• en başta konuşulması gereken konunun en son konuşulması saçmalığıdır.
    bir insan niye çalışır, para kazanmak ve bu parayla hayatını idame etmek için, hobi olarak çalışanı görmedim şimdiye kadar.
    yurtdışında iş ilanlarında saatlik ücret yazar.
    ama bizim pembe götlü patronlar işe alım için 40 tane özellik arar, maaş bilgisini yazmaz.
    maaş, iş ilanları sitelerinde girilmesi zorunlu alan olmalıdır.
  • 4 mülakat geçtikten sonra maaştan dolayı anlaşamamak şaka gibi.

    hadi aday işsiz vakti bol (!). şirketler demiyor mu vaktimizden işimizden ayırıp adamlarla konuşuyoruz sırf maaştan dolayı anlaşamıyoruz şu maaş aşamasını öne çekelim diye.

    bunun çoktan düzeltilmesi lazımdı.
  • artık yavaş yavaş değişiyor bu uygulama. kariyer sitelerinden ulaşan ik çalışanları ilk konuşmada ücret beklentisini de not alıyor ona göre ilerliyor süreç.
    evet keşke hepsi yapsa ama yapmadıklarında da siz, iki tarafın da süreci hızlı tamamlaması için beklentimi de iletiyorum diyebilirsiniz.
  • bu durum daha çok türkiye’de böyledir.

    avrupa veya abd için ve özellikle danışman firmalarla * ilk görüşme yapılırken tanışma ve iş ile ilgili biraz konuştuktan sonra maaş görüşülüyor. sonrasında biraz detay konuşuluyor ve süreci firmanın insan kaynakları devralıyor.
  • ayıp olmasın diyedir. şaka lan şaka işveren ayıbı falan mı düşünür anasını satayım. istisnaları tenzih ederek söylüyorum..

    adamlar ilk baştan sırtına küfeyi yüklüyorlar. şunu isteriz bunu isteriz kılık kıyafet şöyle olacak "esnek" çalışma saatleri olacak gerekirse sırtımızı sıvazlayıp gazımızı alacaksın vs vs vs. en sona parayı söylüyorlar "asgari ücret vereceğuz" diye. peki neden ? ilk baştan düşük meblağı söylerlerse karşılarındaki adam daha 1.dakikadan kafasında "verdikleri paraya bak hibinoların" deyip diğer söylenen şeyleri ciddiye bile almaz. ama baştan küfeyi sırtına yüklerlerse "hee demek ki piyasada durumlar böyle zaten bir süredir işsizim para lazım" diyerek bakarlar olaya.
  • linç yiyeceğim ama ideal bir işe alım süreci için bence doğrudur. ancak işe alınacak kişiye maaşın kendisini değil maaş skalasını bildirmekte fayda vardır.

    işveren değilim ama işveren gözüyle bakınca böyle yapılması makuldur. ideal bir iş görüşmesi öncelikle insan kaynakları departmanı ile olur. burada insan kaynakları sizin profilinizin şirket profili ile uyumlu olup olmadığını değerlendirir. eğer uyumlu iseniz sonraki aşamaya geçilir.

    bu sonraki aşamada bağlı çalışacağınız birim sizin teknik yeterliliğinizi inceler. ilgili pozisyon için yetersiz, yetersiz ama umut vaat eden, yeterli ya da fazla yeterli olabilirsiniz. yetersiz iseniz zaten biz size döneriz derler ama dönmezler. eğer yetersiz ama umut vaat ediyorsanız, yeterli iseniz ya da fazla yeterli iseniz de insan kaynakları ile ilgili birim bir görüşme gerçekleştirir, maaş skalaları dahilinde bir maaş belirlerler ve bunu sizinle paylaşırlar. siz de belirlenen maaşa istinaden diğer şartları da değerlendirip bir karar verirsiniz.

    son olarak, ideal şekilde alım yapmadığı için sürecin tamamen saçma sapan ilerlediğini belirtmekte fayda görüyorum.
  • türkiye'de direkt maaşı söyleme veya ilana yazma işi tutmaz. ilandaki ücreti görenler olumlu veya olumsuz anlamda şirketi telefon ve mail yağmuruna tutar. şu an bile sıradan bir mühendislik ilanı için gelen başvuru sayısı ortalama 3000. bu 3000 kişiden yine ortalama 2500 tanesinin mühendislikle alakası hiç olmamış. ama yine de başvurmuş. şimdi ben bu ilana 250.000 brüt maaş, %12 performans primi, iphone 11 şirket telefonu vs. vs. yazsam başvuru sayısı on katına çıkar. doğru adayı bulamam.

    bunun yerine telefon görüşmesinde ilgili adayla selamlaştıktan sonra ilk olarak maaş beklentisini soruyorum. bizim ücret skalamızdan çok yukarıda bir tutar söylerse "bizim verebileceğimiz max. tutar budur" diyorum. olur görüşelim derse görüşüyorum. yok bizim skalanın altında bir tutar söylerse o zaman da ücret konusunda mutabık kalabiliriz diyerek görüşmeye devam ediyorum. görüşme olumlu geçerse bizim skalamız ne ise onu teklif ediyorum. ücret beklentisi sormama tepki gösterenler oluyor. daha iyi önerisi olanları beklerim.
  • bu güne kadar maaş teklifini iletmeyen hiç bir işverenle görüşmeye dahi tenezzül etmedim.
  • doğrusu özellikle abd'de olduğu gibi ilan kısmında maaş'ın belirtilmesidir. ama ahlak toplumumuz hiç bir kesiminde olmadığı gibi "iş" kısmında da yoktur. özetle 2 ay süren görüşmeniz sonucunda bölüm sonu canavarını da geçerseniz maaşı öğrenmeye hak kazanırsınız.
  • özel sektörün hikmetinden sual olunmaz. böyle başlıklarda şikayet edenler yazarların bazılarının, memurlara özel sektör güzellemesi yaptığından eminim ama ispatlamaya gerek duymuyorum.
hesabın var mı? giriş yap