• temiz mandıra (bkz: bostanlı)
  • (bkz: patlican)*
    (bkz: şen)*
    dağmaran çiçekliköy (sadece kahvaltı mı? hayır.. yaprak sarması ve kuru fasulyesi de bi başka olüür..)
    http://www.dagmaran.com.tr/
  • (bkz: ciceklikoy)
  • izmir cesme otoyolunda urla cikisindan cesme istikametine dogru devam ederken, sag tarafta bir ucurumu gordugunuz anda sol tarafiniza bakiniz, hafif keskin bir sola donusten sonra manzara kahvesi yaninizda belirecektir... mukemmeldir.

    ayrica alacati'da sakiz vardir, fena halde tavsiye olunur.

    ozledim...
  • şen mantı evi

    konum: üç kuyular feribot iskelesinin karşısından otoyolun yanında uzanan yan yola girilir. narlıdere tansaş 2km kadar geçilir. sağa doğru “çok keskin viraj” işareti görülür kocaman. hemen o virajın çıkışında sağda.

    mekan: yazın bahçe içinde, ağaçların altına dizilmiş ahşap masa ve sandalyelere kurulurken, kışın branda içerisinde soba yanı tercih edilir.

    ürünler: mantı evi demişler ama kahvaltı etmek için daha uygun bir mekan burası. kahvaltı seti içerisinde peynir, zeytin, tereyağı, domates, salatalık, reçel bal, süzme yoğurt ve çemen (biraz değişik bu tabi pastırmanın üstündeki gibi değil. gayet leziz) mevcut. gözlemeleri muhteşem. sahanda yumurta çeşitleri de gayet başarılı. kahvaltı dışında, paçanga böreği çok başarılı, mantı ise muhteşem olmamakla beraber güzel denebilecek lezzette. tavsiyem dört kişi için bir kahvaltı seti, bir bal kaymak ve bireysel olarak sahanda pastırmalı yumurta veya bir adet gözlemedir. yaklaşık 9ytl gibi bir ücret ödeyerek mekandan ayrılmak mümkün.

    patlıcan

    konum: balçova’dan inciraltı’na dalınır. denize doğru giderken baya ilerledikten sonra sağdan ve solda iki tali yolun oluşturduğu dört yolda sola sapılır. yaklaşık 500m ilerde sağda.
    buranın şen’e göre avantajı toplu taşıma araçları ile de ulaşmak mümkün.

    mekan: kapalı ve açık olmak üzere ikiye ayrılmış mekan. iç kısımda yerde, sedirlerin üzerine yayılmak mümkün. dışarıda ise normal masa sandalye düzeni var. yer yer mini çardak stili yerleşimler mevcut.

    ürünler: yaklaşık şen ile aynı ürün gamı burada da fakat gözlemeleri o kadar başarılı değil. ekmek olarak sıcak bazlama geliyor. fiyatlar ise çok daha tuzlu. tavsiyem şen mantı evidir.

    kahvealtı

    konum: güzelbahçe tarafında yolun sağında denize sıfır, hatta eksi bir denebilecek bir yerde konumlanmış. kocaman tabelasını görünce sağa park ediyorsunuz aracı direk.

    mekan: komple kapalı olup, pencere kenarları deniz manzaralı. ortama girer girmez elit bir café havası hissediliyor.

    ürünler: burada henüz beğenmediğim bir şey yemedim. oldukça kaliteli malzeme kullanımı ve iyi servis var. krepleri özellikle tavsiye ederim. burada ürünler sadece kahvaltı ile sınırlı değil. pideden pizzaya, tosttan krepe her şey mevcut. fiyatlar ise tahmin edebileceğiniz gibi yukarıdaki ikisine göre oldukça pahalı.
  • gizli bahçe : son derece sıradan bir yer. arka bahçesinde kocaman hamaklar, başınızı kaldırdığınızda gökyüzünü göstermeyecek ağaçlar vardır.sucuklu yumurtası çok güzeldir. izmirin en çok özlediğim köşelerinden biri...
  • karsiyaka'da kaptan. en guzel su boregi burada.
  • mavişehir girişindeki barınaktır. deniz kenarında, martı sesleri ve pelikanlar eşliğinde pek bir güzel olur. fakat son zamanlarda fazla talepten yada şımardıklarından servis kalitesini düşürmüşlerdir, insanı çileden çıkarabilirler bu yüzden. bir de, fazla kalabalık olmadığı zamanları seçmek akıllıca olur, böylece kafanızı dinleyebilirsiniz.
  • menemen'i geçtikten sonra foça yol ayrımına varmadan yolun sağındaki sakıpağa sut evi'ne ulaşılır ve sahanda yumurtalı, ballı, kaymaklı kahvaltı sofrasına oturulur.
hesabın var mı? giriş yap