• (bkz: fitness) diye okudum. fitne lugatimda yokmuş.
  • böyle konuşan birine verilecek tek cevap
    (bkz: yaw he he)
  • bu tezcan’lı yazar uçurulmamış mıydı diye düşündüren başlık.
  • (bkz: armine)
    doğadan gelen bir markadır.
  • tesettürlü kapitalistler, kapalı feministler, başörtülü gold diggerlar, türbanla kızlık zarı diktirenler ıslah oldukça olacak şey.
    asıl mesele, şekli unsurlar ile dinin esaslarından sapmışlık malesef tespit edilemediğinden, muhafazakar kesimin bozulmuşluğu içerden belli olmuyorsa da dışardan çok belli.
    tesettürlü kapitalistler, kapalı feministler, başörtülü gold diggerlar, türbanla kızlık zarı diktirenler ıslah oldukça, dinin esaslarına bağlılık artacak, şekli unsurlar ise bu esaslara bağlılık ile gelecek.
  • islam şekil dini değildir, bir kişinin türbanlı olması dindar olması anlamını taşımadığı gibi, açık olması da dinsiz olduğu anlamına gelmez. kimse kılık kıyafet üzerinden din tüccarlığı yapmamalı.

    kapitalizm fitnesi, dayatması değil, kişinin kendi özgürlüğüdür. kimsenin allah'ı değilsiniz, yargılamakta kimsenin haddine değil. kişinin günah işleme özgürlüğü de vardır.
  • tesettür kadınları ilgilendiren bir konuysa neden sadece kadınlara bırakılmıyor allasen? isteyen tesettüre girer isteyen girmez. kadından başkasını ilgilendirir mi?
  • yanlış önerme. öncelikle paranın dini imani olmaz. tesettur giyimi, modası, reklamları ve sektörü de diğer sektörler gibi kapitalizme hizmet ediyor. tesettürlü zenginlere bakarak anlayabiliriz.

    bir diğer bakış açısı da tarim devrimine gider.

    (bkz: harari)

    kadınları örtü ile sosyal hayattan kopardılar. sonrası farklı dinlerin yoğurt yiyişi.

    ancak günümüzde tesettürsüz kadınları bir sınıfa sokamayız. lâkin tesetturlulerin amaçları konusunda çok rahat fikir üretebiliriz.
  • bırakın bu ayakları artık.
  • m.ö. 4.000-2.000 arası tabletler incelendiğinde sümerlerde ana tanrıça inanna’ya adanan mabetlerde bazı rahibelerin özel görevinin genel kadınlık, yani fahişelik olduğu görülür. bunlar tanrıya hizmet etmiş sayıldıklarından kutsal olarak adlandırılırlar.
    kutsal fahişelik görevinin en büyük amacı genç erkeklere ilk cinsel deneyimi yaşatmaktır. mabet fahişeliği kutsal bir görev sayıldığından bunu sadece gönüllüler yapardı, bunlar da diğer rahibelerden ve sokaktaki diğer kadınlardan ayrılmaları için başlarını başörtüsü ile bağlarlardı ve bu bir yasaydı.

    daha sonra bu gelenek babil ve asurlulara geçmiştir. m.ö. 1600 yıllarında bir asur kralının yaptığı kanuna göre bütün evli ve dul kadınların başlarını örtmesi, sokak fahişelerinin ise başı açık dolaşmaları emredilmiştir.
    şayet sokak fahişeleri başlarını örterse çok ağır ceza alıyorlardı.
    yasalar ile bir zamanlar bir toplumda sadece kutsal fahişelere başörtüsü zorunlu hale getirilmiş, sonra gene yasa ile başka bir toplumda başını örten sokak fahişelerine çok ağır ceza verilmiş.
    kadınlar da ne yapacaklarını şaşırmışlar. nerede örtsek, nerede açsak.
    burada örtsek fahişe diyecekler, şurada örtmesek gene fahişe diyecekler.
    anadolunun bazı yerlerine 1930 lu yıllarda başı açık bayan öğretmen gider, kabul edilmez.
    trakyanın bazı yerlerine 2000li yıllarda baş örtülü bayan öğretmen gelir, kabul edilmez.
    sonra da cinsiyet değiştiren kadınlara kızılır. kadın ne yapsın, ufak bir ekleme yapıp ameliyatla erkek olunca saçına başına karışan yok.
    kadınların tesettürünün kapitalizmle ilgisi yok. nasıl giyinmesi gerektiği konusunda kadına seçenek verilmemiş. biz nasıl istiyorsak öyle giyineceksin denmiş.
hesabın var mı? giriş yap