• ali murat güven'in,

    "sizler de aynı şeyi yapın dindar gençler! buradan hepinize acilen duyuruyorum; “ekşi sözlük”, uzun bir aradan sonra yeni yazar alımlarına başlıyormuş. türk toplumunun ortak değerlerinin bir yansıması niteliğindeki bu önemli iletişim platformunu boş bırakmayıp mutlaka üye olun ve hayatın her cephesi gibi orada da varlığınızı hissettirin. "

    ifadeleri ile ilan edilmiş bir çağrıdır.

    (bkz: sozlugun jakoben olmasi)
    http://www.yenisafak.com.tr/…i=7791&y=alimuratguven

    yıllar önce, "pekala bu bağlamda ekşi sözlük'te de hedefler belirlenmiş, kişiler hakkında çalışma stratejileri belirlenmiş olabilir. paranoya diyebilirsiniz. ancak cemaatteki mantık bunu gerektiriyor. yine bir insanı elde edemeseler de onun kendilerine sempati beslemesini sağlamak temel amaçlarıdır." demişim.

    (bkz: #7672113)
  • bal arıları kovan, yuva, medeniyet kurarlar; bal yaparlar, petek yaparlar.

    eşek arıları da bu yuvaları görünce daha iyisini yapmaya yeltenmek yerine burayı yağmalarlar.

    bal arıları bu saldırılar yüzünden yuvalarını terk ederse eşek arıları bu yuvayı talan ettikten sonra dahi burası ile yetinemezler, zira o kovanın amına koymaktan başka hiçbir şeyi beceremezler, inşa etmek ya da en azından yeniden inşa etmek gibi bir yetenekleri yoktur.
    bu yüzden başka bal arılarının yuvalarını ararlar, bulurlar ve onu da talan ederler.

    eşek arılarına bir artı verebilirim; onların en azından yaptıklarına ya da yapmak için var olan dürtülerine "tanrı"yı ya da yaratıcı kavramını alet etmediklerine eminim.
  • "mevcut yapı içinde, girilen her yeni yorum üyelerce oylanıyor ve yeterli bir puana erişemezse hemen siliniyor." sistem böyle olunca da amerikalı bir porno oyuncusuna iki sayfalık övgü metinleri döşenenlerin; adı hıristiyan ilâhiyatında sıklıkla geçen “kutsal kâse” için “meryem ana'nın kâsesi” ifadesini kullanma terbiyesizliğini sergileyenlerin, peygamberimiz hz. muhammed (sav) için “zamanına göre iyi bir filozofmuş” diyerek aklınca çok müthiş bir tarihsel tesbit yapanların akla ziyan yorumları bu ön elemeyi rahatlıkla geçip yerlerinde kalıyorlar.

    yuh yahu yalanin boylesi gorulmedi. her turlu faizin faydasindan adini (bkz: kar payi) degistirip yararlanirsiniz her turlu frenk alet edevatini seve seve kullanirsiniz, tanritanimaz cinlilerin yaptigi ezanli saatlerle sabah namazlarina kalkarsiniz ama yuh be kardesim goz gore gore de yalan soylememelisiniz artik. en azindan inandiginiz seye saygi duyun.
  • (bkz: şaka gibi)
  • sözlükte temsil edilmek isteyen insanların çağrısıdır. kendi açılarından haklılardır, özellikle de kuralların belli ve (görece) sabit olduğu bir ortamda temsil edilmemeleri kendi eksiklikleridir. ammavelakin netice itibariyle, özellikle bu çağrıya evsahipliği yapan yazıda sözlük, olmadığı bir şey olarak algılandığı için "fikirlerin popülaritesini arttırın"dan ibaret bir saik kalmış elimizde.

    halbuki isteyen islamcı hakikaten gelsin, güncel herhangi bir konuda diğer insanlarla efendi gibi tartışabiliyorsa tartışsın, çürütelim, çürüyelim, sentez olalım. ammavelakin bunu "kutsal değerlerime hakaret ettin ve şimdi tanrım gelecek" ekseninde de yapmayalım tabi.
  • başarılı olması, hedefe varılması için bir takım taktiklerle desteklenmesi gereken bir çağrıdır. o taktikleri uygulayan mümin kardeşlerimiz moderatör, praetor de olurlar allah'ın izniyle. örneğin şöyle:

    "esnek olun, sivrilmeden can damarları içinde dolanın.

    bu açıdan, bir taraftan bu kanun ve kuralları kullanma, biraz önce anlattığım esneklik içinde, diğer taraftan bir kanun ve kural adamı olma imajını uyarmak, yani harfiyen riayet ediyor bunlar denmeli, denmeli ki muntazam terfilerin arkasında bir ölçüde bu vardır. ve sizin ileriki dönemde daha hayati, daha önemli yerlere gelmenizin arkasında da bu vardır. yani sivrilmeden mevcudiyetinizi hissettirmeden çok ilerilere gitmek, iş de bu iki müessesede olduğu gibi hayati dinamik bir kısım müesseselerde söz konusudur. ta ilerilere gitme, böyle can damarları içinde dolaşma ve eğer dönülüp gelinecekse yara alınmadan hissettirmeden dönüp geriye gelme meselesi geleceğimizin adına çok esaslı hususlardır. "

    (bkz: fethullah gülen davası iddianamesi)
    http://www.belgenet.com/dava/gulendava_06.html
hesabın var mı? giriş yap