*

  • sen ayrılacakları ayır, biz birleştirilecekleri birleştiririz esprili çocuk.

    (bkz: burdur'un)

    edt: silinmiş, ya da engellemişim göremiyorum.
  • gül ve diken ne zamandır ayrıydı da birleşecek?
  • üst edit: başlığı açan arkadaş uçmuş.

    sanırım birbirine en yakın iki il merkezidir. insan tipi ve yaşayış bakımından da ben pek fark göremiyorum. girişler ve çıkışlar hesaplandığında aralarında 20 km mesafe var. her gün 10 km civarı yürüyorum, mesafeyi siz hesaplayın. 20 km'lik mesafede nasıl bir kültürel değişim bekleniyor ki, yöreyle ilgisi olmayan bazı yazarlar marjinal görünmek uğruna kıçını yırtıyor. kaldı ki birinde deniz, diğerinde karasallık gibi bir faktör de yok. ikisi de aynı havalimanını kullanmaktadır (bkz: ısparta süleyman demirel havalimanı)*. burdur'un osb'siyle ısparta'nınki birbiriyle karşılıklıdır. hemen hemen ortak osb kullanan şehirlerdir. burdur ilindekiler avm, bar vs gibi ihtiyaçlar için ısparta'ya gelir sürekli. kültürleri falan oldukça benzerdir. bazı harita verilerinde ikisinin yazıları iç içe geçer. ikisini bağlayan bir dostluk yolu var, yanlış bilmiyorsam çoğu kısmı duble yapıldı. o yolda yalnızca 32 ve 15 plakalı araçları görürsünüz. gerçekten ikisi birleşmiş gibidir bir nevi.

    bu birleşmeyi engelleyen en büyük unsur: ısparta sürekli her konuda öne çıkmaya ve burdur'a abilik yapmaya çalışır o yüzden burdurlular bu durumu pek sevmez, zaten halihazırda gelişemeyen burdur, ısparta'nın daha da gölgesinde kalacaktır.

    bu arada birinde akp, diğerinde chp* kazanmasına rağmen ikisi de sol muhafazakar olarak tabir edilebilecek benzer görüşte şehirlerdir. burdur, ali orkun ercengiz isimli aşırı çalışkan belediye başkanı olmasa chp'ye basmaz bile. adam uzak mahallelere bile gidiyor, şehir merkezini yoktan var etti. kimse ercengiz'in partisine bakmadan basıyor sevildiği ve hak ettiği için. bunu gören ekşici mal da bir kere bile burdur'a gitmeden sosyal demokrat falan diyor. zaten 2018 cb seçimlerini, vs inceleyin. istanbul'dan oturduğu yerden iki şehrin oy oranlarına bakarak demografik analiz yapan mallara itibar etmeyiniz, bazıları ısparta'yı afyon; burdur'u da izmir gibi göstermeye çalışıyor aradaki fark bakımından, alakası yoktur. ikisinin de halkını 20 senedir biliyorum. tek fark, burdur yol üstünde olmasına rağmen ufacık olduğu için biraz daha kapalıdır. yolda yürüyeni bile merak eder, yadırgar (yobazlıktan değil ama şehirle etkileşim az). ısparta'da öğrenci faktörü aldı başını götürdü. herkes ısparta sağcı diye saydırıyor fakat sağcı ve baskıcı olan bir yere neden öğrenci akışı olur ki? ya da biz farkında değiliz de herkes sdü'den makü'ye mi geçmeye çalışıyor? ısparta öğrenciler sayesinde o kadar açılmıştır ki, yavaş yavaş eskişehir'in akdeniz'deki versiyonuna dönmüştür. dışarıdan nasıl algı var bilmiyorum ama akp'li belediye olmasına rağmen ısparta'nın her yerinde içki tüketilebilir (çay kenarı gençlerin uğrak içki mekanıdır) ve şehirde her türden marjinal insanın özgürce dolaştığını görebilirsiniz. gençlerin eğlenebileceği sayısız bar ve club vardır vs. tabii ki bir antalya değil fakat şu ana kadar yaptığım eylemlerden bir sorun yaşamadım. yani burdur'a demokrat deyip ısparta'ya sağ oy demek bir tık algı çalışmasıdır. ama genel olarak ben ısparta'dan burdur'a geçince bazen şehir değiştirdiğimi bile anlamıyorum. o kadar benzer tipler, şehir dizaynı ve kültür. iki şehrin halkı bile yaşam tarzında derin bir farklılık hissetmiyorken sizin dışarıdan sosyal demokrat, sağcı vs yorumları yapmanız çöp görüş biraz.

    edit: bazı insanlarda okuma kıtlığı var sanırım. şehirlerin giriş tabelalarından mesafe hesaplanır. iki ilin dostluk yolu üzerinden mesafesi hesaplanınca 20 km civarı mesafe çıkıyor ve bu iki şehri birbirine en yakın iller yapıyor. 50 km'lik mesafe olması imkansız.
  • (bkz: 47 yapar)
  • burada dur çünkü burası burdur. sloganından sonra mümkün olmadığını düşündüğüm birleşme.ille de birleşme olacaksa ısparta burdur'la birleşsin.
  • muhteşem şakalarınızı bölmek gibi olmasın, konu akademik düzeyde ciddi olarak tartışılmıştır.
    gölkent büyüksehir belediyesi olarak isim bile düşünülmüştür.
    burdur'un küçük kardeş şımarıklığı yüzünden uzun süre gerçekleşmeyecek projedir.
    gazi caddesini boydan boya gezmeye devam.
  • (bkz: ısburdur)
  • evet sağ oyları artırmak ve tek bir belediye haline getirmek için iyi bir çözüm olabilir. lakin küçük, sevimli ve demokrat burdurumu isteseler de kalıplarına sığdıramazlar.

    bu arada burdur ve ısparta birbirine mesafe olarak en yakın, sosyolojik olarak en uzak iki şehirdir.

    neyse memleketimi çok övdüm sanırım gitmenizi gerektirecek bir şey yok burdur'da, sıkılırsınız. ben de 2-3 yıldır pek uğrama fırsatı bulmadım.
  • bucak da il olsun madem eliniz değmişken. aralarındaki yol bağlantısı kestirmeden sağlanmıştır, yani varolan bir yolu iyileştirdiler ve yol boyu yapılaşmaya izin verirlerse kısa zamanda fiziki olarak da birleşir. mümkün olan önerme.
hesabın var mı? giriş yap