• ilginç bir kitledir.

    --- spoiler ---

    "kürtlerin sayısı epey arttı hepsi bir bölgede yaşıyorlar. kawaguchi ve warabi'de olay çıkarmaya başlayınca (evde geceleri yüksek sesle müzik dinleme, caddede drift, yüksek hızla araç kullanma, kadınlara taciz vs) bölge halkı nisan ayında twitter'da tepki göstermeye başladı.

    japonlar eskiden bunları türk zannediyordu çünkü medyada türk olarak bahsediliyorlar türkiye cumhuriyeti pasaportu nedeniyle. olaylar büyüyünce araştırdılar ve bunların kürt mülteci olduklarını öğrendiler. artık kürt mülteci olarak bahsediyorlar. tepkileri sert ama ellerinden pek bir şey gelmiyor. polise vs şikayet etseler başlarda fayda etmiyordu. binada nazikce uyardıklarında saldırıya uğruyorlardı. daha sonrasında tepkiler artınca bölge milletvekillerinden biri aracılığıyla meclise taşıdılar bölgede önlemler arttı."
    --- spoiler ---

    japonlar anlatmış: japonya'daki kürtler dosyası
  • önce kaçak elektriğe yasak getiren japon hükümeti foşşik ilan edilir,imparator bize bohmiir nidaları arşa çıkar,akabinde twitterda bunlar tarafından japonya 5000 yıllık kürt toprağıdır haberleri yapılır,sonra pjk (japon pkksı) özerklik ve toprak ister, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yüzünden papaz oldukları için olaylara yakuza da karışır,abd ve ab kuzeydeki pjk yı gazlayıp 47 ronine ve yakuzaya karşı savaşıyorlar diye müttefik ilan edip silah ve eğitim verir.
    bunlar da gaza gelip hokkaido'ya falan çökmeye kalkarlar,japon hükümeti hattori hanzonun katanası harekatıyla analarını ağlatır vs.vs.(bkz: swh)
  • ahahahah zavallı japonlar bu konudan yana çok dertliler.

    (bkz: alıntı)
    "parklarda oynayan kürt çocuklarında da davranış sorunları görülüyor. japon çocukların oyuncaklarını alıyorlar, oyun alanı ekipmanlarını tekellerine alıyorlar, gürültülü oluyorlar, şiddete başvuruyorlar ve hatta parklara dışkı yapıyorlar. bazen japon bir ebeveyn, kürt bir ebeveyne şikayette bulunduğunda ya görmezden geliyor ya da "japonca anlamıyorum" diyerek kaçıyor. ebeveynlerin düşünceleri japonya'da normların dışındadır. disiplin belirtisi yok. sonuç olarak japon çocuklar bazı parklarda oynayamıyor."
    (bkz: alıntı)
  • baya detaylı bir dosya/haber olmuş.

    japonların kim neci anlamaları güzel ama bu artık türkiye için 3. dünya ülkeleri hariç tek tük ülkelerde kalan vize muafiyeti olayının içine edilme ihtimalini ortadan kaldırmıyor.

    birkaç vakte vize iptal haberi gelir...
  • linkteki yazının özeti
    "kürtler tamamen kurallarla yaşayan bir topluma uyum sağlayamıyorlar."
  • umarım coğrafyalarında yüksek dağları yoktur japon'ların.

    not: foşix japonya.
  • edit: ebenizin bilemem nesi, aynısı almanya'da almanlar türklerden rahatsız olunca da benzer şeyleri türklere yazıyoruz. bırakın artık kroluğu diyoruz işte.
    insan olun diyoruz işte hem kürde hem türke. ne var bunda.

    edit: msj atan kürtlere . kürtler alındı. alınır normal. sucların artığını kadını kızı taciz ettiklerini söyleyen japonlar
    niye kendi ırkınızı eleştirmiyorsunuz? burada binlerce türkleri eleştiren başlık milyonlarca entry var. ben eleştiriyorum kendi ırkımı.
    türkler kürtleri eleştirince mi zorunuza gidiyor. evet hatalı bunlar diyin.

    japon ve kürt birbirine uzak en iki ırk..

    kesinlikle uyum içinde olamazlar. japonlar için sessizlik önemlidir. kürtler ise gürltücüdür.

    japonlar için sokak temizliği önemlidir. kürtler sokaklara tükürür. (böyle yaptıklarını kürtlerde biliyor şimdi beste yapmayalım)

    japonlar köpekleri sever. kürtler şaffi inancı gereği nefret eder.

    japonlarda trafik kültürü vardır. kürtler için böyle bir durum yoktur. pek sinyal bile kullanmazlar.

    bu bütün kürtleri bağlamaz
    japonlarda buşudo geleneği vardır. kürtler için kul görmezse her şey serbest.

    buda bütün kürtleri bağlamaz

    japonlarda kamu malına karşı saygı vardır. kürtler ise ilk fırsatta kacak elektirk kullanma

    japonlarda devlet geleneği vardır. kürtlerde ise devlet bize bakmıy geleneği

    özetle ikiside uyumsuzdur. geçinemez.
  • sözlükte konu hakkındaki entry sayısı ve içeriğini merakla takip edeceğim hede.
  • bunlar iyi günleri. yakında kürt federe devleti, federasyon, özerklik, ana dilde eğitim, nhk kurdi televizyonu vs talepleri başlar.
hesabın var mı? giriş yap