• 3 idiots filminin uyarlandığı five point someone kitabın yazarı chetan bhagat'ın the 3 mistakes of my life isimli kitabından uyarlanan bollywood filmi. amit sadh, sushant singh rajput, rajkummar rao başrollerdedir. çocukluklarından beri birlikte olan üç yakın arkadaşın hayatını anlatır.
  • 2013 yapımı, the 3 mistakes of my life isimli eserden uyarlanan, başrolde amit sadh, sushant singh rajput* ve rajkummar rao'nun olduğu kaliteli bir bollywood filmi. siyasetin = cinayet olduğunu görüyoruz ; ideoloji pisliğine saplanmış partilerin ve particiliğin insanlığı nasıl da yok ettiğine şahit oluyoruz.
    üç çocukluk arkadaşının hayali hep beraber kendi dükkanlarını açıp işletmektir (bkz: kendi işinin sahibi olmak). bunu da çok sevdikleri kriket üzerinden, spor ürünleri satan bir mağaza şeklinde hayata geçirmeyi isterler. içlerinden eski kriket oyuncusu ishaan ise mağazanın yanında çocuklara eğitim verecektir.
    üç işsiz ve parasız delikanlı ailelerinden yardım almak isteseler de yeterli gelmez, omi'nin parti bölge başkanı amcasından yardım istenir, o da parti için çalışma şartıyla bu parayı karşılıksız verir. fakat her şey bir depremle yıkılır...
    hint filmi ama öyle şarklı türkülü değil. anlatmaya çalıştığı birden fazla şey var ve bunu 2 saatlik süre içerisinde anlatmayı başarıyor. her sinema severin beğeneceği bir yapım.
  • hintli üç kafadarın kendi yaşadıkları bölgeden bir kriket yıldızı çıkarma mücadeleleri anlatılıyor. hindistanda kriket çok yaygın bir spor olduğundan dolayı bu 3 arkadaş için çok önemlidir ve bu hayalleri uğrunda kriket eğitimi veren bir yer kurarlar.

    2013 hindistan imdb 7.8
hesabın var mı? giriş yap