• 2012 yapımı yönetmeni sang-yoon lim'in ilk filmi olan; "intikam" temasını fazlaca kullanan güney kore sinemasının orijinalliğinden ziyade farklılığından güç alan filmi.

    filmde, büyk bir şehrin gökdelenlerden birinde çalışan sıradan beyaz yaka insanların oluşturduğu, cinayetler işleyen bir şirket'in önemli çalışanlarından biri olan ji hyeong-do'nun mesleğini yeni tanıştığı bir kadın sonrası sorgulamasını izliyoruz.

    açıkcası cinayet işleyen şirket elenmanlarının yaptıkları işin "farklılığı" normalin ne kadar dışında olursa olsun tıpkı gerçek hayatlarımızda hepimizin hapsolduğu rutinlik gibi bu çalışanlar da heyecanlarını yitirmiş kişiler.

    film tabii ki; kim ji-woon, park chan-wook, bong joon-ho gibi güney kore sinemasının usta isimlerinin yanında daha orta karar bir film. fakat filmde etkilendiğim birşey varsa ana karakterin tüm o içine kapanıklığı ve kendini ifade edememesinin yanında yuk mi-yeon'un hayatta bazı şeyleri kaçırması ama hayat dolu olması arasındaki kimya.

    o bakımdan filmin aksiyon ve dövüş sahnelerinin başarılı olması ile birlikte farklı olarak gördüğüm durağan anlatımı ana karakteri ile birebir uyum olmuş.

    güney kore sinemasını takip ediyorsanız ve farklı bir aksiyon filmi seyretmek istiyorsanız a company man'e bir şans verin.
  • --- spoiler ---

    izlediğim en hoş kore filmlerinden biri, sahnelere gösterilen özen, güzel kurgulanmış dövüş sahneleri ve görüntü kalitesi beni benden aldı. senaryo biraz tıraş olsa da film genel olarak güzel
    --- spoiler ---
  • aksiyonun yanında aşka dair bişiylerin de olduğu 2012 yapımı, güzel güney kore filmi.

    --- spoiler ---

    güney kore filmlerinin bu yanlız kahramanları her ne kadar içe kapanık, mesafeli, sessiz olsa da amerikan balonlarının aksine o sessizlikte bile insana dair çok şey anlatıyor.

    hatun kişi gitar çalmaya başlayınca eleman şaşkınlıkla birden döndü ya ahh. bu aralar analyze this de ki reklamlarda bile ağlayan robert deniro gibiyim galiba.

    aksiyon iyiydi özellikle son baraka sahnesi ama ofis sahnesinde inandırıcılık sınırını çok aştı.

    --- spoiler ---

    bu arada başroldeki so ji sub kimdir acep die bakarken trde bile her hareketini üşenmeyip takip ettikleri 10binlik bir facebook fan sayfası olduğunu görünce şaşırdım. kızların hastası olduğu bi elemanmış meğer, sözlükte bile bi sayfa entry düzmüşler felan filan...
  • 2012 yapımlı, yönetmenliğini sang-yoon lim'in yaptığı suç-dram-aksiyon filmi. kore temalı aşk-aksiyon filmlerinin bir tık altında. klişe bir konusu olsada kurgusu başarılı olduğu için kendini sonuna kadar izlettiriyor. dövüş sahneleri başarılı. eksik olan yanı süresinin kısa olması ve konunun birden oldu bittiye getirilmesi. kore filmi izlemeye alışık olanlar için kötü bir durum*
  • a company man adıyla aratıldığında bazı ortamlarda rahatlıkla bulunabilen güney kore yapımı film.
    her ne kadar final çatışması çok abartılı ve basit olsa da, genel olarak iyi bir film. ji-seob so'nun üzgün, yalnız bakışlarıyla oluşturduğu karizma yeter.
    bence izleyin.

    --- spoiler ---
    o kadar mermi ye, hâlâ ölme. koruduğu eleman da mermi yemesine rağmen yürüyerek misler gibi çıktı gitti amk!
    filmin başlarında aslanlık taslayan polisler ise çatışma esnasında ezik gibi binanın dışından seyrediyor.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap