• çoğu zaman sadece yeni ürünlerden vesaireden haberdar olmak için alınan dergi çeşididir, 2 sayfasından biri reklamdır zaten. ayrıca dur durak bilmeden araştırma yapan bilim adamlarının istatistikle ilgilenen kolunun bildirdiğine göre bu dergileri okuyup reklamlardaki modelleri gören kadınların %70'i ideal ölçülerde olmadığı için kendini suçlu hissediyormuş, ben bilim adamlarının yalancısıyım.
  • yabanci dilde yayin yapan benzerlerinden surekli calip cirpan, yurtdisinda yasayan veya yasamis olan, bundan surekli bahseden ve gurur duyan editorlere sahip, alakali alakasiz kasli erkek resimleriyle suslu seks icerikli yazilar yayinlayan, sacma sapan genellemeler ve tavsiyeler sunan yayinlardir. "32 yasindaki su urunleri uzmani (!) feride", "25 ya$indaki agac budayicisi cevdet" gibi sozde ankete katilmi$ da konu hakkinda fikir beyan etmi$ ki$ilerden bahsederler. bu ki$ilerin soyledikleri ve mesleklerinden, o yazinin mevzu bahis derginin amerika veya ne bileyim, ingiltere edition'indan araklandigi mis gibi anlasilir. zira turkiye'de, sevgilisi ile hangi kama sutra pozisyonlarini denedigini o cumlelerle anlatacak, veya hatta kama sutra'dan haberdar olacak (hadi haberdar da olsun, x dergisinin "kama sutra bilen ve uygulayan insanlar arasinda yapilan anket"ine katilacak) bir "29 ya$indaki sivaci mur$it" diye birisi yoktur.

    genellikle abuk sabuk hediyeler verirler.
    kozmetik sektorundeki gelismeleri izlemenin di$inda bir faydalari yoktur.
  • göğüslere mandal takıp mastürbasyon yapmayı öğütleyen fantezi dergiler.
  • 'beauty magazines promote low self esteem' diyerek özetlenmiştir durum.*
  • cogu konuyu sayılarla, etaplarla anlatarak anlatımı kolay kılma yolunu seçmiş (erkeginizi ele geçirmenin 10 yolu, 7 adımda yaz diyeti, 370 soruyla yatakta fantazi rehberi) 3 4 sayıda bir dönüp dolaşıp yine aynı şeylerden bahseden, yarısı kozmetik ve moda reklamı diger yarısı da yuz, vücut, gülen mutlu kadınlar veya uyumlu/uyumsuz çift fotograflarıyla dolu, ek olarak kesinlikle gerçekle bagdasmayan saçma testlerle bezeli, lüzumsuz, karaktersiz basın ürünleri.
  • sisman, cirkin,asosyal kadinlarin cikardiklarini sandigim dergi turu.
  • bu dergilerde bahsi geçen; sevgilinizi mutlu etmenin 10 yolu, kocanızı itiniz yapmanın 12 sihirli formülü, erkekleri maymun etmenin 1001 ahlaksız yöntemi, gibi taktik bilgiler ve erkeği kulu kölesi yapmayı başarmış bazı kadınların beyanlarına ilişkin atılgan bayar'ın çok güzel eleştirileri vardı.
    ankete katılmış bazı cosmo kızları yataktaki mucizelerinin erkekleri nasıl etkilediğinden bahsederken birkaçı da geliştirdikleri oral sex tekniklerine kocalarının asla hayır diyemediğini ve müptelaları haline geldiğini söylüyordu. atılgan bayar özetle; kadının abazası da çok feci oluyormuş, her kalkmışı kendilerine sanıyor bu kadınlar*, demişti. ağzına alarak bir erkeği eve bağlamak mı? modern bir kadının seçtiği yöntem böyle oluyorsa eğer, ben çayıma okunmuş şeker katılmasını tercih ederim.
  • 400 sayfalik falan olduguna $ahit oldugum, reklamdan cok ciddi paralar kazandiklari, ve en az 10 yildan beridir her sayisinda seks ve erkekler ile ilgili yeni bir$ey ke$fettikleri muthi$ dergi..
  • biri kapansa (bkz: gülümse) hemen yerine bir yenisi yayın hayatına giren (bkz: feminen) dur durak bilmeyen dergi türü. üstelik genelde en iyi tiraji da bu tip dergiler alır.

    (bkz: tiraj almak)
hesabın var mı? giriş yap