• kurt vonnegut'un bir kitabinin ismi... kitapta kurt vonnegut amerikanin yakin tarihinde yasanmis olan watergate skandali sirasinda ceza yiyen ama yapilan yolsuzluklarla alakasi olmayan bir harvard mezununun hapishane sonrasi gunlerini, bol miktarda flashbackler kullanarak anlatiyor. gene kurt vonnegut'ten beklendigi uzere mizahi bir amerikan sisteminin elestirisi soz konusu. ozellikle harvard'la cok fazla dalga geciyor. bir de amerika'da dunya savasi 2den onceki ve sonraki donemde komunistlere bakis degisimini cok guzel anlatmis.
  • bir donem ankarada var olan ama sanirsam artik dagilmis bir grup. vokalistleri eddie vedder triplerine burunurdu. davulculari ise eski bir kaykayciydi.
  • allen iverson'ın lakaplarından biri.
    *
  • single'ın yayınlandıgı gun bi tanesi otel havuzunda cıplak yuzmekten içeri alınmıştı, gitarist galba
  • ana karakterin eski sevgilisiyle karşılaşması sonucunda rüya sandığı bir olayın içine itilişi vardır bu kitapta. ona tüm yardım etmişler şehrin bilimum yerinden toplanır ve limuzin ile beraber karargaha getirilirler. o vakit herkesin yaptığı çıkarımlar sonucu - artık nerde oturuyosak - ordan düşmüşüzdür. ayrıca abd'de de komünizme genel olarak halk tarafından sempatiyle bakılan bir dönem olduğununu da bu kitaptan öğreniyoruz(rum - salağım). gerçi 1929 borsa çöküşünden sonra herhalde bu sempati pekişmiştir, doğal bir çıkarım olurdu, ama ben şahsen pek haberdar değildim okumadan önce. neyin gerçeklere, neyin kurguya dayandığına dair sınırların flulaştığı en güzel vonnegut romanıdır (ya da değildir lan, yine sirens of titan en iyisi). one night stand'lere, two night stand'lere, kalbini eline verdiğiniz hanımlara hediye ediniz, karizma olsun.
  • kurt vonnegut'un guzide romaninda butun kuruluslar ve kisiler bir yerden ramjac corporation ile iliskili cikar.
  • vonnegut'un her zamanki gibi gülümseyerek okunan kitaplarından biri. kitabın ana karakterinin ağzından en sık çıkan cümle "harvard mezunu olduğumu söylemiş miydim"dir. ana karakteri walter sturbuck'dır. aslında walter'ın şoför olan babası polonyalı, aşçılık yapan annesi ise litvanyalıdır, dolayısıyla gerçek soyadları farklıdır. ancak yanında çalıştıkları patronları onlara soyadlarını değiştirtir, çünkü küçük walter'ı ileride harvard'a yollayacaktır ve göçmen soyadının bir harvardlıya yakışmayacağını düşünmektedir. ileride walter'ı harvard'da okutur bu alicenap patron ancak kendisi kitapta da soğukkanlı bir mizahla anlatıldığı gibi fabrikasında çalışan ve o sırada grevde olan işçilerinin barışçıl eyleminin on dört ölümle sonuçlanmasını fabrikanın kulesinden izlerken kılını kıpırdatmayan, tuttuğu sniper'lar işçileri çatır çatır vururken gözünü kırpmadan izleyebilen biridir. kendisi üzerinden amerikan işçi hareketinden ve erken dönemlerde sendikal hareketin ve komünizmin amerika'daki yaygınlığından, neler yaptığından ve yapamadığından, ve her şeyin bir anda nasıl tersine döndüğünden haberdar oluruz. vonnegut yine bizi iç dünyalarında dolaştıracağı bir sürü güzel karakter yaratmıştır bu kitabında, açılışı sacco ile vanzetti'ye ses vererek yapması (burası gülümsetmez) ve hemen sonrasında sahneye kilgore trout'u çıkarması, yine süper bir vonnegut kitabına başladığınızın garantisidir.
  • (bkz: the jailbird)
  • commodore 64 scene dünyasından gerçek ismi arnold cista olan eski yugoslavya'dan grafiker. padua ve tempest isimli demo grubunda çalışmıştır.
hesabın var mı? giriş yap