• gavin francis isimli bir doktorun vücudun belli başlı yerlerini hastalarının hikayeleri ile anlattığı güzel kitabı. yazar güzel bilgilerle harmanlayıp ilginç hasta hikayeleri anlatıyor. bu tarz kitaplara ilgisi olanlar okuyabilir.
  • pek cok insan bu kitabi gorunce "populer uyduruk bir kitap" deyip gecebilir. ve tabi hata yapar. cok ilgi cekici, cok yararli bilgiler barindiriyor. tibba veya yalnizca kendi bedeninize ilginizin olmasi yeterli bu kitabi okuyup anlamak icin. gayet anlasilir bir dil kullanilmis. sabah basladim ve an itibari ile yarilamis bulunuyorum kitabi. cok cok hos. guncel olmasi da ayri bir guzellik. 2015-2016 da yazilip 2017 de turkceye cevrilmis. domingo yayinevini takip edenler zaten bilir nasil guzel cevirilere imza attigini. kitapyurdundan uygun fiyata almistim. etiket fiyati 25 tl. okuyun okutun.
  • domingo yayınlarından çıkan, gavin francis isimli tıp doktorunun kitabı. kendisi hastalarla yaşadığı tecrübeleri yazmış kitabında. bununla kalmayıp bir de hastalıklarla ve insan vücüduyla alakalı sanattan, edebiyattan, kadim bilgilerden beslenmiş. sadece tıp öğrencilerine değil genel okuyucuya hitap etmesi popüler bi kitap olmasını sağlamış. ben de okurken oldukça zevk aldım, ilginç bilgiler öğrendim. bugün şöyle bi pasaj okudum: ''18. yüzyıl sonlarına kadar avrupa'da döllenmenin gerçekleşmesi için kadın orgazmının da erkek orgazmı kadar önemli olduğuna inanılıyordu. 17. yüzyılda kullanılan, ebelikle ilgili bir klasik ders kitabında, klitoris olmaksızın kadınların ''ne arzu duyabileceği ne zevk alabileceği ne de hamile kalabileceği'' yazar. tecavüz vakalarını karara bağlayan yargıçlar, kadın gebe kalmışsa cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğuna hükmederlerdi.''

    kitap
  • tıp okuyan herkesin okuması gerektiğini düşündüğüm harika kitap. tıbbi vakalarla ilgili, vücut anatomisini kapsayan öyle güzel bilgiler veriyor ki bana en büyük katkı sağlayan popüler bilim kitaplarından biri olacağından eminim. bunun yanında tıbbi terimlerin etimolojileriyle ilgili çok ilgi çekici bilgiler var, ‘lung’ın hafif anlamına gelen germanik kökenli sözcük lungen’dan gelmesi gibi. benim gibi etimolojiye ilgisi olanların da çok işine yarayacaktır.
  • gavin francis'in şiirsel taş tarafından çevrilen beyinden başlayıp, baş, göğüs, üst uvuzlar, batın, pelvis ve alt uvuzlar başlıkları altında hipokrat yeminine bağlı kalınarak hasta-doktor gizliliği ihlal edilmeden yazıya dökülen hikayelerle insan vücudunun anlatıldığı kitap.

    anatomi ve fizyolojiye merakı olan yalnız bu konuları derinlemesine öğrenmeye vakti ve ihtiyacı olmayan okurlar için okunabilecek hoş bir kitap.
  • kitapçıların bilim rafında genellikle popüler bilim, modern fizik hakkında kitaplar bulunuyor. tıbbi içerikli olanları da genellikle yüzeysel buluyorum; çünkü özellikle fizik, matematik, astronomi hakkında olanlar uzmanlık düzeyinde yazılmış, altta sıradan okuyucu için açıklamalar içerir oluyor. aksine bu tarz tıbbi kitaplar da (bence doğru bir şekilde) herkese hitap eder tarzda yazılıyor; ancak kendi açımdan baktığımda doktorların neredeyse hiçbir örnekte uzmanlık düzeyinde popüler tıp kitabı yazdığını görmedim. bu beni üzüyor.
  • kapağı bile ilgi çekmeye yeten ama içeriğinin kapağının yarattığı beklentiyi bile aştığı aşırı sürükleyici ve aynı zamanda bilgilendirici kitap. yazar vücudun her bölümüyle ilgili hem kendi tecrübelerini akıcı bir şekilde anlatmış, hem tıbbi bilgiler vermiş hem de leonardo da vinci'nin yüz ifadeleriyle ilgili çalışmalar yapması gibi ilgi çekici bilgiler sunmuştur okuyucuya.
  • tüm dünya salgın hastalık esiriyken evde usul usul okuduğum kitaptır.

    bir kitaptan bana bir şeyler katmasını ya da bana iyi zaman geçirtmesini beklerim, bu kitapta ikisi de mevcut.
  • --- spoiler ---

    ingilizcede "clinical " sözcüğünün soğuk, uzak ve ilgisiz anlamına gelmesinin bir sebebi var. çalıştığım hastaneye girdiğimde orayı bir huzur ve iyileşme mekanı olarak hissetmem: binanın cam ve çelikten yapılmış cephesi, bembeyaz koridorlardan oluşan labirent, şık ve pırıl pırıl girişi; bunların hepsi bir alışveriş mağazasını, havalimanı ya da sergi salonunu hatırlatır. burası, binlerce kişinin işlemlerinin en verimli şekilde yürütülebilmesine hizmet eder; bireylerin umutları ve endişeleri kalabalığın içinde boğulur gider.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap