• adı türkçeye "julien eşşoglueşşek" olarak çevrilebilecek film.
  • harmony korine 'in freak, weirdo, dışlanmış, çaptan düşmüş veya nasıl adlandırırsanız adlandırın insanlara sevgisini hissedebileceğiniz filmdir. amcası şizofren olan korine'in hollywood'da şizofrenlerin sevimli karakterler olarak gösterilmesine karşı çektiği filmdir. sömürü değil de bu insanlara adanmış bir film julien donkey boy. en sevdiği filmlerden biri werner herzog 'un even dwarfs started small 'u olan biri için hiç de şaşırtıcı değil. amcasının görüntülerini gördüğünüz zaman neden çektiğini ve ewen bremner 'ın ne büyük bir oyuncu olduğunu daha da iyi anlıyorsunuz. gerçekler hoşuna gitmeyenler için (bkz: a beautiful mind) (bkz: neredesin firuze) (bkz: bütün şizofrenler bir melektir).
  • ameirka'da çevirilen nadir dogma 95 kuralli filmlerdendir ama amerika'da dogma 95 kurali gus van sant tarafından da uygulanmiştir sanilmasin ki tek amerikalı dogmacı korine'dir.
  • dogme olmasına karşın bir festen yahut idioterne gayet rahatlıkla, pek can sıkmadan, hatta çoğu izleyici için gayet sürükleyici bir şekilde akarken bu film insanı azaptan azaba sürüklüyor. bir insan bu filmi zorunlu olmadıkça neden izlesin, neden tahammül etsin aklım almıyor.
  • avantgard dogme 95 teknigi disinda ne esprisi oldugunu dusunduren, baslarda ''ben ne izliyorum ya'' tepkisi verdiren ancak daha sonrasinda sizofreni, ozguven eksikligi, muptelizm, cross-dresser fetisizm, pedofil gibi genis bir psikoskalaya hitap eden ve sonuyla insani dumura ugratan bir film. filmde bir altmetin kaygisi oldugunu dusunmuyorum ancak bence sizofreni ancak boyle bir filmle islenebilirmis. ailenin darmadaginikligi ve darmadaginik sizofren zihni. turk sizofreni yazar sibel torunoglu'nun kitaplari da boyleydi. film ve teknigi gibi darmadaginik, anlamsiz ama duygu yogunluklu. filmdeki dikkat cekici sahnelerden biri kor genc kizin buz pateninde donup durmasiydi, sanki sonsuza kadar orada oyle donecek gibiydi. bir de julien'in adolf hitler'le kurdugu bag, kucuk capli bir yergi miydi amaca diye dusunduruyor.

    yonetmen harmony korine neden bu filmi amcasina adamis, muhtemelen hayatindan esinlendi.
hesabın var mı? giriş yap