• tabi efendim.

    (bkz: #149167254)

    hayatını kaybeden on binlerce insanın daha önce vefat eden ve gelip hayalet olarak arama ekiplerine yerlerini tarif edecek yakını yokmuş maalesef.

    salak salak şeyleri yaymayın.
  • eskiden böyle diziler olurdu, millet korksun vs diye. onun gibi bir hikaye.
    ne yapmamız gerekiyor şimdi; ibret alıp, imana falan mı geliyoruz?
  • kader kavramı içerisinde ruhaniyet, maneviyat, inanç vs gibi unsurların bilimden üstün geldiğini kanıtlamak maksadıyla, ki özellikle cihazların algılamadığı, fark etmediği hususu vurgulanıyor, anlatılan olay.
    ancak öyle bir dönemdeyiz ki o anın kaydını yapması beklenen illa ki bir cihaz olması gerektiği gerçeğini göz ardı ediyorlar.
  • zamanında 1999 depremi için bir sürü şey yazılıp çizilmişti. ufolar, denizde görülen alev topu, evliyaların kalkıp dua etmesi, haarp ve daha bir sürü şey...
    acaba kahramanmaraş için de benzer şeyler söylenir mi ya da yaşanır mı? sorusunu soruyordum kendi kendime. haarp ile başlayan süreçte, devamında simpsonların kahramanmaraş göndermesi ile şimdi yeni bir olay anlatılmaya başlandı.
    daha neler göreceğiz acaba?
  • arkada bulunan sarıklı görünene kadar, hikâyeye bir şans vermek istedim. sarıklıyı gördüğüm anda videoyu kapattım.

    abi yapmayın ya. lütfen ya. koymayın şöyle şeyleri. bak kimseden empati beklemiyoruz. öyle bir şey yaşadık ki burada, inanın empati kuramayan kişiye karşı zerre tepki vermem. o sallantılar ve sonrası tarif edilemez. empati kuramazsınız. kurmanızı beklemek haksızlık olur.

    psikolojim el verdiğince girdiğim bir iki girdide de belirttim, düşmanım yaşamasın bunu. ki ben adana'da idim. bir sürü arkadaşımı, dostumu, iş yaptığım, her gün birbirimizi gördüğümüz insanı kaybettim. adıyaman'da yaşayan ortağımı kaybettim. dün cesedi çıkarıldı enkazdan. gece birden ofisine gidiyor. ertesi gün yetiştirmesi gereken bir proje için bari şimdi başlayayım, yarına kolaylaşmış olurum diye. şimdi yok. bina tuz buz olmuş. belki günlerce sağ idi.

    yani o iki çocuk sağ çıkarıldı ise bu acaip güzel bir haber ama şu hurafeleri getirmeyin. koymayın göz önüne. ulan bitik durumdayız. travma, yaşadığımız ruh halini tanımlamaya yetmez. bak utanarak yazıyorum bunu 8 gündür sadece saçımı yıkadım bir kaç kez. korkumdan banyoya giremiyorum, çocuklarımı da girdirmiyorum. eşim banyoya girdi diye kavga ettik. ki altını çiziyorum biz çok şükür en az sıkıntı ile atlattık. başı kesilmiş tavuklar gibiyiz.

    bak şu an zerre uyku yok gözümde. nöbet bekliyorum resmen. hani girip bir iki şey okuyayım diyorum. yok anası gelmiş, ölü imiş aslında yerini söylemiş.

    neyse. dilerim böyle bir faciayı hiç kimse yaşamaz. sağ kalanı da mental olarak bozdu çünkü.
  • videonun sonunda "bu videoyu 31 kişiye göndermezsen allah baba seni çarpacak" gibilerinden bir cümle söylenmediği için bana inandırıcı gelmeyen mucize.
hesabın var mı? giriş yap