• intermittent fasting biçimiyle yemek saatlerimi düzenlediğimden beri kahvaltı yapmayı da bıraktım. aslında dr. oz da hangi bilimsel savunmalarla böyle bir beyanda bulunmuş bilmiyorum ama kahvaltıyı bıraktığımdan beri yaşadığım değişimlerin iyi yönde olduğunu söyleyebilirim. sabahları yaşadığım bitkinliğin, uyku bastırmalarının, dikkat dağınıklıklarının kendi adıma eskisine göre daha az yaşadığımı söyleyebilirim. en azından bu şekilde beslendikten sonra kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu söylemenin pek de doğru olmadığını düşünüyorum. kimse birinin söylediğine göre beslenme biçimini değüştirmek zorunda değil. aynı zamanda adamın söylediği şeyi de zorla dayattığını düşünerek yorum yapmak ne kadar doğru onu bilemiyorum.

    kahvaltı yapmak ya da yapmamak hakkında bir fikir sahibi olmak istiyorsanız deneyip görebilirsiniz. neticesinde "x besinini tüketmenin kanseri engellemede %y,z oranında etkili olduğu görüldü" gibisinden doğrulamasını yapmanızın imkansız olduğu bir savunma değil. deneyerek fark görülebilir. bir süre kahvaltıyı es geçin ve farkı görün. tabi ağır iş yaptığından ötürü enerjiye ihtiyacı olan insanlar için aynı şey öneri geçerli olmayabilir de.
  • bence diyetisyenlik yasaklanmalı, fırıldağa çevirdiler milleti. seneye şekerin ne kadar faydalı olduğu açıklayıp, üstüne ot yiyen inekler şişmanlıyor diye marulu yasaklamalarını bekliyorum.
  • yıllardır kahvaltı yapmak azap gibi gelir. ailemle yaşadığım dönemde bile zorla kaldırılır masaya oturtulur bir şeyler yemek için zorlanırdım. kahvaltı benim için asla doymadığım, çayın kahvenin yanında atıştırılan bir öğün oldu hep. bence bu da insandan insana göre değişkenlik gösteren bir durum. erken kalkan ve kalktığında da aç hisseden insanlar için mükemmel olabilir ama benim gibiler için gerçekten zorlama bir öğün.
  • kahvaltıdaki kasıt o ne idüğü belirsiz salam, sosis, peynir ve tereyağlar ise haklılık payı var, derim ama yine de "yadaklansın" demem. bu lafa uyuz oluyorum.

    tanım: tıbb doktoru ünvanına sahip bir kişinin beyanıdır.
  • tatil zamanlarında sabah 9-10 gibi es geçmeden yaparım kim ne derse desin.fakat akşam 8 den sonra birşey yemiyorum bu sene başladım bu alışkanlığa.reflü denilen illet bulaştı çünkü akşam 10-11 de haşlanmış yumurta tavuk pilav yemekten reflü olduk.
  • su hayatta belki de en buyuk zevkim haftasonu kahvaltisidir. onu da elimden almayin, valla isyan cikaririm.
  • belki amerika için doğru olabilir ama ülkemizde kahvaltı kültürü bence çok güzel
  • çıkan canan karatay giren mehmet öz
  • güne tüketim ile değil üretim ile başlamak gerek. katıldığım önerme. gece hafif aç iken yatmışsın. metabolizma kendine vakit ayırmış. sindirim gibi çok enerji harcayan bir mesele ile uğraşmamış. sabah kalktığımız gibi yükleme yapmak iyi gelmiyor bana
  • yamulmuyorsam mehmet oz yakin zamanda kahve cekirdegi otu ozu tozu kilo verdirir yasasin saglik tadinda bi aciklama yapmis ve kuzey amerikada bu mucize tozu tablet formda ureten firmalarin satislarini patlamisti. o cok gozumude buyuttugumuz amerikada muge anli ece uner haluk levent gibi kahramanlar olmadigi icin bilimsel bir kurulus olan fda iddiayi incelemis ve bu zayiflama hikayesi mumkun degildir sonucuna varmis mehmet oz yalanci konumuna dusmus hatta para cezasi almistir. yalan beyan amerikada ne derece etkilidir derseniz eski baskanlari clinton oval ofiste sakso cektirdigi icin degil konu hakkinda yalan soyledigi icin gotaltina gitmisti.

    gelelim kahvaltiya. dr oz tibbi bilgisiyle burada yazan kitlenin tamamini tokatlayacaktir fakat verilen roportaj bilimsel bir konuyu tartismaktan cok ben de yemiyorum zaten aq tarzinda oldugundan havada kaliyor. anlat birader neden oyle boyle diye sorulamayacagini bildigi icin cogu veteran hekim ben boyle yapiyorum der konuyu kapatir neye gore kime gore hangi arastima peki.

    saygideger doktor mehmet oz fakultedeyken biyokimyayi da fizyopatolojiyi de cogu hekime nasip olamayacak kadar iyi hocalardan almistir kaynak vs isine girmiyorum bile. biliyor zaten nefes alip vermekle baslayan yasam dongusunun temel mantiginin enerji uretebilmek bunun temel mantiginin da basit bir redox tepkimesinin mitokondriyal iletim zincirinde son derece kompleks bir dizi isleme maruz kalmasi gerektigini biliyor. sonucunda nasil atp-enerji- uretildigi veya uretilemedigi senaryoda son urunlerin nelere yol acip nasil metabolizmanin bu durumla bas ettigini. hepsini gayet iyi biliyor ama kahvalti yasaklanmali diyerek gundeme gelmek daha mantikli.

    aclik ve tokluk savas veya kitlik zamanlarinda degilseniz tamamen kendi iradenizde. bazi toplumlar yiyip ictikleri seyler icin dinsel rituelleri kullaniyor bazilari bilimsel gercekleri bazilari da gundem yaratan instagram fenomenlerini veya sabah programlarini. eger kahvalti yapmayi tercih etmiyorsaniz veya butun gun ac durmayi tercih ediyorsaniz veya saat 3te yiyip 5 te kusup 7 de kardiyo yapmak istiyorsaniz bunun bi noktada metabolizmanizdaki bilimsel olarak aciklanmis reaksiyonlar uzerindeki etkilerini de hasaba katmalisiniz. sen kahvaltiyi yasaklarsin aksam festival verirsin buna kim karisabilir ama hucrelerimiz ve onlarin dahl oldugu sistem bi gun bu ne aq der sonra acilde sari su takilarak baslayan gunleriniz olabilir.

    turk hekimlerinin genelinde ortak hata olan bi olguyu mehmet ozde de gorduk. ben bunu uygun goruyorum ama yine de siz bilirsiniz demek yok.
hesabın var mı? giriş yap