• rahmetli efsane belgeselcimiz süha arın'ın belgesellerini restore edip günümüz kalitesinde yayınlamasıyla tanıdığımız yeğeni evren arın, arşivden yine harika bir cımbız yapmış ve bizlerle paylaşmış.

    https://youtu.be/ue9q9pb5hyq?si=fofhswsn_yrz6lrz

    doksanları iliklerimize kadar hissedeceğimiz harika bir nostlaji.

    benim favorim şark muhallebicisi'nin alüminyum vitrin ve kapısı oldu. bir anda geçmişe ışınlandım.

    edit: hayır ağlamıyorum. gözüme doksanlar kazağı ve montu kaçtı.

    edit2: o yıllarda ben ankara bebesiydim. istiklal'i ilk keşfettiğimde yıl 2005 ya da 2006 falandı sanırım. videoda kış kasveti, doksanlar melankolisi hakim. 2005 lerde gittiğimde videodakinden de daha güzeldi. ankara'dan gelen biri için film seti gibi gelmişti bana cadde. o ağaçların olduğu, her yerinden kültür sanat mozaiği fışkıran avrupalı turist dolu rengarenk istiklali görmüştüm.

    crossing the bridge izleyip , siyasiyabend hayranı olduğum yılların güzel beyoğlusu yaşanıyordu o dönem.. hiçbir şey yapmadan tüm günü istiklal, tünel, galata mevkinde sağa sola hayran hayran bakarak dolduruyordum.

    rüya gibiydi bence. o zamanlar emo'lardan şikayetçiydi herkes. araplaşma hiç yoktu. o son geçiş sürecindeki istiklale aşık olmuştum. sonra birkaç sene gelmedim ve ilk kez 2017 de yine gördüm.

    2005-2008-9'lardaki istiklali beklerken karşılaştığım manzara karşısında gözlerime inanamamıştım. o ağaçlı rengarenk istiklal nerede. bu gezi sonrası gri arap istiklali nerede. donup kalmıştım. şu an artık düzenli gidiyorum istanbul'da yaşadığım için. açıkça diyebilirim ki 2017-18 yıllarındakinden daha iyi durumda bence bariz düzelme var.
  • nedense esma, ecrin, senanur'ların olmadığı görüntüler.
  • insafsız güzellikte video. gençliğim geldi geçti gözümün önünden.
  • 28 sene gecmis. normalde ulkenin 28 yil ileriye gitmesi gerekirken 28 yil geriye gittigi gercegi tokat gibi carpti. baska ne denir ki?
  • bu tür restore edilmiş görüntüler hakikaten zaman yolculuğuna en yakın hissi veriyor. ama ilginç bir algısı var insanın, orijinal hali değil bu şekilde olduğu zaman. video teknolojisinin artık çok değişmediğini düşünürsek bu his her geçen yıl azalacak.
  • istanbul'un, istanbul olmaktan çıkmadığı son anlar.
  • saç ektiren arapsız bir istiklal. eski güzel halini gördüğümüz için hem iyi hem de kötü hissediyorum. bu arada beyoğlu hala çok güzel. özellikle de galatasaray lisesi ve civar sokakları.
  • hahaha, buyuk ihtimalle oralardaydım. ya vivache"ye, ya herhangi bir rock bara içmeye giderken bir yerde biseyler yiyiyorumdur. yalnız görüntüler 80 sonrası, doksan başı gibi.
  • liseli olduğum dönemler. çok güzeldin be istiklal.
hesabın var mı? giriş yap