• edit: başka çalışanların selameti için entry şimdilik kaldırıldı. elimde bir koz olarak duracak merak etmeyin.
    edit: sözlükten bir avukat yardımcı oluyor, gelişme olunca editleyeceğim. herekese teşekkürler
    edit: dava dosyası belli oldu. yarın delilleri sunmaya savcıya çıkıyorum.
  • burası sgk mı? burası polis merkezi ya da cbs mi?
    (bkz: peki bundan bize ne olması)
  • tldr ozet: cok uzun mesailer calistirilip mesaisi odenmeyip, istifa et o zaman denmis. arkadas da istifa edip, kendi dilekcesini yazip sirkete iletmis onlarin "tum odemelerimi eksiksiz aldim" imzalamak yerine. gunun sonunda da "seni buluruz, adresin var, anneni babani bulur hallederiz" diyerek tehdit etmisler.

    gereken mercilere mutlaka sikayet et, o belgeyi de asla imzalama, gerekirse bu kisinin adini, soyadini ve isyeri bilgilerini de ozel mesaj yoluyla bizlerle paylas. gerekirse biz de buluruz o zeki arkadasi. onun anladigi dilden degil, anlayamayacagi bi dilden konusup mafyatik tavrini gotune sokmasini da biliriz. yalniz degilsin, ver o itin bilgilerini de tehdit ettigine pisman edelim. omur boyunca unutamasin, sanal dunyadan samar yemenin, butun hayatinin rezil olmasinin nasil bir sey oldugunu.

    tanim: it oglu it bir mafyatik serefsizin, caliskan bir arkadasi yasadisi sekilde uzun calistirip bir de hakkini vermeden tehdit etmesi olayi.
  • bu tarz firmalar ve yapılar ifşa edilmediği müddetçe bu sömürü devam eder, lütfen firma ismi paylaşın.
  • ailenle konuşuruz ne demek lan, keşke bana deseler, ailecek onlara orayı dar ederiz amk.
  • firmanın adını açıklamamanız hata. en büyük korkuları sosyal medyaya düşmek. aksi durumda sizi ezmeye devam ederler. bir de telefon ile yaptıkları tehditlerin ses kaydını almanız halinde mahkemede delil olarak kullanabilirsiniz. ancak sakın kaydı burada ya da başka mecrada paylaşmayın. o zaman suçlu duruma düşersiniz.
  • eğer haklı olan sizseniz firma ismi verin. yaptıkları yanına kalmasın.
  • pandemiyi fırsat bilen bir işletmenin yine çalışanın kanını etmesi. kardeş burası eksi sözlük. isim ver ifşa olsunlar kapına özür gelsinler.
  • fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi işçi açısından haklı fesih sebebidir. yani alacaklarınızı talep edebilirsiniz. yalnız şimdi farkettim de fazla bir şey de çıkmaz 6 günlük çalışmadan. bunun dışında doğrudan savcılığa ya da karakola giderek şikayetçi olun, güzel bir dilekçeyle olayı özetleyin. soruşturma evrakını görünce kuzu olur o aslanlar.
  • hiçbir sikimi yiyemezler korkma. o saldırgan ve tehditkar tavırlar senin elindeki delillerden köpek gibi korktukları için.

    firmanın adını ve delilleri paylaşırsan

    1- gerçekliğini kanıtlamış olursun.
    2- ekşi sayesinde bu eşkıyaların cezalarını da yargıdan önce kesmiş olursun.

    yargı süreci ile alakalı sorun olacağını sanmam ama hukuk bilen arkadaşlar detay verir. böyle itlere meydanı boş bırakmayın.
hesabın var mı? giriş yap