• televizyon kanallarına staja ya da çalışmaya gelen mezunlarını yeterince hazırlayamayan okuldur. elbette fakülteyi bir meslek okulu olarak görmek ve televizyon-sinema bölümü mezunlarının profesyonel yayıncı/yapımcı performansı göstermelerini beklemek yanlış olur. ancak öğrencilerin veya mezunların yayıncılığa dair bilgisinin sokaktaki adamdan bir farkının olmasını istemek yanlış sayılmamalı.

    benim de mezunu olduğum istanbul üniversitesi iletişim fakültesi, geçmişte "alaylı" birçok saygın ismi öğrencileriyle buluşturur, eşsiz deneyimlerini paylaşmalarına fırsat yaratır, zaman zaman da olsa reji-stüdyo olanaklarını yine aynı deneyimli isimlerin eğitmenliğinde öğrencilerin faydasına sunardı. dönem itibarıyla fakülte, tutucu ve geçerliliği tartışılır hale gelmiş kuramların hantallığına sığınıp, pratikle de lişkisini sadece seyirlik aşamasında tuttuğu için referans gösterilecek bilimsel çalışmalar da üretemiyor.

    mevcut ataletin ve küflenmenin sebebi, ana akım medyada hiç görev almamış/çalışmamış, sahaya ilişkin mesleki deneyimden yoksun akademisyenlerin, yetersizlikleri belli olur diye, profesyonel isimlerin fakülteye adım atmalarını engellemeleri.

    bu yüzdendir ki öğrenci ya da mezunlar "neden yayıncı kuruluşlar bize öncelik vermiyor? neden alakasız okullardan/bölümlerden insanlar televizyon kanallarında istihdam ediliyor?" diye sormaktan artık vazgeçmeli. çünkü sorunun yanıtı koltuk/ünvan kaygısıyla duayen isimlere kapıları kapatıp küstüren akademisyenlerin komplekslerinde ve aynı akademisyenlerin akademi geleneğini bir türlü sindiremeyişlerinde yatıyor. okulu kuşatmış mevcut kasabalı tavır görmezden gelinirse, televizyon kanallarının kadroları lise mezunlarıyla da dolar, ilintisiz diploma sahibi kişilerle de...

    yazık ki eski mezunlar olarak yapım/yönetim ekibi kurma süreçlerinde ''iletişim fakültesi'nden olma'' şartında diretmekten hem yorulduk, hem de bu şartı mecburen askıya almaya başladık. edebiyat fakültesi'nden gelen arkadaşlara televizyon işleriyle ilgili bilgi/deneyim paylaşımında bulunurken ne kadar çaba harcıyorsak inanın, son yılların özellikle istanbul iletişim mezunu arkadaşlar için de daha az çaba harcamıyoruz. güncel kriterimiz üniversite mezunu kalıbından öteye geçemez hale geldi ki burada öğrencilerin günahsız olduğunun da farkındayız. zira öğrenci önce okuldaki çapsız hocaların ahkamından ızdırap çekiyor ardından çalışma hayatında da başka bir küstah kişinin ağız kokusuna maruz kalıyor. bu zulme hiç gerek yok...

    fakültenin bütün idari kadrosunun idrak etmesi şart bir realite var: hiçbir yayıncı kuruluşun ya da prodüksiyon şirketinin, copy paste akademisyenlik yapanların ağızlarının tadı bozulmasın diye, hatalı ya da demode bilgilerle donatılmış gençlerle ayrıca ilgilenmeye niyeti de yok vakti de...

    kimse kimseyi kandırmasın... türkiye'nin mantar gibi çoğalan özel tabela üniversitelerini eleştirirken, kalan bir kaç köklü üniversitenin fakültelerinin çürütülmesine de sessiz kalınmamalı. ama yeni türkiye'de öyle görünüyor ki akp, liyakatsızlığı sadece tüm islamcılara değil liberal ve seküler kimi çevrelere de zerk etmiş.
  • yakında yeni kurulacak olan ibni sina üniversitesi'ne bağlanacak okul.
  • mezun olduğum okul. iletişim alanında imkanınız varsa özelde okuyun. hocalar çok boş. eski tadı kalmadı. her sene müfredat, sistem değişiyor. saçma sapan işler. öğrencileri iyidir. bir arada olmak güzel. bir kaç iyi hoca dışında pek bir şey yok. amfiler küçücük amfide denmez gerçi. ortamı iyi olabiliyor. beyazıt'ta kaldığı sürece gezilecek yerlere yakın. taksim 3 durak. ulaşım süper. kız kesmek için farklı fakültelerin akın ettiği yer. çok dangalak var ama. ben rts mezunuyum. eline kamera alan yönetmen oluyor, kimse projesine fikir kabul etmiyor. vizyon olarak dar biraz: yaşları yüzünden olsa gerek.
  • hayatımın pişmanlığıdır. bok var gibi gidip senelerce pinekledim. elde avuçta kalan ise frankfurt ekolü, küresel köy, hegel vb. boş boş meseleler.
  • ikinci üniversite olarak tercih ettiğim fakülte.

    mesleğim gereği okula uğramam mümkün değil.

    halihazırda öğrenci olan arkadaşlar mesaj kutumu yeşillendirirse mutlu olacağım.
  • hayatta görüp görebileceğiniz en vasıfsız hocalarla dolu olan okuldur.
hesabın var mı? giriş yap