• bilgi, ve iletisim teknolojilerinin ingilizce kisaltmasi. türkçe karsilik olarak bilisim kullanilir.
  • dünyada son elli yılda yaşanılan verimlilik artışının %45ini sağlayan, bilgi çağının lokomatifi olan araştırma alanıdır.
  • ks. image constraint token
  • ing. in-circuit test : devre içi test stratejisi.
    herhangi bir elektronik devre içeren karta ana besleme kaynaklarından enerji vermeden yapılacak testler ile malzeme bazında (pasif devre elemanları) hatalı elemanları bulmaya yarayan stratejidir...
  • bir gereksiz tarafından birebir tercüme ile bit(bilgi ve iletişim teknolojileri) diye kısaltılan terim...kullanmamak için kırk takla atıyorum...
  • şu sıralar çocuk hastalıkları konusunda deneyim paylaşımı yaptığımız yazar. kendisine acil şifalar diliyorum.
  • martıları; rakı, midye tava ve haydariyle besleyen şefkat dolu yazar.
  • information and communication technologies kısaltması.
    'ict's' diye kısaltılır genelde.
  • son yıllarda akademik dünyada popüler olmaya başlayan, türkçe'ye bilgi ve iletişim teknolojileri olarak çevrilmiş bir kavram.

    kısaca anlatmak gerekirse:

    bilgi: öğrenme ya da gözlem yoluyla sahip olunan gerçeklik.

    iletişim: sahip olunan bilginin kaynaktan alıcıya aktarılma süreci.

    teknoloji: insanın çevresini denetlemek ve geliştirmek amacıyla geliştirdiği araç gereçler ve bunlarla ilişkili bilgilerin tümüdür.

    bu tanımlardan sonra neden bu kavramın son yıllarda önem kazandığının sebebine bakalım. tabi ki de, toplumların sosyal ve ekonomik yapısını daha fazla hızda değiştirmek için teknolojiye duydukları ihtiyaçtan dolayı.

    peki burada ict'nin önemi nedir ve ne büyüklükte bir rolü var?

    işte bu veya buna benzer soruların (research question) cevabını bulmak için akademik dünyamızda yeni araştırmalarımız ve doktora tez konularımız ortaya çıkmaya başladı.

    örnek vermek gerekirse; (şu anda hemen bir soru uyduruyorum) `:tez konusu yapmak isteyenler için yatırım tavsiyesi değildir `

    -kurum içi iletişim kanallarında bilgi ve iletişim teknolojileri (ict) kullanımının üretimin sürdürülebilirliğine etkisi.

    umarım konuyla ilgili buraya gelen birilerine faydalı bir entry bıraktım buraya. daha fazla bilgi için yeşili yakmaya çekinmeyin.
hesabın var mı? giriş yap