• an itibariyle ve ihtiyaç olan çoğu zaman itibariyle bulunamayan taksi problemidir. bu şehre bu kadar az taksi yetmiyor.

    rekabet olmadığı için bulunduğunda hizmet kalitesi yerlerde sürünüyor, sigara içeninden yolu karıştırıp uzatana kadar türlü problemler yaşanıyor.

    plaka sayısının arttırılması, taksicilerin gerçek anlamda eğitim ve sınavdan geçirilmesi acil beklentiler arasındadır
  • ben ki 190 iri yarı adamım ben bile cekiniyorum taksiye binmekten. 90%ı en ufak provokasyonda infilak edecek sağa sola ateş edecek gibi sinirli.

    burada büyük parayı kazananlar tamamen suni bir arz sayesinde fiyatları milyonlara çıkan plakaların sahibi az sayıda bir insan. şoförler 10-12 saat istanbul trafiğinde bazen 100 bazen 200 liraya muazzam stres altında çalışan garibanlar.

    bu tür paraların kazanıldığı bir işte de diğer seçenekleri az olan tipler herhangi bir denetim yaptırım olmadan çalışıyorlar.

    belediyenin tüm arabalara sattığı itaksi cihazlarını kullanan kimliği ile giriş yapan henüz görmedim. ben telefona baktım diye kamerayla tespit yaparak, tünele giriş cıkış sürelerimden hız tespiti yaparak 300 lira ceza gönderen polis, isimsiz cisimsiz yolcu taşıyanı asla durdurup "kardeş ver bakalım ruhsatını taksicilik lisansını görelim" demiyor. sıfır denetim.

    külliye mülliye gibi tırt işler peşinde koşan yobaz hükümetin kuklası belediyelerin bu işten rant almak yerine vatandaşın yararına çözmesini beklemiyorduk ama belki ekrem başkan bu işe bir el atar.

    über kavgası bile istanbulda rakip taksi firmalarının getireceği rekabetten kaynaklı kalite artışına aç bir piyasa talebi olduğunu göstermeye yeter de artar. ben ekrem başkan olsam "belediye taksi" diye bir şirket kurar, iett kapsamında düzgün yönetilen bir alternatif taksi hizmeti verirdim.
  • çözülebilmesinin tek yolu taksi sayısını arttırıp, taksi şoförlüğünü lisans şartına bağlamaktır. taksi şoförlüğü lisansı gerekli eğitim ve sınavları gerektirmeli böylece her ipini koparak sabıkalı kültürsüz tip şoförlük yapamamalıdır.
  • taksi durağında korsan taksicilik yapıldığına bizzat şahit oldum. hem de kaç kere. korsan taksi çok yaygın.

    über ve türevleri yayılıp sektörü devralacak mı göreceğiz.
  • ben şu şehirdeki her taksicinin hayat hikayesini bilmek zorunda mıyım?
  • gerekli sermaye birikimini yapamadığı için tüccar ve sanayici olamamış, kültürel birikimi olamadığından emeğin değerini kavrayamamış, kendini eğitememiş, sınıf atlamayı hedeflese bile, buna ömrü yetmemiş, her zaman, en mutaasıp görüşlerin peşinden gitmiş garip bir sınıftır esnaflık.
    şoför esnafı da, ait olduğu grubun izlerini fazlasıyla taşıyacaktır elbette. sözünde durmama, avanta, bakımsızlık, aç gözlülük, hile, kabalık, ağız bozukluğu, taksici tayfasının etiketi olmuştur. bu arkadaşlar, rekabet ile yüzleşirlerse, kendilerine çeki düzen vereceklerdir belki de.
  • bugün bizim de başımızı ağrıtan sorun. çalıştığım yerde bir kadın rahatsızlandı, merkezi bir yer olmasına ve çevredeki tüm taksi duraklarını aramamıza rağmen taksi bulamadık. hatırladığım kadarıyla imamoğlu geçen sene çözüyordu bu konuyu ne oldu rafa mı kaldırıldı?
  • gerçekten çok az sayıda taksi var. akşam(18:00-19:00) dışarı çıkmaya kalktığımda uber, bitaksi uygulamaları üzerinden taksi bulmam ortalama 1 saat. bu yüzden bazen gitmeye çalıştığım yere yürüyorum. bu durum sağlıklı yaşamama vesile oldu. teşekkürler istanbul taksiciler lobisi
  • gece taksi bulmak bu kadar zor mu!!! boş gezmelerine rağmen almıyorlar. ekrem imamoğlu taksi plakası işini çözemeli artık
  • istanbul'daki tek sorun taksi eksikliği değildir. taksiyi bulsan da saati, güzergahı hatta türk olmanı beğendiremeyebilirsin.
hesabın var mı? giriş yap