• 1 aralık 2018 tarihi itibariyle, bostancı-bakırköy, bostancı-kabataş/beşiktaş ve adalar’dan oluşan iç hat seferleri 1 aralık tarihinden itibaren artık yapılmama kararıdır.

    bu kararın alınmasında dövizdeki artışlara rağmen yolcu taşıma ücretlerine talep edilen zamların kabul görmemesiymiş.
    haberin linki

    ulaşımda aksaklığa neden olacak ve alternatif firmalar bu hatlara talip olabilirler.
    daha küçük vapurlarla bu seferlere hat konulabilir.
    sektörel daralma yaşanırsa diğer hatlarda da sefer durdurmasına gidilebilir.

    adalara deniz altından metrobüs koymanın tam vakti.

    ekleme 1: dalgaların sesi, martıların uçuşmaları, denizin köpürmesi, mas mavi sular manzaralar...
    vapurlarda müzik çalanlar, hiç tanımadığınız kişilerle her gün aynı feribota binmenizden kaynaklanan samimiyet...

    sadece seferler durdurulmayacak. bütün bunlar duracak, bitecek.

    yılalar yıllaaar sonra da "nostalji vapuru" diye seferlere başlanır ama bu tadı vermeyecek.

    ekleme 2: ido tarafından 7 maddelik bir açıklama yapılmış. buna göre;

    1. bursa seferlerinde haksız rekabet

    ibb sözleşmeye aykırı olarak bursa belediyesi’ne “bedelsiz” iskele tahsis ederek, budo’nun istanbul/bursa arasında seferleriyle haksız rekabete sebep olmuştur.

    2. ambarlı limanı projesi

    özelleştirme sözleşmesinde yer alan ambarlı liman arsasının bugüne kadar ido’ya teslimi yapılmayarak, ido’nun ambarlı’dan / yalova / mudanya / bandırma ro-ro projesini hayata geçirilmesi engellenmiştir.

    3. negmar haksız rekabeti

    eskihisar / topcular arasında hiçbir bedel alınmadan negmar isimli şirketin yan kuruluşlarına izmit büyükşehir belediyesi aracılığı ile, iskele tahsis ederek çok büyük bir gelir kaybına uğratmıştır.

    4. sirkeci harem hattı kısıtlamaları

    sirkeci harem hattı ido’nun en karlı hatlarından biri olmasına karşılık, ukome kararı ile 3,5 ton üzeri araçların geçişi engellenmiş, söz konusu araçlar yavuz sultan selim köprüsü’ne yönlendirilerek çok önemli bir gelir kaybına sebebiyet verilmiştir.

    5. kabataş martı projesi etkisi

    ido’nun en önemli iskelesi olan kabataş iskelesi martı projesi nedeni ile kapatılınca yolcu sayımızda %80’e yakın düşüş ortaya çıkmış ve bu zarar telafi edilememektedir.

    6. ukome’den istenen zam talepleri

    çok ciddi kur ve maliyet artışları karşılığında son üç yılda %85 artışa rağmen ukome kararları ile ancak %22 zam alınabilmiştir. bu durum iç hatlar seferlerimizi sürdürülemez bir noktaya taşımıştır.

    7. osmangazi köprüsü etkisi

    - ido’nun zor duruma düşmesinin en büyük nedeni burada alınan kararlardır.
    - osmangazi köprüsü ihalesi ido ihalesinden önce yapılmıştır.
    - tepe+akfen+souter+sera 2011 yılında ido ihalesine girmeden evvel osmangazi köprüsü’nün 2016 yılında açılacağını, geçiş fiyatının ise 2016 için 41 usd + %18 olduğunu, bu fiyatın karayolları tarafından osmangazi köprüsü’nün yapımcı firmalarına garanti edildiğini karayolları ve otoyol a.ş. tarafından akdedilen sözleşmeyi okuyarak bilgi sahibi olmuştur.

    sonuç olarak; özelliştirme mağduru olmuş bir şirketin ulaşımı sekteye uğratma hamlesidir.
  • ido'nun bostancı-bakırköy, bostancı-kabataş/beşiktaş ve adalar'dan oluşan iç hat seferleri 1 aralık tarihinden itibaren yapılmayacak.

    2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile 861 milyon dolarlık bedelle tepe-akfen-souter-sera ortak girişim grubu tarafından alınan istanbul deniz otobüsleri a.ş. (ido), 1 aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduruyor.

    son dönemde döviz kurundaki yükselişe karşın, iç hatlardaki fiyat artış taleplerinin uygun görülmemesi, osmangazi köprüsü geçiş fiyatlarının düşürülmesinin ido tarafından öngörülememesi nedeniyle tasarruf tedbirleri kapsamında sirket tarafından zarar eden tüm hatların geçici olarak kapatılmasına karar verildi.

    kaynak

    peki o seferlerle işine okuluna gidip gelenler ne olacak?

    zarar ediyor diye toplu taşıma kaldırılabilir mi kafaya göre bu nasıl densizlik?
  • toplu taşımayı özel şirkete verirsen kapatır da atar da satar da.

    böyle kolaysa herkes yönetir zaten istanbulu aq
  • sağlıklı bir ülkede yer yerinden oynar.
    fakat insanlar yaşadıkları kentten tiksinip hep gidemeyecekleri ege, dönemeyecekleri köylerinin havasında gezdiklerinden olanlar bu hizmetten faydalananlara olacak.

    dünyada herşeye kar bakışıyla bakan kaç ülke vardır.
    kar da sadece bir azınlığa akıyor. batık hepimize giriyor.

    buyrun işte bir örneği daha.
  • daha önce bakırköy- bostancı sefer sayıları düşürülmüştü şimdi tamamen kapatılıyor yazık!
  • zaten daha önceden seferleri azaltıp bunun sinyallerini vermişlerdi. istanbul gibi bir şehirde deniz ulaşımını sadece vapurlara indirmek anlaşılır gibi değil.

    büyük rezillik.
  • ido bey ne yapıyorsunuz?
  • kamu hizmetini özel sektörün insafına bırakmanın getirdiklerinden biridir.

    istanbul’da yaşayan, sabahın kör saatinde boğazı kabataş-bostancı hattıyla aşarak işine gitmeye çalışan türkiye cumhuriyeti vatandaşının; güzergahını iskoçyalı bilmem ne firmasının keyfine göre belirlemesi gerekiyor.

    bu rezalet herkese yeter.

    istediği kadar vahşi karlar elde edemeyen diğer yabancı firmalar da canı istediklerinde köprüleri, otoyolları “zarar ediyor zarar” diye ulaşıma kapatırsa görürsünüz. sanki müstemleke memleketi! o iskoç’un, bu çinlinin, öteki japonun, beriki alman’ın; ama çilesini çekip üstüne para ödemesi hep türk’ün hep türk’ün.

    pardon o işlere geç de olsa uyanıp, döviz üstünden geçiş garantisi veriyorduk değil mi? onların zarar etme şansları yok.

    hadi ido yolcuları, tabana kuvvet kara yolundan tıpış tıpış...
  • adalar için konuşmam gerekirse, yazın ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkacaktır.
    yaz sabahları işe gidenler için adalar yenikapı seferinde yer bulmak bile zor oluyordu.
  • "osmangazi köprüsü geçiş fiyatlarının düşürülmesinin ido tarafından öngürülememesi" gibi anlamsız bir neden barındıran karardır. osmangazi köprüsü ucuzladı ve millet ona yöneldi. bu mu? sen de zarar ettin? muhtemeldir ki osmangazi köprüsü yapılınca müşterinin bir kısmı beklemektense 20 - 30 tl fazla verip köprüyü kullanmaya başladı. e zaten başka bir denizyolu ile arabalı taşımacılık yapan firma da var iskelede. yani müşteri zaten kaçıyordu. köprü olunca biraz daha kaydı ve zarar etmeye başladın. yoksa osmangazi köprüsü ucuz falan değil.
hesabın var mı? giriş yap