• izmir yaşanılası en güzel yerdir belki de. havası da inanın istanbuldan daha kirli de değil ki. hem izmir'i sevmenin kemalistlikle ne ilgisi olduğunu da çözemedim. bir kere istanbuldaki trafikle uzaktan yakından alakası da yok. izmir'i çıkarın bu ülkeden geriye hiçbir şey kalmaz. izmir'egüzel değil diyenleri inatla kınıyorum.
  • izmirin öve öve bitirilemediği her seferinde övgü cümleleriyle beynim mikilirken 'e oğlum yaşasanıza lan orda'diye içimden sövdüğüm şehir.
    eh nitekim gezdik gördük, abartılcak yanını bulamadık. ciğerimi o kadar beklentiyle doldurmasaydınız belki şey bende..
  • bornova sokağında atraksiyonlu olaylar yaşamış kişi beyanı olabilir. onun dışında izmir ,izmirde doğan,büyüyen birisi için nereye giderse gitsin yerinin doldurulamayacağı bir şehirdir.

    (bkz: bornova sokağı diyalogları)
  • ilk en entry'i görememem nedeniyle yazan kişinin troll olduğunu anlamama sebep olan önerme.
  • caddeleri sokakları yolları tertemiz olan, her evin önünde illaki birazcık ağaç olan gayet hoş bir şehirdir izmir. trafiği biraz saçmadır, kavşaklar istanbuldaki kadar güzel planlanmamıştır, yollar genelde tek yöndür ve bilmiyorsanız saatlerce dolaşır durursunuz. lakin yine de geniş ve ferah yolları insanın içini açar.

    3 ya da 4 kez tatil için gittim izmire ve her seferinde insanlarla olan münasebetimde fazlasıyla memnun kaldım. herkes mutlu, rahat sakin ve kendi halinde. hiç tanımadığınız insanlar her konuda size yardımcı olmak için elinden geleni yapıyor. örneğin bisiklet turuna gittiğimizde kaldığımız misafirhanede bisikletleri koyacak yer olmayınca fuar alanının yanındaki depo gibi yerin güvenliğinden rica ettik. adamlar memnuniyetle kabul ettiler, bisikletleri bağladık ve iki gece üç gün orada kaldılar. ne bir surat, ne bir sorumluluk almama isteği ne bi afra ne tafra yaptılar. sadece onlar değil, cafenin tuvaletinde sıra beklerken bile tuvaletten çıkan insanların iyi günler dilemesi şaşkınlığıma şaşkınlık kattı. özgüvensiz, herkesi, özellikle biraz okumuş kesimden korkan çekinen garip insanlar tarafından burnu kalkık olarak nitelendirilse de aslında pamuk gibi bir halkı var izmirin. korkmayın la, yemezler sizi, iyi günler diyin, merhaba diyin.

    tabi şehir olarak ekonomik durumu hakkında çok bilgi sahibi değilim. istanbul kadar iş imkanları yoktur muhtemelen, büyük 3. havalimanları, 3. köprüleri, çılgın projeleri yoktur belki. otobüsleri eskidir belki, adımbaşı avm yoktur, iş imkanı azdır belki ama, biraz da ruhumuz doysun be kardeşim ya. herşey para mı?

    not: bingöllüyüm, istanbulda yaşıyorum, ulusalcılardan ve şakirtlerden pek haz etmiyorum, izmiri çok seviyorum.
  • izmir'i görmeyen birinin beyanıdır.
  • izmir diye izmit'e gitmiş birinin söylemi
  • doğrudur, güzel değildir gerçekten. mimarisine, doğasına, körfezine hayran oldum diyenin estetik algısını sorgularım.

    lakin; izmir'in güzelliği insanlarından gelmektedir. şehri güzel ve yaşanılır kılan buradaki insanların bakış açıları, hayat görüşleri, telaşsızlıkları. bu güzel insanların içinden güzel arkadaşlar da seçerseniz eğer, sevdikleriniz burdaysa şehir gözünüze güzel görünür elbette.

    kısaca; güzelliği on para etmez insanları olmasa.
hesabın var mı? giriş yap