• ilk bölümünü 2005'te odtü 6. yurt'ta izlediğim dizidir.

    ilk izleyişten sonra ted'de tanıdıklık hissi yaşadığım için bu diziyi son bölümüne kadar düzenli izleyeceğim dedim. (sonra bu sözümden bayağı pişman oldum)

    hımym "hiç bitmeyecek sanılan şeyler" listemde "askerlik" ve "my sharona"'nın arasında.

    hımym finalde son sahnede this modern love çalmalıydı. (sezon 1'in finalinde olduğu gibi) bir de back to the future göndermesini beğendim. (barney'nin grape scotch'ı aslında dr. emmet brown'ın great scott'ı)
  • anladığım kadarıyla gani müjde'nin son bölümünü yazdığı dizi...
  • finali tarafımdan çok beğenilmiş dizidir.

    senaryoda hiçbir tutarsızlık yoktur. kişi yedisinde neyse yetmişinde de odur. barney stinson gibi ağır bir seks bağımlısının hayatının aşkını bulup sonsuza kadar değişmesi fazla klişe olurdu. üç yıllık evlilik son derece gerçekçi.

    hikayenin merkezinde zaten en başından beri ted ve robin vardı.

    dizi, pilot bölümde barney'nin have you met ted yöntemiyle ted mosby ile robin scherbatsky'in barda tanışmasıyla başladı ve ikisinin ilk çıktıkları akşam görüp "smurf penis" diye güldükleri ve sonra ted'in restorandan yürüttüğü o aletin de dizinin son bölümünde görünmesi mükemmel bir simetri oldu.

    (bkz: rosebud)

    9 sezon süren dizinin tüm sezonlarında ted robin'e aşıktı ve anne sadece son sezon ortaya çıktı. elbette hikaye aslında robin ile ilgili. klasik ted işte. lafı döndürüp dolaştırmaya bayılır.
  • final bölümüyle insanın kafasını duvara vurmasına sebep olabilecek dizi.

    --- spoiler ---

    kayda değer tek şey barney ve kızının olduğu sahneydi
    --- spoiler ---

    ya yemin ederim bitince delirdim delirdim ve bir daha delirdim. bu kadar zaman bunun için mi izlemişim ben bu diziyi. tü size ya.

    --- spoiler ---

    neymiş efendim, ted'in bütün bu hikayeyi anlatmasının sebebi robin ile çıkmak için çocuklarından izin almak istemesiymiş. ulan dizinin adını how i met your mother değil how i love robin yapsaydınız o zaman. çocukların da kalıbına tüküreyim yani.
    --- spoiler ---

    yahu çok sinirlendim. üf.
  • 9 sene sonra sona eren dizi.
    son bölümü izlemek içimizden gelmese de kaçınılmazı yaşayıp izliyoruz. ve..

    --- spoiler ---
    açıkçası ilk bölümden itibaren robinle ted in tekrar birlikte olmasını istemiştim. hatta son sezona kadar hala anne robin olabilir bile demiştim. ancak ne yalan söylim gerçek anneyi bu şekilde "özet geçip" harcamaları biraz içimi burktu. sanki sezonlar ilerledikçe robin'den vazgeçilip yeni bir anne yaratılmış gibi düşünüyorum. sonunda da finali çok toplayamadılar sanırım.
    bir yandan da şöyle birşey var. en sonda ki ted'in çocuklarıyla konuşma sahnesi ayrı çekilmiş. yani çocukların lafları büyük ihtimalle yıllar önce çekildi. eğer böyleyse ilk bölümden itibaren bu final belliydi.
    hangisi olursa olsun senaristler durumu toparlayamadı ve izleyicinin kafası karıştı. oysaki genel anlamda oldukça kaliteli bir dizi senaryosuydu. tıpkı lost gibi bir kafa karışıklığı oldu finalde.

    --- spoiler ---

    herşeye rağmen birçokları gibi benim de hayatımın dizisi oldu.
  • ağır hakaret ve spoiler içerir.

    --- spoiler ---

    yok efendim hayatının aşkıymış robin. nasıl ya. marshall & lily aşkını kıskanıp para indiğinde, onlar nişanlandı benim sevgilim bile yok lan diyip etrafına bakarken ilk gördüğü kızdı robin. ılk görüşte hoşlandı diyelim. sonra düşünüyorum da victoria'ı robin için bir defa boynuzlaması , bir kere de terketmesi. sırf o iyi niyetli kızın ahı kalır bu ilişkide. ne yaptı lan victoria sevmekten başka. neyse gelelim tracy'i . onun için daha iyi oldu, gerçek aşkına kavuşmuştur umarım. barney'de yalnız değil kızı var, onun için mutluyum.

    gelelim gene ted'e. mükemmel biriyle evlenmiştim. ne güzel iki cocuğunuz var. onları büyürmüşsün, vur kendini edebiyata, sanata , sosyal çalışmalara, tekrar üniversiteye dön...

    editleye editleye saydıracağım daha ...

    rip tracy !!

    --- spoiler ---
  • --- spoiler ---

    allah belanı versin ted. ağzınıza sıçam senaristler dediğim dizi.
    kaç gündür durup durup sözlüğe girip yorumları okuyorum. hala atamadım üstümdeki siniri.
    ulan o çocuklar ne yavşak çıktı ya. ikisi de huylarını ted malından almış.
    sümsük yavşak.
    ah tracy vah tracy sen bizim gönlümüzün prensesisin.
    --- spoiler ---
  • final bölümüyle 13,13 milyon abd izleyicisini ekran başına toplamış yapım. 9 yıllık bu serüvendeki en büyük reyting olduğunu da belirtmekte fayda var.
  • finalde epic fail yapmış dizidir. güzel bağlayamamışlar anlamında değil tabi.

    --- spoiler ---

    ulan bunlar 9 sezon boyunca başka bir herife, yani yaşlanmış ted'e anlattırmadılar mı hikayeyi? e finalde noldu peki? bizim genç ted'in sesinden bitirdiler. böyle de boktan hata olmaz artık amk.
    --- spoiler ---

    daha önce yazan olduysa affola. baktım ama göremedim.
hesabın var mı? giriş yap