• kadınlar pek tabi güzel gözükmek için makyaj yapar. lakin makyaj yapmayı bilmeyenler değil güzel gözükmek çirkinliğin dibine vurabilir. makyajın özü canlılıktır, renktir. gündüz bir rimel bir allık yeter.. gece de gözleri belirginleştirmek gerek :)
  • bir kadin olarak cevaplayamadigim soru.
  • güne enerjik başlamak icin olabilir mesela,kendini güzel görünce aynada çalışma konusunda daha motivasyonlu oluyorum ben...
  • doğuştan gelen, yüzün sağ tarafında hafif lekelere sebeb olan, göz bebeklerinin de birinin siyah diğerinin kahverengi olmasını sağlayan adına ben denilen bir şey olabilir.
  • her ne kadar makyaj yapmayan/yapamayan bir tip olsam da makyaj yapan/yapabilen kadinlara hep imrenmisimdir. bu imrenmemin sebebi ise makyaj yapabilecek kadar derin bilgiye ve beceriye sahip olamayisimdir. makyaj yapmak buyuk bir yetenek ve ustalik gerektiren bir istir. ornegin goz kalemi surmek icin ince motor kaslarinizin iyi olmasi lazim ki gozunuze kalemi sokmayin ya da pudrayi, fondoteni, alligi hangi sirayla hangi hareketlerle surecegini bilmek de derin taktik bilgisi icerir. bunlari bilip makyaj yapan kadinlarin amaci daha guzel gorunmek, yuzdeki hafif kusurlari kapatip ozguveni en ust seviyeye cikarmaktir.
  • güzelliği sanatla ortaya çıkarırken eğlenmek için.
  • yasaklarlar, neyim; onun'çün peşinen söyleyelim, arap kadınlar da yapıyor.
  • makyaj yapmak, iyi hissettirir. güzel kadın iyi hisseder. pozitif olur.
  • kadınlar duyduklarına aşık olur, erkeklerse gördüklerine. o yüzden kadınlar makyaj yapar, erkekler ise yalan söyler. oscar wilde
  • kadınlar doğası gereği bir şeyleri küçük ya da görece büyük dokunuşlarla güzelleştirmeye eğilimlidirler. evet, yanlış duymadınız, özünde daha güzel olmak için makyaj yaparlar. çünkü bir kadın için "yeterli" diye bir tanım pek yoktur. her zaman "daha" sı vardır. çok güzel olan, hatta makyajsız hali daha güzel olan kadınlar çoğunlukta olmasına rağmen, bahsettiğim şu "dokunuş" un adı ya makyaj olur, ya manikür, ya saç boyama, ya takılar... adı çok mühim değil. kadınlar bir şeylere dokunmaktan hoşlanırlar. onları değiştirmeyi severler. makyaj yapan kadın çirkindir vs gibi saçma sapan söylemlere tabii ki girmiyorum. asla böyle bir düşüncem de yok zaten.

    çok düşündüm, sorguladım ulan ilk kim ağda yapmış acaba diye. hatta sisteme totalden karşıt olduğum zamanlarda, kesin kapitalizmin uydurması diye düşünürdüm. yani biri ağda diye bir şeyi keşfedip ağdasız bacakların direkt olarak "çirkin" olduğu algısını yerleştirdiğini. keza bu kısma hala katılıyorum. ciddi bir güzellik algısı deformasyonu mevcut. başta fotoşop olmak üzere, makyaj, estetik operasyonlar, kozmetik ürünler, hep kullanmayanı çirkin buldurmaya dönelik şeyler.

    ancak tarihteki en eski ilkel kabilelerde dahi kadınların yüzlerini gözlerini renkli boyalarla vs. boyadıklarını, doğadaki materyallerle çeşitli takılar, süslemelerle aynı güdüye sahip olduklarını fark edince, bu iş bizim doğamızda var diye kabul ettim. yani demem o ki, kadınlar daha güzel olmayı severler.
hesabın var mı? giriş yap