• meyve ve sebzeleri özel torbalarda satıp, bu torbaları sıkarak meyve suyuna dönüştüren sıkma makinelerini satan, bol miktarda yatırım almış olan startup.

    yalnız biri bu torbaları 400$'lık makine olmadam da elle rahatlıkla sıkılabildiğini fark etmiş.
  • bu arada torbayı elle sıkma rezaletine ramen aslında arkasında başka bir fikir var. makine internete bağlı ve sizin meyve sıktığınızda bunu komuta merkezine bildiriyor, internet balantınız yoksa da meyve sıkmıyor. torbanın son kullanma tarihi geçmişse de sımkıyor.

    bu sayede kısa raf ömürlü olan meyve torbalarını tüketime göre üretildiğini tahmin ediyorum.
  • teknolojik kolpa.

    bu tarz zımbırtılara deli gibi hayran olan parası bol büyük bir kitle var ki kendi jetfadıl'larını var etmişler. tek dalaveresi mekanik veya hidrolik pres olan bir makinayı janjanlı bir tasarım ve abartı kaliteli bir paket ile bu dalyanaklar için piyasaya sunup parayı cukkalayabiliyor uyanıklar. vay arkadaş yav bu neymiş böyle.
  • y jenerasyonunu kaziklamak oyle kolay ki...
  • internet of things mevzusuna çok güzel bir örnek olan taze patlamış girişim. her şeyi internete bağlayıp aşırı karmaşık hale getirmenize gerek yok. ürüne yeterince değer eklemiyorsa, akıllı özellikler kimsenin umrunda değil.

    https://blog.bolt.io/…-is-so-expensive-6add74594e50

    girişimcilik ve teknoloji ile ilgilenen kardeşlerimizin hikayesini uzun uzun okumasını tavsiye ettiğim portakal suyu sıkacağı.
  • fikir olarak gerekli olmayan makina. muhendislerin canina tak etmis, boktan fikir ama biz en iyisini yapalim demisler. bizim sorunumuz cok iyi olmamiz demisler. sert plastikten yumusak kaucuga donusen kapaklari, sanki is makinalarinda kullanilacakmis gibi secilen rulmanlari, 0.1 mm'den az gozuken gecme toleranslari, masraftan kacinilmamis elektronik kartlari olan garip bir makina. yaptigi sey ise bir torbayi sikma vasitasiyla icindeki sulari bardaga akitiyor. asiri muhendisligin bir kutlamasi ve insanlik olarak yapabileceklerimizin tatli bir temsilidir.

    bilirkisi raporu cok saglam:
    https://www.youtube.com/watch?v=_cp-bgqfphq
  • teknolojik urun gorunce hemen atlayan aptal y kusagini yolmaya yonelik cihazlardan asiri iyi bir ornek.

    cihazin yaptigi sey; icine yerlestirdiginiz meyve suyu torbasini(capri sun'in daha buyugu gibi bisey) bildigin pres yaparak sikmak. ve bu cihaz 400 dolar.

    ustune, calismak icin wifi baglantisi istiyor, telefonunuza app yukletip, uye olup bir de kisisel bilgilerinizi istiyor. ayrica cihazda qr kod okuyucu var. yerlestirdiginiz torba bu markaya ait olmak zorunda. qr okuyucuyla bunu tespit ediyor, okuyamazsa kendini kapatiyor. eger torbanin qr kod olan kismi silinmisse vs gecmis olsun lol.

    daha da komigi, bu kadar zahmete girmeden torbayi elinizle de sikabilirsiniz. ben zaten bu makineye sahip olsam bile, makinayla ugrasmaya usenip torbadan kendim doldururdum. zaten firmayi batiran da, birinin youtube'a "torbayi elinizle de sikabilirsiniz makineye gerek yok" konulu video koymasi oldu.

    buradan cikarmaniz gereken ders; oyle a internete baglaniyormus, uzaktan telefonla komut aliyormus vs diye her alete atlamayin.
hesabın var mı? giriş yap