• makro ölçekte galaksiler arası resimlerdeki şok dalgalarının*, girdapların varlığını gördükçe aklıma gelen teoridir, ispatlanmamış, hatta kağıda dökülmemiştir. (en azından bendeniz bir teori olarak ciddi ciddi ele alındığına rastlamadım. konuya yönelik esin kaynağım tübitak popüler bilim kitaplarının ilk birkaç yılındaki eserler olmuştur ağırlıklı olarak.

    bu fikre göre, gezegenler, evren denince aklımıza gelen şey içinde yalnızca elektronlar boyutundadır. gezegenler elektron boyutunda ise, güneş sistemleri atom, samanyolu vb ise molekül(ler) olacaktır. (önemli not: birebir bir eşleşme savunulmamaktadır, boyut benzetmesi olarak görselleştirmeye çalışmaktır yaptığım.)

    buna göre, şimdiki tanımlarımızı sıralarsak:

    elektronlar < gezegenler < evren

    eğer bu fikir bir biçimde doğrulanabilirse, elektronların içinde de evrenler olmalı, ve evrenimiz de daha büyük evrenlerin bir ögesi olmalıdır.

    bu fikir, zaman konusunda da yeni bir fikir ortaya çıkartıyor, aslında einstein'dan bildiğimiz bir fikir. elektronlarda yaşayan bir insanın başı dönmez çünkü onun zamanı bizimkinden milyonlarca kat daha yavaş akar (yavaş da kime göre? bize göre. yani 1 saniye orada bin saniyede geçer). benzer biçimde de evrenimizin zaman ölçeği bizimkinden daha hızlıdır (hızlı da kime göre? bize göre. bizim bin yılımız, evren için yalnızca bir saniyedir, yani dünya fırıl fırıl dönmektedir güneş etrafında, ve dünyayı gözlemlemek imkansızdır evreni anlamaya çalışan bir dev varlık için).
  • (bkz: ice ice baby)*
  • teori (veya türkçesiyle kuram) değil, bir kuramcıktır.

    (bkz: iç içe evrenler kuramcığı)
  • lisede bunu sadece ben düşünüyorum ben buldum gibi hislere kapılmışken benim gibi başka kaçıklarında kuram hakkında bilgisi olduğunu öğrendigimde ciddiye alınması gereken bir konu olduğunu düşündüğüm teori.
    işin kötü tarafı bu teoriyi nasıl kanıtlanır bilmem ama ileride kanıtlanırsa torunlarıma bu entryi anlatmaktan gurur onur ve şeref duyarım heralde.
  • (bkz: stargate)
  • fractal görüntüleri akla getiren teoridir. hani daha küçük bir pencereden baktıkça, aslında o küçük resimlerin de büyük resmin aynısı olduğu.. yok bu böyle anlatılamayacak.. şöyle gösterilebilir;

    http://www.neave.com/fractal/
    http://www.youtube.com/watch?v=9sfwrxpiif8
  • evrenimize dışarıdan gelen ve evrenimizi terk eden parçacıkları açıklayabilir.
  • bana en mantıklı gelen teori. ayrıca bizi en değersiz kılan teori de aynı zamanda.
    bunun karşısında merakım o kadar artıyor ve buna hiçbir zaman cevap bulamayacağım düşüncesi beni bitiriyor. akıl o kadar da iyi değil bazen.
  • tüm varlığın aslında aynı varlık olduğunu söyleyen teoridir...

    özetle, paralel evrenlerdeki tüm olasılıkların farklı evrenlerde değil de, tam da burada, aynı yerde ancak farklı formlarda farklı zamanlarda farklı başlangıçlarda başladığını söyleyebiliriz...

    bir anlamda, yanımdan gerçeken baktığım kişi, aslında, benim.
hesabın var mı? giriş yap