• karakter sınırından bu şekilde açılmış bir başlık olup;
    içişleri bakanlığı'nın yeni sistemde belirlenen yetkileri arasında bulunan "ülkenin idari bölümlere ayrılması" yetkisidir.

    10 temmuz 2018 tarihli resmi gazete'de yer almaktadır. (cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkında cumhurbaşkanlığı kararnamesi (kararname numarası: 1) - 8. bölüm, madde 254, f bendi)

    daha önceden böyle bir madde olup olmadığını araştırdım ama bulamadım; bilen varsa yazsın.
  • sözlük ahalisinin umrunda olmayan olay. bir değişik bakan koy, iki gözaltı yap işte kolayca alındı milletin gazı.

    ümit özdağ'ın olayla ilgili tweeti

    --- spoiler ---

    başkanlık federasyonun önünü açacak, yeni anayasa buna imkan verecek şekilde hazırlanmış diyerek bütün referandum boyunca türkiye'yi uyardık. ve şimdi o noktaya geldik.bir bakanlığa ülkemizi bölgelere ayırma yetkisi niye verilir.
    --- spoiler ---
  • ülkenin idari bölümlere ayrılması nasıl bir görevdir anlamak mümkün değil. eğer farklı hukuk sistemlerini uygulamak üzere bir planlama yapıyorlarsa ve bunu içişleri üzerinden güvenlik bölgeleri belirleyerek yapıyorlarsa o zaman yazık bu memlekete.
  • şaşırmadım. halkın kararıdır. getirisi de götürüsü de halka yansıyacaktır.
  • bunlar tayyip ilk geldiği zaman "rte ülkeyi bölecek, göreceksiniz, hepiniz gebereceksiniz" diyorlardı...allah'ın yardımıyla adam ülkeyi darbelerden, içte ve dışta onlarca terör tehditinden kurtardı.

    bunlarsa hala "rte ülkeyi bölecek, göreceksiniz, hepiniz gebereceksiniz" diyorlar..."hasss*kt*r*n oradan" diyeceğim ama terbiyeme yazık.

    biraz takdir etsen belki daha çok oy alacaksın yiğido...pardon o zaman hşç şansın yok! tamam b*k atmaya devam eti en azından dürüstlüğün belli olsun <3<3<3
  • (bkz: svihs) diyordum.
    demeye çalışıyordum.
    hala üzülüyorum, hala içim yanıyor.
    vallahi ellerim, burnum uyuştu, dizlerimin bağı çözüldü, düzelemedim.
    sakinleşmek için önerisi olan var mı?
  • özerklik isteyen hdp ye oy verip, tek vatan tek millet tek devlet tek bayrak diyen hükümete ülkeyi bölecek demek, klasik sözlük tutumu
  • şimdi biz burada söylesek vatan haini, terörist diye yaftalanırız ama memleket siyonizmin uşaklarına kalmış, elden gidiyor, adım adım büyük israil'e yürünüyor ama bizim halk anca şemsiye girince uyanır.
  • en güzelidir.

    trakya eyaleti olarak bağımsızlığımızı ilan ederiz.çocuklarımız "ödenek yetersizliği" yüzünden tren kazalarında ölmez...
  • eski kanunda yazılanlar aynen kopyalanmış ve sonuna bir de cumhurbaşkanlığı ekleyip durmuşlar. bence burda hedef ıskalanıyor. mesele ülkeye idari birimlere ayırma yetkisinin tanımlanması değil ( bu madde eski kanunda da vardı çünki -3152 madde 2) yeni sistemde bu maddeyi eyalet sistemine dayanak teşkil edebilecek kadar gücün, yetkinin bir kişinin eline geçmesidir. eski sistemde bunu engelleyebilecek fren mekanizmaları sağlamdı şimdi ise peygamber vitesinde gidiyor aracımız.
hesabın var mı? giriş yap