• finlandiya'nın soğuk sularından çıkan, yönetmen koltuğunda juha wuolijoki, senaryonun ardında marko leino, ve hikayenin ardında da saint nikolas'ın olduğu dokunaklı mı dokunaklı bir noel hikayesi. noel baba'nın nasıl noel baba olduğunu anlatan bu güzel hikaye, muhtemelen izlediğim noel baba hikayelerinin en güzellerinden biri. yalnız tek eksiği varsa, o da 83 dakika olmasıdır, izlerken sürekli gülümsediğiniz için bir türlü bitmesini istemiyorsunuz. nispeten kısa olduğu için de, biraz koştura koştura gidiyor gibi hikaye. insan biraz daha yaya yaya, daha fazla ayrıntıya girile girile anlatmasını istiyor hikayeyi. bir iki yerde de senaryo bazında eksik gördüğüm yerler var. fakat bütünü o kadar hoş bir hikaye ki, barındırdığı problemleri gönül rahatlığı ile es geçebilirim.

    bir yorumcu tarafından da şöyle bir eleştiride bulunulmuş, "if walt disney would have known how, this is the kind of christmas story he would have created." yani diyor ki; "eğer walt disney nasıl yapacağını bilseydi, böyle bir noel hikayesi yaratırdı."

    noel baba'nın neden kırmızılar giydiğini ve kuzey ışıklarına neyin neden olduğu gibi bi tomar ayrıntıyı artık biliyorum. günün birinde çocuğuma izlettireceğim bir noel hikayesi olacaksa, o da budur.

    http://www.joulutarina.fi/
  • harika filmdir. noel filmlerinin en güzeli izleyin izlettirin
hesabın var mı? giriş yap