• gerçekten rezalet. ilayda alişan tepkisini haklı bir şekilde kameralara dile getirmiş. *

    maalesef aynısını üniversite sınavındaki bazı masum gençlere de yapıyorlar. sınav saatine daha onlarca dakika olmasına rağmen sınavın olduğu okula almıyorlar zaman zaman.

    bu meşhur oyuncumuza yapılan haksızlıklar bitmiyor: https://twitter.com/…ann/status/1667097060976349184

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    edit: şuradaki ironi dilimi de anlamamışsınız ya ne diyeyim. swh var, aptalca bir üniversite örneği kıyaslaması var daha halen ciddi ciddi entry'lerde ya da özel mesajdan beni gömmeye çalışanlar var. sözlük böyle olmamalı.
  • bu frame'de sürekli bir kadın ünlünün linçlendiğini görmek ne üzücü. insanlar kendilerini göre antipatik olanları hemen ti'ye alıyor ya da linçliyorlar. ve bunu ne yazıkki daha çok kadınlara yapıyorlar. siz en son ne zaman frame'de linçlenen ünlü gördüğünüz? erkek ünlü? asla linçlensin demiyorum .ama bunda bile kadın olmak zor diyoruz.

    sıradaki linç yiyen kişi ben olmuşum. lol. mesaj kutum dolmuş taşmış tek tek okuyup laf anlatamıcam. sıkça gördüğüm herkes tamer karadağlıyı yazmış. ee yani arkadaşlar bi örnek oldu diye kıçınıza kına mı yakacaksınız? empati bu kadar zor olmamalı.

    bir de ekliyim siz gerçekten gerizekalısınız. laftan izandan anlamayan her şeyi ya duyar kasmak sanan, başka yöne çeken, bir eleştiriyi fanatizme bağlayan, gün yüzü görmemiş gerizekalılar. üzücü genel perspektiften bakamadığınız için.

    bi edit daha gelsin: sizce ben erkeklerin linçlenmesinden yana mıyım? bundan bunu mu anlıyorsunuz?
  • havaalanı görevlisi gibi tekrar anlatalım: 45 dakika önce orada olman lazım.

    görevlinin iç sesi: yürü git başımdan seninle mi uğraşacağım. bin yıllık kuralı bilmiyor gelmiş afra tafra yapıyor. bıktım usandım bunlardan.

    "uçak orada bekliyor." diyor. işin tuhafı eminim havaalanı da orada duruyordur.
  • bu kız kim tanımam ama iç hatlarda 2 saat önce, dış hatlarda 4 saat önce havaalanına giderim hep. tren mi bu 30 dk kala gidiyorsun hayatım durağa?

    yok 1 gün önce git diyen kerizler check-ini ne zaman yapıyorsunuz zaten kapanıyor check-in:)
    siz hayatınızda lounge diye bir şey duydunuz mu? bu kekolara göre havaalanı simidin 270 tl olarak satıldığı bir cehennem.
  • az ünlünün biri "ben birkaç dizide oynadım, bana havaalanında nasıl ayrıcalık göstermezsiniz!" diye şımarıklık yapıyor, haklı olarak da eleştiriliyor, dalga geçiliyor.

    ama çıkıp da "kadın diye böyle yapıyorsunuz, erkek olsa linçlemezsiniz!!!" diyorlar. kafayı yemişsiniz siz yemin ediyorum. kadın olduğu için ayrıcalık talep edenle, ünlü olduğu için ayrıcalık bekleyen insanın zihniyet açısından hiçbir farkı yok. kimse suçu kendinde aramıyor.
  • check in genellikle 1 saat önce kapanır çünkü:
    yolcu sayısı ve bagaj sayısı sabit hale getirilip, bagajların uçağın kargo bölümlerine nasıl yükleneceği hesaplanır. bu hesaplamalar, uçağın ağırlık merkezinin uygun limitlerde çıkması için gereklidir ve her uçuştan önce yapılması gereken legal işlemdir. uçak tam dolu değil ise yolcuların check in yaptıkları koltukları dahi değiştirmek durumunda kalabilirler ki ağırlık merkezini korumak adına dağılım düzgün yapılsın.

    bu hesaplamalar en son kaptan tarafından kontrol edilir ve gerekirse müdahale edilerek düzeltilir.

    bunların tamamı için zamana ihtiyaç vardır. çünkü bagajların yüklenmesi, gerekirse farklı kargo bölümüne alınması zaman alan bir işlemdir.

    geniş gövdeli yani çift koridorlu büyük uçaklarda yolcu sayısı daha fazla olduğu için ve boarding daha fazla vakit alacağı için boarding'in bir saat önceden başladığı bile olur. böyle durumlarda check in daha önceden kapatılabilir.

    dolayısıyla "uçak orada duruyor, daha kalkmadı ama beni almadılar." tamamen cahilce bir önermedir.

    sözlük yazarlarına saygılarımla...
  • olmayan haksızlıktır.
    ayrıca bence araç sürerken telefon kullanmaktan ceza kesilmesi gereklidir.

    edit: kişinin araç kullanmadığına dair bir kaç mesaj aldım. güneş gözlüğünden yansımayı izlerseniz önündeki direksiyonu görebilirsiniz. ön kamera ters açısı.
  • böyle bir kural vardır, bilmemesi garip olmuş.

    fakat yer hizmetleri personeli en azından 5-10 dk konusunda isterse yardımcı olabiliyor. bunu da geçmiş uçuşlarımda defalarca gördüm. biraz oradaki kişinin insiyatifine kalmış oluyor.

    bir ara da yaşlı bir çifte kızı bilet almış, biletin alındığı kredi kartını getirmezseniz iptal edilir biletiniz diye yaşlı çifte tekrar bilet aldırtmaya çalışan görmüştüm. ulan adam her şeyi söylese bile illa kredi kartını istiyor. tamam dolandırıcılık önlemi alabilirsin ama bizim ülkemiz öyle bir ülke mi? insanlar aile üyeleri için bilet alırsa da bunun önüne bu şekilde mi geçiyorsunuz?

    ezcümle, bu kadın kimdir tanımıyorum. en temel kuralı bilmeden gelip video çekmesi abes fakat yer hizmetleri personeli de bazen ego kasıyor.
hesabın var mı? giriş yap