• eski bjk kalecisi
    üstünde de beko reklamı olurdu komik olurdu
  • (bkz: bako)
  • falko götz'ün türkiye'de kacirdigi tek penaltıyı kurtaran kaleci.
  • o zamanki türkiye basketbol liginde cogu pivottan uzuncana, dalyan gibi bir polonya cocuguydu.
    sert bakı$lara sahip, asla ve asla sevincini belli etmezdi. tüysüz bacaklarından utandıgı icin maclara siyah e$ofman altıyla cıkar mümkün oldugunca yere atlamayıp malzemeciye zahmet vermezdi. zamanın birinde fotomac bunu bo$ inönü stadına götürüp kaleye sokmu$ yan yatırıp ellerini actırmı$ ''kale kapalı'' diye man$et attırmı$tı. bu pozun üstüne metin akcevre [tavuk götü kücük metin]'de bir antremandan sonra aynı pozu vermi$ ancak boyu kısa oldugundan komik kacmı$tı.

    be$ikta$'tan ayrıldıktan sonra gözünü para hırsı bürümü$ ve nerdeyse günümüze kadar top tepmi$tir. polonya'da oynadıgı dönemde bir maca sarho$ cıkmı$ takımı 3-0 yenilince polonya'dan sopayla kovalanmı$tır.
  • metin tekin'in golüyle 1-0 öne geçtiğimiz 1-1 rövanşı psv deplasman maçını 2-1 kaybetmemizin ardından, milliyet'te kankisi zeyer ile birlikte 9 siyah beyazlı futbolcunun arasında kırmızı beyaz psv formasıyla çizilmiş muhteşem ikilinin birisi. o kadar rezil oynamıştır o maçta. metin akçevre oynasın diye can atardık o zamanlar.

    beşiktaş'ın elin ne idüğü belirsiz kalecilerine para yedirerek öz evlatlarını harcama adeti ne onla başlamış, ne de onunla bitmiştir, hatta ne de hala bitmiştir.

    (bkz: jaroslaw bako)
    (bkz: rade zalad)
    (bkz: jurkovic)
    (bkz: ike shorunmu)
    (bkz: peter kjaer)
    (bkz: thomas mhyre)
  • 1994 dunya kupasi elemelerinde polonyaya karsi oynuyorduk. kalede o zaman besiktastan tanidigimiz falconun penaltisini cikaran ancak besiktasin leventteki tesislerinin acilisinda o zamanki besiktas belediye baskani nurettin sozen in penaltisini cikaramayan bir bako vardir. geri pas kurali daha yeni cikmistir. macin ikinci yarisinda milli takimimiz 1-0 gerideyken polonyali bir defans oyuncusu bako ya hafifce bir geri pas verir. bako da ayni sekilde hafifce sagina yatarak bu geri pasi ellerine alip hemen ayaga kalkar. ancak bir hata yaptigini anlaya bako isik hiziyla elindeki topu birakir ve tekrar sagina dogru bu sefer hizli bir sekilde yatar. ve sonra tekrar ayaga kalkip topu uzaklastirir. bu sirada maci sunan spiker, ogretmenin hatasini bulmus ogrenci modunda hakeme sovdurmeye baslar. buyuk bir ihtimalle bakonun yaptigi bu hizli hareketi algilayamayan hakem bu dakikadan sonra mactan kopmustur. macin sonlarina dogru ogun e polonyali futbolcunun ucar tekmeyle vurmasini gozardi etmis ve maci da nedense 82 inci dakikada bitirmistir.
  • (bkz: jaroslav bako)
  • (bkz: #10619172)
  • bir dönemin çocuklarının mahallede kaleye geçtiklerinde ağzından düşürmedikleri file bekçisi. bu arada meşhur trabzon maçında beşiktaşlıların ekmek kamyonuyla kaçırılmasına neden olduğu yazılmıştı vakt-i zamanın gazetelerinde.
  • 1994 dünya kupası elemelerinde polonyaya karşı oynadığımız maçta tam köşeye giden topu, kütlesinden beklenmeyecek bir çeviklikte çıkarmıştı da çocuk aklımla "vay şerefsiz lig maçlarında hiç böyle oynamıyor. milliyetçilik başka birşey canım.." demiştim.
hesabın var mı? giriş yap