• o kadar ağladıktan sonra "yine de dönmem yea" diyerek ne kadar karakterli olduğunu gösteren arkadaşın tweet zinciri.

    ayrıca türkiye'de yaşadığı takdirde 2000 tl kira vereceğini düşünmektedir. lan neyse.
  • amerika varken avrupa'ya yazılımcı olarak giden zaten vizyonsuz birisidir. sözüm meclisten dışarı.

    önemli bkz ve okuyunuz:
    (bkz: almanya/@teknokrasi filozof)
  • 3k euroya avrupaya gidersen olacağı bu.
    5k 6k hatta 10k veren şirketler var. defalarca dedik 5k üstü bulmadıysanız gitmeyin diye. millet aldığı ilk iş teklifini kabul edip gitmiş sonu bu işte.
    (#94663210)

    edit4: bu siteler tonla ilan paylaşıyor girin bakın sadece ceoya mı veriyorlarmış: jobot, just join it, landing jobs, wellfound (aka angellist)
    edit3: ne kıskanç adam yetiştirmiş bizim memleket be. öyle mesajlar geldi ki kanım dondu. direk küfreden de var pasif agresif laf sokmaya çalışan insecure herifler de. sırrımı söyleyeyim:bu maaşları verecek şirketleri buldum önce, sonra pozisyonları, sonra da bu pozisyonlara kendimi kabul ettirmeyi.
    insanların başarısını kıskanmayı bırakıp kendiniz başarılı olmaya çalışırsanız daha çok yol alırsınız, beheyt anadoluda yetişmiş aşağılık kompleksli insanlar. bu da özel sektör dersi olsun size.

    edit2: çok merak eden olmuş. 8k net maaşım. şirketi ülkeyi söylemiyorum boşuna mesaj atmayın. kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilim, bu maaşların varlığından haberiniz olmadığı için bu haldesiniz zaten.

    edit: yok 10k kim veriyor yok ben şu kadardır burdayım öyle maaş duymadım yok burda en fazla şunu duydum. her şirket veriyor demedim. veren şirket az, onu bulmadan gitmeyin dedim. avrupada piyasayı türklerin düşürdüğü bilinen bir gerçek.

    ben yıllarca direndim, 3e 5e tr deki 30 40k tl maaşımı bırakmayım diye. 8k buldum paşa paşa yaşıyorum şimdi. çaresizliğinizden beslenilmesine izin vermek sizin vizyonsuzluğunuz.
  • türkiye'de 2k kira kaldığını düşünen bir yazılımcı. flood'unu okuyup cevap atacağım.

    öncelikle : onur kardeş kısaca türkiye'de mühim biriydim burda sıradan biriyim demek istiyor. bence sorun o .

    neyse tek tek cevap atıyorum :

    sağlık sigortası temel 123 eurodan başlıyor euro. maalesef türkiye'deki gibi zırt pırt ambulans çağıramıyorsun, acil içinde telefon ile yönlendiriliyorsun. bu yeni bir şey değil, gelmeden buraya 4 ay yaşamadan görebilirdin. örnek site

    herşey dahil 2.5 saat yemek yemek : hafta i.i 32.5 euro hafta sonu 36.95 euro çin ve dünya mutfağı çöp şiş olmaz ama yakitori yersin . türkiye'de 100 tl'ye sınırsız değil ama artık hamburger yada döner ekmek yersin. elinin altında 4-5 bilgisayar vardr yemeksepeti açıp görebilirsin fiyatları. türkiye'de yaşamıyorum ama sanırım türkiye'de de dışarda yemek avrupa gibi oldu.

    berber yeni zamlandı 17.5 yaptı namıssız ama 15 idi. 32 veya 35e kesen de var. sen ucuzunu bulmalısın. türkiye'de de 100e kesen ve 300 e kesen vardır aynı şey

    tavuk dönerler patatesli menü 6 euro gibi o da enflasyon var birader 3 euro'ya döner vardı 2 yıl önce ama zamlandı. 20 euro döner nerdeymiş ? amsterdam'dan bi restoran tanımam etmem 7 euro lahmacun arası döner. döner ekmek'te 5.5 imiş şuan. menünün yalancısıyım.

    gaz naptınız evi hamama mı çevirdiniz. geceleri 18 derece alın kombiyi ve gündüz evdeyken 21.e alın tamamdır. 18 ile donmazsın. bi sweat shirt giy geç . elektrik gaz faturamı yansıtıcam bu emaile.

    taksi: evet pahalı. bisiklete bin. amsterdamsın. yok ya bir tane toyoya aygo alırssan 3-4 bine aylık masrafı benzin dahil sana 150 euro geçmez. bu arabanın 10 yaşındaki fiyatı bu sıfırı da 15-17 bin ama çok tutulduğu için pahalı. 2. el iyidir.2. el ekonomik araba fiyatları

    türkiye'deki iş gücü , getir veya kuryeler doğru ama hollanda'dasın , iş gücü pahalı arkadaş. bi uçak biletine bakıyor geri dönmen :)

    alım gücü derken örnek bi araç : hyundai byon burada 24 bin euro türkiye'de 2.el az km yapmışı 700 bin tl. örnek olsun.hyundai

    hollanda'nın kötü yanları vardır eyvallah ama sallamasyon bilgi yaymayalım.

    edit : ankara nire amsterdam nire gardaş?

    edit 2 : yer güney hollanda.

    şimdilik bu kadar cevap attım.

    5 mart 2023 , sonradan gelen edit asgari ücret'in daha azını kazanan 2 yetişkin gelir gideri : gider ve gelirlerimiz
  • edirne sınır kapısını geçince ağlamayanı fena halde silkiyorlar sanırım.

    birinizde ağlamayın be kardeşim.
  • yetersizim diyememiş kısaca.
  • çoğunun hali bu şekilde , ekşi sozluge bakipta ozenmeyin avrupa ya amerika'ya felan.
  • adam çok haklı. avrupa sistemi tamamen komünizm'e dönmüştür. vasıflı vasıfsız ayrımı da yok resmen.

    dediği doğru, asgari ücretle calisan isen tr'de zaten yaşamıyor gibi olduğundan avrupa sana çölde vaha gibi gelecektir. orta-üst sınıftaysan maalesef daha kötü şartlar
  • vizyonsuzluk nedir? sorusunun vücut bulmus hali adam bu kiyasi kombinin aciklik derecesi ve cöp sis üzerinden yapmis. gercek bir vizyonermis gercekten.

    söylediklerinin büyük bir kismi dogru ama sundan eminim ama kanitlayamam. türkiye´de ki aldigi maas icin harcadigi efor ile hollanda´da da harcadigi efor arasinda tahmini söylüyorum %150 falan fark vardir.

    yazilim sektöründen degilim ama lead´in maasi da 5.000 net olma ihtimali yok. gerekirse edit gelecektir.

    edit: mesaj gönderen yazarlara tesekkürler buraya da eklemis olayim bu maas junior icin bile gercekti degil seklinde mesajlar geliyor maalesef oranin dilini bilmedigim icin arastiramiyorum ama almanya´da bundan yüksek ise hollanda yaklasik %30 - 40 daha pahali bir ülke her anlamda. arkadasin trolleme ihtimali göz ardi edilmemeli.
  • tr'de 2000 tl nereye kira verecekmiş merak ediyorum.
    2000 tl kira verip akmerkez'e akşam yemeğine falan gidiyor arkadaş.
hesabın var mı? giriş yap