• maliye bakanlığı iban ile ödeme alıp, vergi kaçıran esnafları incelemeye başlamış:

    https://twitter.com/…tatus/1779063716337549776?s=19

    alakasız bkz :
    (bkz: 10322 işe başvuran bilgisayar mühendisi)

    alakasız bkz 2:
    (bkz: chpli belediyenin 270 çalışmayanı işten çıkarması)
  • iban'a ödeme alıp faturasını kesen esnafları muhtemelen etkilemeyecek durumdur.
  • sonunda, faturasını kesen esnafı ayrı tutarak söylüyorum, vergiden kaçmak için türlü dansözlükler yapıp zarar gösteren esnaf gerekirse batacak ama o borcu ödeyecek.
    lafa gelince memura maaşını vergilerimizle ödüyoruz demeyi, ahkam kesmeyi biliyorlar.
  • doğrusunu yapıyorlar. ürünün parasını müşteriden kdv dahil alıp da faturasını kesmiyorsa hem beni hem de devleti kazıklıyor demektir. benden ürünün kdv'sini almama gibi bir durumu yok çünkü. ibana yatırılan paranın içinde devlete ödenmesi gereken kdv'yi de tahsil ediyorlar..

    umarım çok sert ceza verilir.
  • eskişehirde çok meşhur bir balabancı var, o kadar çok kazanıyor ki artık içinde bulunduğu pasajı alip dükkanı 2 katına çıkarttı ve hala kredi kartı geçmiyor, iban ile hesabı alıyor nakitiniz yoksa. allah gözünüzü doyursun...

    edit: göz doymuş arkadaşlar, artık geçiyormuş.
  • o ayrımı nasıl yapacaklar merak ettiğim gelişme.
  • başınıza büyük belalar almak istemiyorsanız iban'a para falan göndermeyin. iban'a para göndermek vergi hırsızlığı olması yanında çok da tehlikeli bir olay. tanımadığınız herifin iban'ına sizin isminizden para giriş çıkışı oluyor. pkk'lı mıdır? fetöcü müdür? uyuşturucu ya da illegal kumar sitelerine mi bulaşmıştır bilinmedik hesaplara para göndermeniz isteniyor göz göre göre. mahkemede “valla ben bilmiyordum hakim bey” diye kendinizi aklamaya uğraşmaktansa bu yönteme hiç bulaşmayın.

    tanım: azalarak da değil, bir anda bıçak gibi kesilerek bitmesi gereken uygulama.
  • dijital paraya geçilmediği sürece pek bir anlamı olmayan önlemlerden biri. ceza kestiğin esnaf cezayı ödemez ise ne yapacaksın? bugün yasayı çıkarsan, esnafı yakalayıp ceza kesmen ortalamaya 3 4 ayı bulur. cezayı ödemeden 3 4 ay daha geçirir. devlet tekrar işlem başlatana kadar 3 4 ay daha geçer. yıl oldu 2025 mart. sonra af çıkar ve esnaf hepten kurtulur. oysaki sadece dijital para kullanılıyor olsa hertürlü fatura kesip vergisini ödemek zorunda.
  • açıklamaya ürünün adı vs yazıldıysa saplarlar. bunun patlayacağı belliydi. esnaf her dönemde bir usulsüzlük, bir dalavere buluyor.
hesabın var mı? giriş yap