• en baştan kimseyi siklememek, samimi olmamak, ilişkiyi işle sınırlı tutmak, özelini anlatmamak, işini düzgün yapıp açık vermemeye çalışmak.
  • wanteddaki asil eleman gibi klavyeyle dis sokmek de bir yolu olabilir. kursunu buktugum gun yapicam
  • halen çalışıyorken buna pek bir şey yapamazsınız. sadece delil toplayabilirsiniz. isterseniz huysuzluk yapın sizi kıdem+ihbar tazminatınızı vererek işten çıkarmak zorunda kalsınlar, sonra da işe iade davasını dayarsınız; istemezseniz siz istifa edip üzerine bir de kıdem tazminatı talep edersiniz.

    - size gelen kaba üsluplu mailler varsa hepsini bir köşeye kaydedin.
    - günlük tutun. başınıza gelenleri yazın.
    - yaptığınız tüm işlerin, sunumların,raporların... işinizi "yaptığınıza" dair her şeyin kopyasını alın.
    - size gelen tüm maillere reply to all olarak cevap verin, işi/gerekli uyarıyı yaptığınızı filan gösteren tüm mailleriniz de dursun yine.
    - hangi gün kime na imkan sağlandığını, yani elaleme ne iyilik yapılırken size ne yapılmadığını bir bir kaydedin.
    - yani özetle, hakkınızdaki ithamlara verecek cevabınız hep olsun. aksine, siz "ben üzerime düşeni yaptım ama siz bana şu tarihte şunu yaptınız" diyebilecek durumda olun.

    ha siz kendinizi çıkarttırmaya kararlıysanız, tabii o kadar örnek vatandaş olmanız gerekmiyor. fakat ayarını tutturmaya çalışın. yaka paça atılacak noktaya getirmeyin kendinizi, hoş ben davanızı her türlü kazanırım da işte yorulmaya ne gerek var :p

    maddi+manevi tazminat da isteyecekseniz, psikiyatri servisinden reçete+rapor almış olun. "adamı çıldırttılar sayın hakim!" diyebilelim.

    ya da en temizi, kadınsanız evlenin. sonra da derhal, evlilik sebebiyle istifa. al ablacım kıdem tazminatını, sonra boşanır mısın, yok "aman dur adamı zaten zor ikna ettim..." mi dersin, o senin bileceğin iş.

    iş hukuku. kesinlikle en sevdiğim günah.
  • odanin kapisina, non serviam yazmakla ba$layan eylemler butunudur.
  • kanıt toplamaktır.
  • politikanın bol olduğu ve işlerin kişiler üzerinden yürüdüğü bir yere girmek üzere olduğum için cidden merak ettiğim yöntemler. yerin sağlamsa atarını giderini yapıyorsun da bu hep böyle olmayacak.
  • kurum kültürü ise çekip gitmek uygun bir davranış olur. aksi takdirde hayatta kalabilmek için güçlü bir savaşçı olmak gerekir.
    (bkz: göze göz dişe diş)
  • mobbingle mücadele için yapılması gereken davranışlardır.

    öncelikle mobbing süreci ve bununla mücadele uzun süreli olacaktır muhtemelen. mobbinge uğradığınızdan bir yakınınıza, arkadaşınıza bahsedin. aynı sorunu yaşayan iş arkadaşlarınız varsa birlikte karşı durabilirsiniz.
    dava açın, maddi ve manevi tazminat talebinde bulunun.
    mobbing uygulayan kişiyi temiz bi şekilde dövmek de iyi bir çözüm olur ancak toplumsal statüye sahip insanları bu sebeplerden dava etmek, gerekirse teşhir etmek daha etkili bir yöntem olacaktır.
    kanıt toplamak her zaman mümkün olmayabilir, örneğin duygusal taciz-şiddet ile mobbinge uğruyorsanız bu zor olabilir. dava açmaktan çekinmeyin. bu yüzden size verilen anlamsız emirleri, uğradığınız haksız durumları, tacizleri yazılı olarak kaydedin. mobbing uygulayan kişiyi varsa üstüne yoksa ik'ya rapor edin.
    psikolojik yardım alın, hem size iyi gelir hem kanıt oluşturur.
    tek başınıza mücadele etmek zorunda değilsiniz, yaptırım gücü tartışmaya açık olmakla birlikte çeşitli sendika ve stk'lardan yardım alabilirsiniz.

    ayrıca mobbing ile mücadele derneği
  • "ben bunları neden biliyorum, neden yapmak durumunda kalıyorum?" dediğim eylemlerdir.

    - sizi görmezden gelen tüm kişileri, siz de görmezden gelin.
    sen kimsin ki beni görmezden geliyorsun!

    - uzaktan size bağırıyorsa, duymayın. hatta mümkünse tüm gün kulaklıkla oturun masanızda. birşey söylemek istiyorsa; yazılı iletişim yollarını kullansın, arayıp odasına çağırsın. şahsen ben, masama kadar gelse bile, birşey söyledikten sonra "bana mı dedin?" diyorum. (açık ofisin faydaları)

    - sizden birşey istediğinde mümkünse zamanından önce yapın. bu açık vermemeniz gereken en önemli konudur. hatta ona bilgi konusunda üstünlük sağlayabileceğiniz en önemli konuların da başında gelir. unutmayın, çoğu kişi sizden daha çok bildiği veya tecrübe ettiği için değil, bambaşka sebeplerle yönetici olmuştur. (bu gözler, sadece ve sadece yıl tecrübesi fazla olduğu için yönetici olan kişileri gördü)

    - yapmadığınızı düşündüğü birşeyi (genelde kendi yöneticilerini de cc'ye eklerler, "bakın ben takip ediyorum" demek için) mail yoluyla sorduğunda ve siz o şeyi çoktan yaptığınızda sakın ola ki "xx hanım* ben dosyayı hazırlamıştım, ektedir" gibi, özgüvensiz bir maille cevap vermeyin. tam aksine "size tt tarihli mailde de aktardığım gibi (hatta maili de ekleyin, cuk olsun) dosya hazırlanmıştır." deyin.

    - asla ama asla size karşı olumsuz bir tavır sergilendiğinde, onun/onların göreceği şekilde ağlamayın/üzüldüğünüzü belli etmeyin. onlar külkedisinin gaddar ablaları olabilir ama prenses olan biziz!

    - %80 ihtimalle, size imrendikleri bir hayat yaşıyorsunuzdur. (kadın yöneticileri mobbinge iten en önemli etkenlerden biridir.) o zaman durmayın ve hayatınızın mükemmelliklerini gözlerine sokun! gelsin instagram selfieleri, gitsin facebook güncellemeleri..

    - son olarak çok daha iyi koşullarda bir iş bulmadan sakın istifa etmeyin. iş hayatında kimse vazgeçilmez değildir ve sizin yokluğunuzu şirket kısa sürede atlatır ama sizin istifadan doğacak maddi durumu yüklenmeniz daha ağır olacaktır. şirkete ders vermeye çalışırken, siz zor duruma düşmeyin.

    * hanım dedim çünkü plazalarda mobbingin kralını 35 yaş üstü bekar&dul kadın yöneticiler yapar!
  • ne eylem olursa olsun öncelikle örgütlü bir hareketli olmalı. tek kişinin yapacağı eylem de tabiki önemli, etkili fakat işverenin tek kişiyi gözden çıkarması daha kolay ama örgütlü yapılması durumunda mobbing uygulayan kişi topluluğu karşısına alamaz.

    bunun yanında örgütsüz ve bilinçsiz bir toplumu başkaları yönetir.
hesabın var mı? giriş yap