• onun amına koyayım. onun amına koyayım deyince sert oldu sanki ama sert değil be güzel kardeşim. dünyayı yok edecek füzeyi ateşleme düğmesine bsamak için hiç tereddüt etmeyceek duruma gel bi. çok güzel o kafa. ağzını kırdığım sarhoşluğu yaa. hiç sarhoş olmamış insan yaşadığını sanıyor bir de lan. sarhoş olmuş adamın vurdumduymazlığı ve çevreye verdiği rahatsızlıktan bahsedecek adam işte o. sikimizde mi peki? tam olamamışım ben sanki ama yakındır.
  • iki çeşittir.
    1. inandığı değerler uğruna hiç sarhoş olmamış insan.
    2. parası/imkanı/uygun ortamı olmadığı için sarhoş olamamış insan.

    1. sınıftakiler saygı duyulasıdır, alnı öpülesidir.
    2. sınıftakiler imkana sahip olduklarında 1. sınıf gibi davranırlarsa, onlar da alnı öpülesidir.

    gerisi teferruattır.
  • midesi çakırkeyifden ilerisine izin vermemiştir. kusup rezil olmaktan ve oldurmaktansa, abartmadan sakin sakin içmiş, çakırkeyif takılmıştır.
  • 2 biradan fazlasını içmemiş ve ne içsem sarhoş olmuyorum diye gezen bir ergendir.
  • benim de içlerinde olduğum topluluktur. ne yalan söyleyeyim alkolün tadını hayatımda bir kere tattım. onda da rahmetli babamın ben 4 - 5 yaşlarında televizyona dalmışken kendi içtiği rakı bardağını benim önümde duran kola bardağıyla değiştirmesiyle olmuştu. tabi ben tv'ye baktığım için farketmeyerek rakıyı kafaya dikmiştim. o nasıl bir şeydi öyle, gözlerim yuvalarından fırladı. o günden sonra evlendiğim günde de, balayında da, herhangi bir ortamda da ne zaman içmeye niyetlensem o an gelir aklıma, sonra da vazgeçerim.

    (bkz: baba ile içki içmek)
  • kontrolü elden bırakmak istemeyen insandır. oysa ki hayat her anını kontrol etmeye değmeyecek kadar kıymetlidir. arada bir kontrolden çıkıp kafayı kendi içinde rahat bırakmak lazım.
  • yıllar önce bir psikologtan birkaç seans yardım almıştım. denediğimiz birkaç yöntemden sonra hipnozda karar kıldık. ben bir türlü hipnozun etkisine giremedim. gözlerimi kısamadım bile. en sonunda ayıp olmasın diye hipnoz olmuş gibi yaptım. sorular da gelmeye başlayınca cevap veremedim ve itiraf ettim bilincimi elden bırakmadığımı.

    ''konuyla ne alakası var?'' derseniz, iradesi kuvvetli insanın kolay kolay sarhoş olmadığı söylenebilir. ben de sarhoş olmuyorum ve irademin kuvvetli olduğunu bu olay sırasında anladım.

    ilk alkollü içki deneyimimde 3 kadeh şarap, 2 tane de bira içmiştim. başım bile dönmedi. o günden bu güne yıllar geçti. en fazla başım döndü, birkaç kere de halusinasyon gördüm ama bilincimin yerinde olduğunun farkındaydım. körkütük sarhoş olmadım hiç.

    (bkz: absent getirin bana)
hesabın var mı? giriş yap