• yeni nesil değişiyor ama yeni neslin bu rahatlığını gören eski topraklar da onlardan ilham almakta ve artık eskiden alamadıkları tadı ve cesareti şimdi yeni yeni bulmuş ve artık evlenmek ve eş bulmak için utanmamaktadırlar. lakin birkaç sene sonra bu programların yerini "gerdeğe giriyorum" şeklinde programlar alırsa hiç şaşırmamak lazım. amacı eş bulmak olan bu programda seyirciler talip olmaktadır. o değil de programı canlı olarak stüdyodan izleyen teyzeler sanki kendi çocuklarını evlendirecekmiş gibi sorular sorup bir o kadar cidiye alıyorlar ki program bir reality showdan gerçek bir işe dönüyor. rütük buna karşı neden hala sessiz anlamış değiliz.

    yayınlandığı saat itibariyle çocukların ve her yaştan insanın psikolojisini veya harcadığı zamanı kimse düşünmüyor. şöyle bir düşününce neden bizim halkımız eş seçme konusuda bu kadar titiz davranıyor? çocuklarımız birisiyle flört ettiğinde o kadar çok yabancı geliyor ki ebeveynlere onlar için sanki alışılmış bir durum değil. değişen akp toplumunun getirdikleri arasında olabilir mi acaba bu? şöyle ki müslüman toplumunda olması gereken iyi bir seçim ve tek eşliliktir fakat insan bunun için kimi zaman bir ömür boyu bekleyebilir ya da çok uğraş sarfedip boşa harayabilir. denemekten başka bir yol yok aslında. sevgi sadece anlaşmak değildir ki nedensiz de olabilir. bazen küçük bir an için ömür bile verilebileceğini kimse kendine mi yediremiyor ne..

    her insan kendince en iyisini hakediyor ama bunun için bir ev sahibi olmanın, sigortalı olmanın şart koşulduğunu bu programlarda görüyoruz. bu şekilde başlaya ilişkiler ne derece uzun sürebilir ki. tamam belli bir yaştan sonra bırakın evlenmenin bir eş bulmanın zor olduğunu herkes çok iyi biliyor ama gencecik insanların bu programlarda boy göstermesi çok kötü topluma örnek oluyor. insanlardaki ilk görüş bu programların gereksiz ve saçma olmasıdır. öyledirde ama nedense bunu diyenler bile göz atmıştır programa.

    bir kere adam akıllı bir izledim de ben oraya çıksa sanırım sunuculara talip olurdum. bakalım kendilerini de başkalarını balladırarak satabildikleri gibi satabiliyorlar mı? kendime de güvenirim aslında önce evlenmeye ikna eder sonra reddederdim. böyle bir programı kendine iş bellemiş bir insan ile bu ne kadar doğru diye olabilir ki? şerefsizim çok sinirleniyor insan. aynı şekilde programda sunucu değil de konuk olduğunu öğrense bir anda başından kaynar sular dökülür. çok eminim bundan çünkü bunları yapanlar da ne yaptıklarının çok iyi farkında.
  • s- melaba ali bey, nerden arıyorsunuz efendim?
    a- izmir.
    s- bıdıbıdıbıdı. buyrun bir de fatma hanımla konuşun bakalım .
    a- merhaba fatma hanım, nasılsınız?
    f- merhaba, iyiyim. eviniz var mı?
    a- öhöm.. vardı şey olunca şey oldu... şimdilik yok.
    f- arabanız var mı?
    a- yok.. bıdıbıdı.
    f- bankada paranız var mı?
    a- yok...
    f- ... :s :s
    s- fatma hanım düşünür müsünüz bıdıbıdı?
    f- şimdi ben aslında istanbul dışında düşünmüyorum, o yüzden yani.
    s- kısmet değilmiş ali bey, bıdıbıdı hoşçakalın. bıdıdı...
    a- ...(hugo'nun da amına koyim tolga abi'nin de)
  • geleceğe dair umutlarımı söndüren, tek özelliği heteroseksüel olmaları olan* tiplerle dolu programlar.
  • bu programa katılan "olgun" amcacıklar efsanevi züğürt ağa'nın, gene efsanevi bir karakteri olan, pek duymayan kulaklarından birini eliyle pırpırlaya pırpırlaya, alakalı alakasız her sohbetin ortasında "ben garı istirem" diyen dedeyi şiddetle anımsatırlar..
  • aslında ülkeye faydalı olabilecek programlardır.

    koyacaksın kapıya bir ambulans, iki güllabici, bazı kendini bilmez talipleri paravan açıyorum diye ketenpereye getirip tutup kolundan atacaksın arabaya; gsmh yükselecek, lan hatta dumansız hava sahası genişleyecek be!
  • bu programlarla ilgili naçizane bir önerim var. şöyle ki; şu an halihazırda programlara katılmış olanlar ve sırada bekleyen tüm evlenme meraklısı insanların isimleri kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı hazırlanmış olan torbalara konulur, tarafsızlığına güvenilen, tüm bu programların yapımcıları, kanal yöneticileri tarafından kabul edilmiş bir birey seçilir ve bir tane kadınlar için hazırlanmış olan torbadan, bir tane de erkekler için hazırlanmış olan torbadan isim çekilir ve çıkan kişiler birbirleriyle eşleştirilerek evlendirilir. bu işlem torbada bulunan tüm isimler bitene kadar devam edilir. açıkta kalan olursa eğer 1000 tl.lik hediye çeki verilir, teşekkür edilir ve tüm bu programlar sonsuza kadar tarihin tozlu sayfalarına gönderilir. hadi bakalım.
  • zamaninda sabahlari yayinlanan kadin programlarindan tiksinirken zamanla bunlarin peydahlanmasi ve ragbet gormesi gelecekte halkimizin amerikalilar gibi programlar mi izleyecekler acaba seklinde dusunmeye iten yayinlar
  • annemin insan pazarı olarak nitelediği tv programlarıdır.
hesabın var mı? giriş yap