler'e olan yalakalığından dolayı yükselmiş şişko domuz.

    buna mareşal demek, (bkz: erwin rommel) ve (bkz: heinz guderian)'a hakaret olur azizim.
hesabın var mı? giriş yap