• edit; şuraya karakter sınırı için şu olabilir yerine metine takmayın. haa çok merak ettiyseniz bi arkadaş, kendisi ölüyor.
    gelecek yıl itibari ile metinin yerini daha çok ses ve video multimedya içeriklerin yer alacağı durum. buna göre adımını atan herkes kazanır.
    youtube , yapay zeka,akıllı telefonlar, facetime vs

    yani metin ölüyor arkadaşlar, sesler ve resimler evrensel bir dil haline geldi.insanlar sitede bilgiyi okurken dahi hareketli videolar, sesler arıyor.

    internet ile metin olarak tanıştık, çünkü metin bilgisayarlar tarafından anlaşılan tek biçimti. sonra makinelere gözler ve kulaklar eklendi.

    internet ile ilgisi yok fakat bir mağazaya girdiğiniz zaman orada müzik var ise daha çok alışveriş yapıyorsunuz. adamlar bunu dahi çözmüş, çoğu mağaza bu şekilde sizi teşvik ediyor.

    https://www.nytimes.com/…-of-a-visual-internet.html
  • metin kim?
  • başlamamasını dilediğim dönem.
    3 satırlık açıklama için 4 dakikalık youtube videolarının ortada dolaşmasına sebep olan kullanıcı kitlesine kafam girsin.
    yazı her zaman daha pratik bir yöntem olacaktır, bir yazıda hızlıca göz atarak aradığım paragrafı bulabiliyorum ama videolu açıklamalarda böyle bir imkan da yok.
  • okumaya üşenen aptallar olduğu sürece normaldir.
  • köşe yazarları da artık görüntülü kayıt yapıp youtube'a yüklemeye başladıysa yazılı web'in miadı dolmakta diyebilirim.
    insanlar arama motoru olarak da youtube'u kullanıyor artık.
    bu durum beni rahatsız ediyor. zira her iki içeriği de fazlaca tüketen biri olarak yazılı metindeki kalitenin videoya aktarılamadığını söyleyebilirim. yazılı metin ile konuşma dili birbirinden çok farklı.
    tıpkı bir roman ile o romanın filmleştirilmiş versiyonu gibi.
hesabın var mı? giriş yap