• şu ana kadar katıldığı turnuvalarda elde ettiği başarılardan dolayı 5 milyon pound gibi dev bir meblağ toplayabilen john higgins'in 300.000 pound gibi bir para için koskoca kariyerini tehlikeye atabileceğini hiç zannetmiyorum.

    bir snooker dehasının bir yılda kazandığı paranın yarısına kendinisini riske atması akıl işi değildir.

    peki ama neden bu adam böyle bir pazarlığa girişti de şike yapmayı kabul etti?

    snooker dünyasında şu an herkes şaşkın, özellikle john higgins hayranları tam bir şok içerisinde.
    kendisinin maddi krizde olduğunu bu yüzden bu parayı kabul ettiğini söyleyenler var.
    bunun yanında video görüntülerinde john higgins'in rahat hareket etmediğini öne sürüp kendisinin tehdit edildiğini ve onun da ölümü göze alamadığından dolayı bu teklifi kabul etmek mecburiyetinde kaldığını söyleyenler var.

    eğer avukatlarının da savunduğu gibi john higgins'in baskı altında bu şikeye bulaştığı kabul edilse bile kendisine en iyi ihtimalle 2 en kötü ihtimalle de 8 yıl müsabakalara katılmama cezası verilmesi bekleniyor.

    2009 yılı itibariyle reklam gelirleri hariç snooker oyuncularının kazandıkları paralar şu şekilde,

    stephen hendry £8,669,910
    ronnie o’sullivan £6,137,760
    steve davis £5,644,605
    john higgins £4,891,130
    jimmy white £4,697,590
    mark williams £3,742,980
    ken doherty £3,277,535
    john parrot £3,190,225
    peter ebdon £2,282,320
    alan mcmanus £2,212,070
    matthew stephens £1,833,680
    james wattana £1,831,133
    stephen lee £1,731,360

    john higgins'in 300.000 pounda böylesi bir rezalete imza atabileceğini sanmıyorum. yakında bu iş net olarak çözülür.
    umarız bu olay şampiyona karşı düzenlenmiş bir komplo veya karalama girişimidir. öteki seçeneği düşünmek bile istemiyorum.

    netice olarak ne olursa olsun john higgins'in kariyerine bir leke bulaşmıştır malesef.
  • ailemizin -"oha aileye bak topluca snooker izliyorlar" demeyin 2 kişi- bir numaralı snooker oyuncusuydu. efendi, aile babası görüntüsüyle ve oyun yeteneği ile gönlümüzde taht kurmuştu. dün akşamki dünya şampiyonasının ikinci seansında haberi alınca beynimizden bizi vurmuş kişidir.

    sıralamada ikinci sırada olan ronnie o'sullivan suç kesinleşirse birinciliği alacak, neil robertson ise ikinciliğe yükselecektir.
  • yaptığı açıklamada, muhatap olduğu insanların mahiyetini bilmedğini, mafya olduklarından şüphelendiğini, bir an önce oradan çıkıp kurtulmak için onların dediklerini kabul ettiğini (kullandığı tabir "play along") belirtmiştir.

    zaten soruşturma başlatıldı kendisi hakkında, ama benim tamamen hislerime güvenerek varacağım kanı kendisinin şike yapmayacağı yönünde.

    birincisi 300k euro için böyle bir riski almayacağını düşünüyorum. hani "şu maçta elenirsen 20 milyon euroyu trink eline sayacağız" deseler her insan şöyle bir durur düşünür, "ulan?" der. ama bu adam zaten dünyanın parasını kazanıyor sponsorluklardan, turnuva ödüllerinden falan. dolayısıyla alınan risk ve olası getirisi arasında ters orantı var.

    ikincisi, bu adam zaten üç kere dünya şampiyonu olmuş, sonuncusu da henüz geçen sene. son 10-15 yıldır stephen hendry ve ronnie o'sullivan'la birlikte snooker piyasasını domine eden üç kişiden biri. hendry'nin son 4-5 yıldır düşüşte olduğunu, ronnie'nin de oyununun sürekli istikrarsız ve dalgalı olduğunu göz önünde bulundurursak, sabit kalitede giden tek adam. tekrar hatırlatıyorum, adam daha geçen sene dünya şampiyonu oldu ya. böyle iyi oynadığı ve ömrünü verdiği bir oyunu şikeyle baltalayacağına imkan vermiyorum. bu zaten kariyerinin zirvesinde olup herkesi domine eden lebron james'in bilerek doping kullanmaya başlaması gibi bir şey.

    üçüncüsü, snooker gözümde hep naif, iyi niyetli ve efendi kişilerin oynadığı bir spordur. en sığ açıdan yaklaşacak olursak bir kere oyunda papyon takma zorunluluğu var. daha derinden yaklaşacak olursak bu oyuncular seans başlarında, seans sonlarında, yenince, yenilince, rakip maximum break yapınca vs. sürekli tokalaşıyorlar, birbirlerini tebrik ediyorlar, gülümsüyorlar. hatta dünya şampiyonaları öncesinde birlikte antreman yapıyorlar. bakın, snooker'da hiç sore loser göremezsiniz.

    john higgins de de bu efendi insan imajı her daim sabittir. şimdiye kadar bize bir çok unutulmaz oyun izletti, her ne kadar geri dönse bile oyununun ve imajının bu şike iddiaları yüzünden kesinlikle zedeleneceğini düşünsem de, umarım söyledikleri doğrudur, aklanır, geri döner ve bizi zekasından ve güzel oyunundan mahrum bırakmaz.
  • şike skandalı nedeniyle snooker müsabakalarından 6 ay men cezası almıştır. beklentilerin altında bir ceza aldı. tahminim olaya mafyanın karışması ve mafyanın onu bu işe mecbur bırakması gibi etkenlerden cezası hafifletildi. yakında onun gibi bir kabileyeti tekrar izleyecek olma yine de güzel.
  • 1 kasım 2010'dan itibaren tekrar turnuvalara katılabilecek. para cezası 75 bin pound.
  • uk championship 2010'daki ilk maçında stephen lee'yi standart bir oyun sonrasında 9-6 mağlup etti..
  • mark allen'i yarı finalde 9-5 yenerek uk championship 2010'da finale yükselmiştir. finalde, yarın oynanacak mark williams-shaun murphy maçının galibiyle eşleşecek.

    şike olaylarından sonra beklenmeyen bir performansa sahip. bonus olarak;

    http://say.expressivo.com/jacek/kızmııısh
  • mark williams - shaun murphy maçını izlerken kendisine düşeceği rakibi izlemiştir muhtemelen. ilk başta atom bombası gibi bir muprhy ile karşılaşacağını beklerken williams'ın 5. vitese takarak yaptığı geri dönüşü onu iyice derin düşüncelere itmiş, kafası karışmış olmalı.
  • snooker 2010 uk championship'de 6-2 geride tamamladığı ilk seansdan sonra, ikinci seansda da 9-5 geriden gelerek, şampiyon olmuş, efsaneliğine efsanelik katmıştır.

    bu maç büyük unutulmaz bir geri dönüşe sahip olsa da bir efsanenin de geri dönüşü olmuştur.
  • uk championship 2010'da destansi bir $ampiyonluk kazandi.
hesabın var mı? giriş yap